29 / 04 / 2024

Kuşadası turizmi artış

Kuşadası turizmi artış

Kuşadası'na Hilton 'u getiren Göçtür Şirketi 'nin Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, bölgenin turizm potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2015 turizm sezonunda beklentilerini açıkladı.

Kuşadası Beks Otel'in oda sayısı 320'ye çıkıyor!

Beks Çorap ve İç Giyim San. ve Tic. A.Ş., Aydın Kuşadası'ndaki Beks Otel Projesi'nin kapasite artışı için ÇED'e başvurdu. Proje 145 milyon 189 bin 120 TL'ye mal olacak.

Kuşadası Körfezi'ne dikkat! Gerilim arttı!

Doç. Dr. Toker, "Batıdaki stres transferi Ege Denizi açıklarına doğru yırtılarak ilerlemekte fakat doğuda Kuşadası Körfezi'nin orda bu stresin boşalmadığını, orda gerilimin artığını görüyoruz" dedi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi uyarısı: Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir!

Prof. Dr. Sözbilir, "Depremin büyüklüğüyle ilgili istasyonlar 7'yi belirtiyor. Bu depremin şiddeti ise 8'dir. İzmir ölçeğinde kırılmasını beklediğimiz 13 fay hattı vardı; Sisam Adası açıklarında, denizdeki fay kırıldı. Bu Kuşadası tarafında gerilimi artırabilir" diye konuştu. 

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Kuşadası Belediyesi'nden karavancılara 34 bin metrekare arsa!

Kuşadası Belediyesi karavan turizmi için yatırım yaptı. Belediye, Kuştur’da karavancılar için 34 bin metrekarelik arsa kiraladı... 

Yeni projeler Kuşadası’nı ayağa kaldıracak!

Türkiye'ye turizmi Kuşadası'nın öğrettiğine dikkat çeken Belediye Başkanı Özer Kayalı, “Kuşadası'nı yeniden dünyanın gündemine taşıyacak projeler üretiyoruz'' dedi. Kayalıi, Kuşadası'nın betonlaşma söylemlerine cevap verdi.

Kuşadası'nda kamusal zorluklar dışında imar değişikliğine izin yok!

Kuşadası'nda çarpık yapılaşmayı önleme yolunda adımlar atan Belediye, 30 Mart 2014 ten bu yana sadece 11 imar tadilatı yaptı. Belediye artık zorunluluklar dışında imar planını değiştirmiyor.

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirterek "Plajları, iklimi ve sahip olduğu birbirinden kaliteli turistik tesisleri ile marka olan Kuşadası'nda, turizmi çeşitlendirmek için çalışıyoruz" dedi.

Çilek'ten İnegöl ve Kuşadası'na yeni mağaza!

Bebek, çocuk ve genç odası markası Çilek, İnegöl ve Kuşadası'nda 2 yeni mağaza açtı. Çilek'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, yurt içindeki mağaza sayısını artırmaya devam ediyor.

Kuşadası turizm sezonunda artış yaşayacak!

Turizm sezonunun başlamasına az bir süre kala, Kuşadası bu yıl turizmde altın sezonunu yaşamak istiyor. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Türkiye İstatistik Kurumu'ndan alınan geçici verilere göre veriler şöyle;

TUGEV kütüphanesi Kuşadası Turizm Fakültesi'ne devredildi!

Ülkemizde turizm alanında oluşturulan üç ihtisas kütüphanesinden biri olan TUGEV (Turizm Geliştirme ve Eğitim Vakfı) Kütüphanesi artık Kuşadası'nda konuyla ilgili okuyuculara hizmet verecek. Kütüphane, Kuşadası Turizm Fakültesi'ne devredildi...

Kuşadası turizmi 2015'te canlanacak!

Kuşadası'na Hilton 'u getiren Göçtür Şirketi 'nin Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, bölgenin turizm potansiyeliyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, 2015 turizm sezonunda beklentilerini açıkladı.

Kuşadası turizmi yükseliyor!

Göçtür Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, son 5 yıldaki çalışmalarla Kuşadası turizminin tekrar yükseliş trendine girdiğini açıkladı...

Kuşadası turizmi artış Haberi

Kuşadası turizmi artış

Turizm yatırımlarıyla dikkat çeken Göçtür, Kuşadası'ndaki eski tabakhaneler bölgesini restore ederek, buraya 5 yıldızlı DoubleTree by Hilton oteli açtı. 6 dönümlük arazi üzerine kurulan projede otelin yanı sıra restoran-bar, kafe, kitabevi ve kültür merkezinin de yer aldığı bir yaşam merkezi oluşturmuştu. 1993'te Kuşadası'nda Pine Bay Tatil Köyü nü hizmete açan Göçtur'un Yönetim Kurulu Başkanı Naile Göçen Çukurova, Kuşadası'ndaki turizm potansiyelini değerlendirdi. Son 5 yıldaki çalışmalarla bölgenin tekrardan yükseliş trendine girdiğini anlatan Çukurova, ' Değişen dünya, internet, globalleşme, insanların özele ve farklı ilgi alanlarına daha çok arayışta olmaya başlaması, bölgemize olan odağı güçlendirdi. Kuşadası, tarihi mekanların ortasında yer alıyor. En yoğun tatilin yapıldığı dönemlerde bile çok güzel bir iklimi var. Bu özellikler tatilciler tarafından yeniden fark edilmeye .dikkat çekmeye başladı....