07 / 05 / 2024

kuşadası su altı turizmi

kuşadası su altı turizmi

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, karada ve denizde olduğu gibi deniz altındaki güzellikleriyle de büyülüyor. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan bölge için yapılan araştırmalarda sualtı dünyasının bilinmeyen yönleri çıktı

Kuşadası Cahirsma Otel'ine kaçak yapı davası!

İçişleri Bakanlığı, 5 yıldızlı Kuşadası Cahirsma Otel’in sahiplerine haksız menfaat sağladığı suçlamasıyla Başkan Kayalı hakkında soruşturma izni verdi.

Kuşadası Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor!

Kuşadası Belediyesi tarafından Kadınlar Denizi Mahallesi Kemer Caddesi üzerinde bulunan Tarihi Su Kemeri Parkı yenileniyor.

TOKİ'den Kuşadası'na yeni konut projesi!

AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, TOKİ tarafından Kuşadası'nda konut projesi yapılacağını söyledi. Erdem, Kuşadası'nda başlanacak TOKİ projesine başvurmak isteyen emekli vatandaşlardan dernek adı altında para talep edildiğini söyledi.

Aydın Kuşadası'nda kentsel sorunlar çözülecek!

Aydın Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Mahallelerde yaşanan sorunların ele alındığı toplantıda, alt yapı, yol yapımı ve çevre bilinci oluşturma konularında önemli kararlar alındı.

Kuşadası’na kapalı pazar yeri!

Aydın’ın Kuşadası İlçesi Hacıfeyzullah Mahallesi’nde 475 tezgah kapasiteli kapalı pazar yeri hizmete açıldı. Pazar yeri, farklı günlerde kurulan semt pazarlarını tek bir çatı altında toplayacak.

Fiat Kuşadası Oto Entegre Tesisi hizmete açıldı!

Fiat’ın Aydın Kuşadası’ndaki bayisi 2000 Motorlu Taşıtlar, satış ve servis hizmetlerini tek çatı altında toplayan yeni tesisini hizmete sundu. Fiat'ın yeni tesisleri, 5.271 metrekaresi kapalı olmak üzere, 10.700 metrekarelik alanda hizmet veriyor

Kuşadası turizm sezonunda artış yaşayacak!

Turizm sezonunun başlamasına az bir süre kala, Kuşadası bu yıl turizmde altın sezonunu yaşamak istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan geçici verilere göre veriler şöyle;

Kuşadası'nda AVM inşaatı toprak kaymasına yol açtı!

Kuşadası'nda izinsiz AVM inşaatı için izinsiz olarak yapılan kazı, toprak kaymasına yol açtı. Riskli bölgede 203 dairenin bulunduğu üç site boşaltıldı. Bir aydır otelde kalan 223 kişi duruma isyan etti..

Kuşadası'nda heyelan sonucu yıkılan evlerde hata inşaat firmasında mı?

Kuşadası'nda meydana gelen toprak kayması nedeniyle haksız yere suçlandıklarını söyleyen inşaat firması yetkilisi Şerif Keresteci, "Belediye ihmalin sorumluluğunu yükleyerek bizi günah keçisi ilan etti" dedi

Kuşadası'nda toprak kaydı 3 site boşaltıldı!

Kuşadası'nda toprak kaydı 3 site boşaltıldı. Kadınlar Denizi Mahallesindeki Mücella Engin, Dergah ve Özgür sitelerinin olduğu bölgede aşırı yağış ve bir inşaatın temel kazısı nedeniyle toprak kayması meydana geldi.

Kuşadası Ephesia Hotel'in sıcak suyu 'güneş'ten!

Kuşadası’ndaki Ephesia Hotel’in güneş kollektörleri tasaramıyla bir ilk oldu. Güney cepheye bakan ve enerji kaybına neden olan klasik yerleşim yerine yarım ay şeklindeki düzenleme ile sıcak su elde edilebiliyor.

Kuşadası mavi dünyası ile büyülüyor!

Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, karada ve denizde olduğu gibi deniz altındaki güzellikleriyle de büyülüyor. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan bölge için yapılan araştırmalarda sualtı dünyasının bilinmeyen yönleri çıktı

Kuşadası'nda orman yangını çıktı!

Kuşadası'nda orman yangını çıktı. Davutlar Mahallesinde çıkan orman yangınında yaklaşık 5 dönüm alan zarar gördü. Alanda soğutma çalışmaları başlatılırken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için inceleme başlatıldı.

kuşadası su altı turizmi Haberi

kuşadası su altı turizmi


Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası, karada ve denizde olduğu gibi deniz altındaki güzellikleriyle de büyülüyor. Her yıl yüzbinlerce turist ağırlayan bölge için yapılan araştırmalarda sualtı dünyasının bilinmeyen yönleri de gün yüzüne çıktı Korumar ve Adakule otelleri arasında daha önce Doğal Botanik Park ilan edilen bölgede Ekosistemi Koruma ve Doğa Severler Derneği (EKODOSD) Denetim Kurulu Üyesi olan sualtı fotoğrafçısı Rüştü Kirman, mavi dünyanın güzelliklerini görüntüledi. Doğal Botanik Parkı'ndaki kaya yapıları, bangolar, derin duvar yarları ve mağaraları ilk kez fotoğraflandı. Deniz canlılarının ürediği, barındığı ve beslendiği deniz eriştelerinin ise en sağlıklı görüldüğü yerlerden birinin Doğal Botanik Park kıyıları olduğu belirlendi. 



TECRÜBE VE CESARET 


Kirman, sualtı fotoğrafçılığının dünyada artık yaygın olarak yapıldığını, özel bir tecrübe ve cesaret gerektiren keyifli ve eğlenceli bir uğraş...