27 / 04 / 2024

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası Uydukent'in imar sorunları çözülüyor!

Kuşadası'na bağlı Uydukent'te imar sorunlarına yönelik sorunlar çözülüyor. Konuyla ilgili müjdeyi Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'den açıklama geldi. 



1995 yılında temelleri atılan Uydukent'te imar sorunları çözüme kavuşuyor. Milliyet'te yer alan habere göre; seneler boyunca yaşanan sorunlar nedeniyle yapı kullanım ruhsatı konusunda problem yaşayan vatandaşlar geçtiğimiz aylarda yürürlüğe giren  Değer Artış Yönetmeliği'ne bağlı yükümlülükleri yerine getirmeleri durumda ruhsatlarını teslim alabilecek. 

15 Eylül 2020’de İmar Kanunu’nda yapılan düzenleme ile ‘İmar Planı Değişikliğine Dair Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik’ gereğince Serbest Piyasa Kurumu lisanslı 2 gayrimenkul değerleme kuruluşu, Uydukent'te bağlı 22 parselin 12 parselde değerin arttığını, 10'nun ise değerinin sabit kaldığını  yönünde rapor hazırlandı. Belediye üyelerinde içerisinde yer aldığı 7 kişilik bağımsız bir komisyon olan İmar Planı Değer Artış Tespit Komisyonu söz konusu rapor hakkında değerlendirme yaparak uygun buldu. Sonrasında ise  13. madde gereğince değerinde değişim olmayan 10 parselin tapularına konan şerhin kaldırılmasına karar verdi. 12 parsel için ise şerh kanunun korunması devam edildi. 

Kuşadası Uydukent in imar sorunları çözülüyor!

Konuya yönelik açıklama yapan Belediye Başkanı Ömer Günel, "Büyükşehir’in 1/5000’lik nâzım imar planını kabul etmesinin ardından, Uydukent’i 1/1000’lik imar uygulama planına dahil ettik. Planı Büyükşehir de onayladı. Ancak. yönetmelik doğrultusunda yaptırılan değerleme çalışması ile 12 parselde değer artışı olduğu tespit edildi. Ne yazık ki İmar Kanunu ve söz konusu yönetmelik, değerinde artış olan parsele şerh konulmasını zorunlu kılıyor. Yönetmelik gereği tapulara tek tek şerh koymamız da mümkün değil. Sorunun kalıcı çözümü için, parsel maliklerinin aralarında anlaşarak değer artış paylarını ödemeleri gerekiyor” dedi.


Geri Dön