29 / 04 / 2024

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası'nda turizm çeşitlendirilecek!

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, temel hedeflerinin turizmi 12 aya yaymak olduğunu belirterek "Plajları, iklimi ve sahip olduğu birbirinden kaliteli turistik tesisleri ile marka olan Kuşadası'nda, turizmi çeşitlendirmek için çalışıyoruz" dedi.



TURKIYE'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kuşadası ile ilgili hedefler ve projeler hakkında bilgi veren Kuşadası Belediye Başkam Özer Kayalı "Kuşadası, Türkiye'de turizmin ilk başladığı yer olarak kabul edilmektedir. 20 kilometreye varan sahil şeridi, yumuşak iklimi, coğrafi konumu ve bir doğa harikası olan Milli Parkı ile turizm alanındaki potansiyeli 1960'lı yıllarda keşfedilen Kuşadası, yaklaşık 50 yıldır kıyı turizminin gözbebeği olmayı sürdürüyor. Kıyı turizmi alanında sahip olduğumuz avantajlarımızı dünya genelinde trendleşen alternatif turizm türleri ile destekleyerek Kuşadası'nı 12 ay yaşayan bir bölgeye dönüştürmek hedefindeyiz" dedi. 


TURİZM ANLAYIŞI DEĞİŞTİ 

Dünyada yaşanan gelişmelere paralel olarak turizm anlayışının da değiştiğini ifade eden Kayalı şöyle konuştu: "Gelişim değişimle başlar. Değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Bu nedenle içinde yaşadığımız çağın gereklerini ve insanların beklentilerinde meydana gelen değişimi dikkate almadan girişilecek hiçbir ekonomik ve turistik faaliyetin yaşamda herhangi bir karşüığı olmadığının bilinciyle hareket ediyor ve turizmi çeşitlendirme arayışlarımızı sürdürüyoruz. 


Kuşadası, kıyı turizmi alanındaki potansiyelinin yanı sıra sağlık turizmi ve kültür turizmiyle de öne çıkıyor. Kıyı turizmi yılda en fazla 6 ay turistik faaliyete izin veriyor. Turizmi 12 aya yaymanın yolu turizmin çeşitlendirilmesinden ve alternatif turizm türlerinin geliştirilmesinden geçiyor. Kuşadası Belediyesi olarak üzerinde çalışmakta ve yürütmekte olduğumuz projelerle bu amaca ulaşmak için çalışıyoruz." 


Kruvaziyer gemilerin getireceği yaklaşık 170 bin yabancı turist, kentte şimdiden bayram sevinci yaşattı. Ege Ports Limanı'na bu sabah 5, öğlen de 2 gemi turist gemisi yanaştı. Gemilerden inen 18 bin yolcu ve 7800 mürettebat, ilçe merkezine giriş yaptı. Çoğunluğu Amerikalı turistlerin yanı sıra İspanyol, İtalyan, Kanadalı, İngiliz, Portekiz olmak üzere birçok ülkeden tatilci günü birlik Kuşadası'm ziyaret etti. Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, "Kruvaziyer sezonunun gemi ve yolcu trafiği açısmdan en hareketli ayları Eylül ve Ekim. Kuşadası Yolcu Limam son 13 yılında yaklaşık 8 müyon 450 bin turist ve 3 müyon mürettebat girişi yaptı. Kruvaziyerin başkenti unvanım taşıyan Ege Ports Kuşadası Yolcu Limam gelecek yıllarda artan yolcu ve gemi trafiği ile ülkemizin en önemli deniz hudut kapısı olacaktır" dedi. 


17 MAVİ BAYRAKLI PLAJ VAR 


ALTERNATİF turizm alanlarına yönelmenin kıyı turizmini ihmal etmek anlamına gelmediğini ifade eden Kayalı, Kuşadası'nın dünyada eşine az rastlanır bir doğal güzelliği barındırdığım belirtti. Kayalı, şöyle devam etti: "Kuşadası doğanın fazlasıyla cömert davrandığı, cennet esintileri taşıyan bir bölgedir. Dünyaca ünlü plajlarmdan 17'sinin mavi bayrak taşıması ve caretta caretta kaplumbağaları, Akdeniz foku gibi canlıların uğrak yeri olması bu durumu kanıtlamaktadır. Kruvaziyer turizmi alanında Türkiye'nin öncüsü konumunda olan Kuşadası, ülke ekonomisi için de önemli bir katma değer yaratmaktadır." 


YAZ NÜFUSU 1 MİLYON 


BAŞKAN Kayalı, yaz sezonunda ilçe nüfusunun bir milyona yaklaştığının altım çizerek şöyle dedi: "Hiçbir zaman yazlık-kışlık nüfus aynmı yapmadan Kuşadası'na ayak basan herkesin talep ve ihtiyaçlarım karşüamak için titizlikle çalışıyoruz. Turizm üe yerel halkın refah düzeyi arasındaki karşılıklı ilişkiyi aklımızdan çıkarmadan bütünsel bir anlayışla hareket ediyoruz. Bir yandan temel belediyecilik hizmetlerini yerine getirirken bir yandan da sahip olduğumuz sosyal demokrat anlayış gereği sosyal belediyecilik ilkesinden ödün vermeden toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik politikalar geliştiriyoruz." 


Hürriyet


Geri Dön