05 / 05 / 2024

Kütahya Şeker Fabrikasının özelleştirmesi iptal mi edildi

Kütahya Şeker Fabrikasının özelleştirmesi iptal mi edildi

Kütahya’da şeker fabrikasının özelleştirilmesi sırasında hibe edilen 113 dönümlük arazisi Kiler ve Torunlar'a verilmişti. Arazi mahkeme kararına rağmen Türk Şeker’e iade edilmedi.

Konya Cihanbeyli Şeker Fabrikası'nda imar planı resmen onaylandı! 

Konya'nın Cihanbeyli ilçesinde kurulacak olan Konya Şeker Fabrikası'nın imar planı bakanlık tarafından onaylandı. 

Kütahya Porselen’den çeyiz indirimi: yüzde 50! Kütahya Porselen 26 Eylül 2022 fiyat listesi

Türkiye’nin sayılı porselen üreticilerinden biri olan Kütahya porselen sofralarınızın her adımına eşlik ederken perakende satışlarında sonbahar indirimine başladı.

Deprem sonrası Kütahya'da 15 bina hasar aldı!

Kütahya'da dün meydana gelen deprem sonucunda yapılan tespit çalışmalarında 15 binada hasar tespit edildi. 

Kütahya için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kütahya için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31169 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Hava Kurumu Kütahya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, Kütahya Merkez ilçesi, Alipaşa Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Kütahya'da acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kütahya için acele kamulaştırma kararı!

Kütahya ili sınırları içerisinde bulunan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Niğde Bor Şeker Fabrikası'nın arazisi satılıyor mu?

Bor Şeker Fabrikasının özelleştirme ihalesine girmeyen bir firmaya devredildiği iddiası ve Fabrika arazisinin, bu firmaya satışa çıkarılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TMSF, Bank Asya'nın Kütahya'daki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Asya Katılım Bankası A.Ş.'nin Kütahya'da yer alan gayrimenkulünü satışa çıkardı.

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları onaylandı!

Elbistan Şeker Fabrikası’nın arsasının imar planları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.

Bor Şeker Fabrikası'ndaki özelleştirme meclis gündemine taşındı!

Bor Şeker Fabrikasını satın alan firmanın özelleştirme kapsamı dışında tutulan arazi ve binaları kullanılması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Burdur Şeker Fabrikası'nın satış ihalesi iptal edildi!

Şeker-İş Sendikası Burdur Şube Başkanı Mustafa Onay, Burdur Şeker Fabrikası'nın özelleştirme ihalesinin iptal edildiğini açıkladı.

Kütahya Şeker Fabrikasının özelleştirmesi iptal mi edildi Haberi

Kütahya Şeker Fabrikasının özelleştirmesi iptal mi edildi

Kütahya Şeker Fabrikası'nın özelleştirilmesi sırasında tapu müdürü aracılığıyla, 113 dönüm arazi ‘hibe' edildi. Ancak bu arazi yargı kararıyla geri alınıyor. İdare Mahkemesi, Kiler ve Torunlar'a verilen arazinin Türk Şeker'e iadesine karar verdi.Kütahya Şeker Fabrikası, 2004 yılında 23 milyon 800 bin lira karşılığında ve özelleştirme kapsamında Kiler/Torunlar ortaklığına satıldı. Fabrikanın lojmanların bulunduğu 113 dönüm arazisinin tapusu da tapu müdürünün bir kalem oynatması ile el değiştirerek, özelleştirmeye dahil edildi. Lojmanların olduğu arsa tapuda Türk Şeker yazarken o tarihte tapu müdürü olan Adil Altuğ, Türk Şeker'i çizerek Kütahya Şeker yaptı. Bu durum Tapu Müdürü Altuğ, emekli olduktan sonra fark edilebildi.


BÖLGE İDARE İZİN VERDİ

MHP eski Kütahya Milletvekili Alim Işık, tapu müdürü hakkında suç duyurusunda bulundu. Eskişehir Bölge İdare Mahkemesi'ne itirazda bulunan Işık, daha...