18 / 08 / 2024

Kuşçalı Telgrafhanesi kent yenileme

Kuşçalı Telgrafhanesi kent yenileme

Milli mücadele tarihimizde önemli bir yeri olan ve İstanbul ile Ankara arasındaki bağlantıyı sağlayan Kutluca Telgrafhanesi, aslına uygun olarak yeniden projelendirildi.

KİPTAŞ Kent Etiler'de son dakika! 1.361 konutluk dev projede imalat çalışmaları başladı! 

Kent Etiler adıyla yükselecek olan KİPTAŞ Karanfilköy projesinde imalar çalışmaları başladı. İstanbul'un kalbinde yükselen projede 1.361 yeni konut yer alıyor. 

Z kuşağının iş hayatından beklentileri neler? İşte, Z kuşağını verimli çalıştırmanın yolları!

İş hayatında artık herşey Z kuşağına göre şekilleniyor. Çünkü 1996 yılı sonrası doğan gençlerin, diğer kuşaklardan çok farklı bir profile sahip. İş dünyası şimdi Z kuşağını verimli bir şekilde çalıştırmanın formüllerini arıyor.

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını duyurdu! Bu kadroları kaçırmayın!

Ankara Başkent Üniversitesi Akademik Personel Alımı yapacağını açıkladı. Birçok alanda kadro açan üniversitenin ilanı akademisyenler ve akademisyen adayları tarafından ilgi görüyor. İşte detaylar…

Aile Bakanlığı 7 ilde KPSS şartlı ve şartsız personel alımı yapacak! İş arayanların başına talih kuşu kondu!

İş arayanlara güzel haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geldi. Bakanlık tam 7 kent için personel alımı yapılacağı duyuruldu.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Kartepe Kent Meydanı’nda inşaat çalışmaları tamamlanıyor!

Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman, Kent Meydanı’nda devam eden çalışmaları inceleyerek, meydan çevresinde bulunan hemşehrileriyle de istişareler gerçekleştirdi.

Mehmet Murat Çalık: İstanbul'u kimlikli bir kent haline getirmeliyiz!

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası tarafından gerçekleştirilen 2.Kentsel Tasarım Sempozyumu'na katıldı Başkan Çalık, "Kentlerimizde kent belleğini yaşatacağımız alanlara da ihtiyaç duyuyoruz." dedi.

Çalıkuşu'nun yazıldığı ev restore edilecek!

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, çıkan yangın sonrasında kullanılamaz hale gelen, Reşat Nuri Güntekin'in "Çalıkuşu" adlı romanının bir bölümünün kaleme alındığı tarihi evin restore edileceğini açıkladı.

Tarihi Çalıkuşu konağı kül oldu!

Reşat Nuri Güntekin’in, Türk edebiyatının en önemli eserlerinden biri olan ‘Çalıkuşu’nu kaleme aldığı Tekirdağ’daki tarihi konağın yanması “Neden sahip çıkamıyoruz” tartışmasını başlattı…

Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanı koruma altına alındı!

Antalya İli, Kaş İlçesi'nde bulunan Saklıkent Kanyonu Doğal Sit Alanının Kesin Korunacak Hassas Alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ordu Çamaş Kent Meydanı'nın kamulaştırma çalışmaları tamamlandı!

Ordu Çamaş'ta inşa edilecek olan ikinci kent meydanı projesi için kamulaştırma çalışmaları tamamlandı.

Yomra Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları sürüyor!

Yomra Belediyesinin hayata geçirdiği Kent Meydanı Projesi'nde yıkım çalışmaları hızla devam ediyor. 

Van Kent Müzesi’nde restorasyon çalışmaları başladı!

Van’ın tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılacağı ‘Van Kent Müzesi’ndeki restorasyon çalışmaları geçtiğimiz günlerde başladı.

Kuşçalı Telgrafhanesi kent yenileme Haberi

Kuşçalı Telgrafhanesi kent yenileme

Körfez Belediyesi, yeni projeleri hayata geçirirken, Körfez’in tarihini de gün yüzüne çıkarmaya devam ediyor. Bunlar arasında en önemlilerinden biri de milli mücadele tarihinde önemli bir yeri bulunan ve İstanbul ile Ankara arasındaki bağlantıyı sağlayan Kuşçalı Telgrafhanesi. Milli mücadelenin en önemli isimlerinden biri olan Yahya Kaptan, Mustafa Kemal Atatürk ile yazışmalarını İstanbul’dan engellendiği için Kuşçalı Telgrafhanesi üzerinden yapıyordu.


Milli mücadele tarihinde önemli bir yere sahip olan telgrafhane, içerisindeki malzemeler taşındıktan sonra kaderine terk edildi. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise Körfez’deki tarihi yapıları yeniden gün yüzüne çıkartmak adına başladığı çalışmalar ile telgrafhaneyi aslına uygun olarak projelendirdi ve hak ettiği saygınlığa kavuşması için önemli adım attı. Başkan Baran, tarihi yapıların yeniden gün yüzüne çıkarılması ve halka kazandırılması adına ilçe genelinde çalışmalar yürütüldüğünü...