29 / 07 / 2024

kuşadası kadıkalesi kazı

kuşadası kadıkalesi kazı

EKODOSD Başkanı Sürücü: "Kazıda çıkarılan bulgular üzerindeki kuş ve hayvan betimlemelerinin yoğunluğu, bu bölgenin antik dönemde çok zengin bir ekosistem alanı olduğunu da göstermektedir" dedi.

Kuşadası'nda kayan evlerin kira destekleri kesildi!

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde Kadınlar Denizi Mahallesi’nde bulunan toprak kaymasından dolayı evlerini terk eden apartman sakinlerine verilen kira yardımı kesildi.

Kuşadası İmbat Otel satıldı!

Kuşadası’nın dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajlarında denize sıfır konumda yer alan İmbat Otel satıldı.

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

Özer Kayalı: Kuşadası Battı Çıktı projesi gereksiz yatırım!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Başkan Çerçioğlu’nu eleştirdi ve “Kadınlar Denizi Mahallesi Sabri Mumcu Caddesi’nde yapılan battı çıktı yanlış bir yatırımdı. Çözüm getirmez” dedi

Kuşadası Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunda sona gelindi!

Kuşadası Güvercinada Kalesi, yapılan restorasyonun ardından yenilenen yüzüyle haziran ayının ilk haftasında ziyarete açılacak. Başkan Kayalı, Kuşadası'nın simgesi olan Güvencinada'nın tarihsel kimliğine uygun olarak düzenlendiğini belirtti.

Kuşadası köprülü kavşak projesi tepkiye neden oldu!

Kuşadası'nda Sabri Mumcu Caddesi, Kadınlar Denizi ile Boyalık Yolu'nun kesiştiği noktaya Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından köprülü kavşak yapılacağının açıklamasının ardından projeye tepki geldi.

Kuşadası Özgecan Aslan Parkı 8 Mart'ta açılacak!

Kuşadası Belediyesi tarafından Hacıfeyzullah Mahallesi’nde, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sembolü haline gelen Özgecan Aslan’ın ismini taşıyan parkın yapımına başlandı, park 8 Mart'ta hizmete açılacak...

Kuşadası Güvercinada projesinde son durum ne?

Kuşadası Belediyesi, tarihi Güvercinada'nın restorasyonu başta olmak üzere, pek çok projeyi hayata geçiriyor. Spor Rekreasyon Alanı ve Kültürel Rota hamlesinin yanı sıra Çocuk Korosu ve Kadın Tiyatrosu gibi sosyal adımlar dikkat çekiyor...

Kuşadası'nda AVM inşaatı toprak kaymasına yol açtı!

Kuşadası'nda izinsiz AVM inşaatı için izinsiz olarak yapılan kazı, toprak kaymasına yol açtı. Riskli bölgede 203 dairenin bulunduğu üç site boşaltıldı. Bir aydır otelde kalan 223 kişi duruma isyan etti..

Kuşadası'nda 114 konut tahliye edildi!

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde fore kazık çalışması yapılan bir inşaattan kaynaklandığı sanılan zemin hareketliliği nedeniyle, riskli bulunan üç sitedeki 63'ü aktif kullanılan toplam 114 konut tahliye edildi.

Kuşadası'nda toprak kaydı 3 site boşaltıldı!

Kuşadası'nda toprak kaydı 3 site boşaltıldı. Kadınlar Denizi Mahallesindeki Mücella Engin, Dergah ve Özgür sitelerinin olduğu bölgede aşırı yağış ve bir inşaatın temel kazısı nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Kuşadası Güvercinada Kalesi restorasyonu yarım kaldı!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası'nda bulunan tarihi Güvercinada Kalesi'nin restorasyonunun tamamlanması için onay beklendiği bildirildi. Kalenin dış surlarının tamamlanmasına rağmen projenin ikinci aşamasına hala geçilemedi.

Halis Toprak'ın Kuşadası'ndaki malikanesi çürüyor!

Kuşadası-Söke Karayolu üzerinde Çukurçeşme Mevkii’nde yer alan 65 dönümlük malikane Halis Toprak'ın yazlık konutuydu. TMSF'nin el koyup sattığı Kuşadası'ndaki dillere destan dev malikane günden güne çürüyor.

kuşadası kadıkalesi kazı Haberi

kuşadası kadıkalesi kazı


Kuşadası bölgesindeki tarihi ve kültürel mirasa sahip çıkılması amacıyla Kuşadası’nın en önemli tarihi mirasları arasında yer alan Kadı Kalesi’ndeki (Anaia) kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Bizans Sanatı Ana Bilim Dalı Başkanı, Prof. Dr. Zeynep Mercangöz’ün başkanı olduğu kazı ekibi tarafından yürütülüyor.


Yaklaşık 8 bin yıl öncesine giden bir höyük ve onun üzerinde yer alan 13. yüzyıl Bizans Kalesi'nin görüldüğü Kadı Kalesi'ndeki çalışmaları Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) üyeleri yerinde inceledi.


Yaptıkları ziyareti değerlendiren Kuşadası EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü,  çok önemli bir çalışmayı üyeleriyle birlikte yerinde incelediklerini bildirdi.


Sürücü, şunları kaydetti:


"Geçtiğimiz yıl üzerinden geçtiğimiz kapıların, yapılan çalışmalarla tamamen meydana çıkarıldıklarını görerek bu yıl altından geçtik. Kazıda çıkarılan bulgular üzerindeki kuş...