27 / 04 / 2024

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılında Avrupa Birliği(AB) Leonardo da Vinci Programı kapsamında kabul edilen projeleri ile Avrupa'daki otellerde 13 hafta boyunca staj görüyor.

Kuşadası'nda 1.5 milyon metrekarelik alan imara açıldı! 

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Kuşadası’nda 1.5 milyon metrekarelik alanın TOKİ tarafından imara açıldığını dile getirdi. İşte Günel'in o açıklamaları...

Kuşadası Belediye Başkanı Günel: Ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceğiz!

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel,  Kuşadası'nda  ruhsatsız ve kaçak inşaatlarla mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Deprem uzmanı Naci Görür, Kuşadası depremi sonrasında önemli tespitlerde bulundu!

Kuşadası'nda deprem paniği yaşandı. Prof. Dr. Naci Görür, depremin ardından dikkat çeken bir açıklama yaptı. İşte Naci Görür'ün açıklaması...

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 

Kuşadası imar planlarına mimarlardan itiraz!

Mimarlar Odası’nın İzmir, Aydın ve Kuşadası temsilcilikleri, Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın imzasıyla askıya çıkarılan imar değişikliklerine tepki gösterdi. 

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Kuşadası'ndaki imar planı değişikliğine Belediye ve Mimarlar Odası'ndan tepki!

Kuşadası'nda yazlık siteler arasında kalan 22 dönümlük tek yeşil alanın imarı, Özelleştirme İdaresi tarafından “Turizm, ticaret, konut alanı” yapıldı. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve Mimarlar Odası Başkanı Ümit Acar imar değişikliğine itiraz edeceklerini belirtti.

Kuşadası'nda inşaat işlerine düzenleme!

Aydın Kuşadası Belediyesi, kentteki inşaat işlerinin İmar Kanunu’na uygun olarak yürütülmesi yönünde talimat gönderdi. 

Depremin Kuşadası bilançosu: 17 bina ağır, 314 bina orta hasarlı!

Sisam’ açıklarında yaşanan, İzmir’de yıkımlara sebep olan 6.9 büyüklüğündeki depremin etkilediği Aydın Kuşadası’nda 2 bin 738 bina için hasar başvurusunda bulunuldu. Depremde ağır hasar gören 17 bina tahliye edildi.

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

Konut yatırımcılarının gözü Kuşadası’nda!

Türkiye'nin yaşanabilir şehirler arasında adını üst sıraya taşıyan Kuşadası, gayrimenkul yatırımcılarının ilgi odağı oldu...

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Haberi

Kuşadası Güvercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kuşadası Giivercinada Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri 2013 yılında Avrupa Biıiiği(AB) Leonardo da Vinci Programı kapsamında kabul edilen projeleri ile Avrupa'daki otellerde 13 hafta boyunca staj görüyor. "Avrupa Otellerinde Staj Projesi" hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ümit Demir, "Proje, Otelcilik ve Turizm Meslek Liselerinde(OTML) eğitim öğretim gören 10. ve 11. sınıf öğrencilerinin Portekiz, İspanya, Almanya ve İtalya'da 13 hafta boyunca sürecek beceri eğitimlerini kapsamaktadır. Projede yer alan öğrenciler, okullarında Mutfak, Servis, Ön büro, Kat hizmetleri, ve Eğlence hizmetleri alanında eğitim gören bölüm öğrencileridir. Projeye Ege Bölgesinde bulunan Kuşadası, Selçuk, Söke, Didim, Özdere, Çeşme ve Ayvalık Otelcilik ve Turizm Meslek Liseleri yararlanın ortak gönderen kurum olarak projemizde yer almışlardır" dedi. Öğrencilerin projeyle özgüven kazandıklarım belirten Demir, "Katılımcılarımız Almanya, İspanya,...