05 / 05 / 2024

Kütahya yangınları

Kütahya yangınları

Kütahya'da yangın çıktı. Kütahya' da, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillen bir evde çıkan yangın, itfaiye ekiplerince 1 saat süren çalışma sonucu söndürüldü.

Orman yangınları konut sigortasına olan talebi artırdı!

İklim değişikliğiyle oluşan aşırı sıcaklar, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgede orman yangınlarına yol açıyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi ise ciddi oranda artırdı.

Orman yangınları konut sigortasına talebi artırdı!

İklim değişikliğinin sebep olduğu aşırı sıcaklar, son dönemlerde Türkiye'nin Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok bölgesinde orman yangınlarına neden oluyor. Bu durum bölgede yaşayan halk ve yazlık sahiplerini tedirgin ederken, konut sigortasına olan talebi de oldukça artırdı.

Orman yangınları ve seller DASK kapsamına giriyor! 

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının ve sellerin DASK kapsamına girmesi için çalışmaların başlatıldığını kaleme aldı.

Orman yangınlarından zarar gören evler sigorta kapsamında mı?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Noyan Doğan bugünkü yazısında orman yangınlarının sigorta kapsamında olup olmadığı sorusunun yanıtını kaleme aldı.

TOKİ'den Kütahya'ya 3 yeni okul! İhalesi bugün!

Kütahya İli, Gediz İlçesi, Dayınlar Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Yapısı; Merkez İlçesi, Servi Mahallesi 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi (E- İhale) ihalesi bugün saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Kütahya'ya 3 yeni okul! İhalesi yarın!

Kütahya İli, Gediz İlçesi, Dayınlar Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Yapısı; Merkez İlçesi, Servi Mahallesi 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:00'te yapılacak.

TOKİ'den Kütahya'ya 3 yeni okul!

Kütahya İli, Gediz İlçesi, Dayınlar Mahallesi 12 Derslikli Eğitim Yapısı; Merkez İlçesi, Servi Mahallesi 16 Derslikli Eğitim Yapısı ve Yıldırım Beyazıt Mahallesi 24 Derslikli Eğitim Yapısı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatları İşi (E- İhale) ihalesi 13 Ocak 2021 tarihinde yapılacak.

TOKİ Kütahya Simav 315 konut ihalesi yarın!

Kütahya İli Simav İlçesi Muradınlar Mahallesi 315 Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Kütahya'ya 315 yeni konut!

Kütahya İli Simav İlçesi Muradınlar Mahallesi 315 Konut ve 1 adet Ticaret Merkezi İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 26 Kasım 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kütahya'da hasar gören evlerde inceleme!

AFAD ekipleri, Kütahya'nın Günlüce köyünde hasar gören evlerde inceleme yaptı. Evlerinin yıkılma korkusu yaşayan bazı köylüler yakınlarına taşındı.

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'nün binası ne zaman bitecek?

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü idari binası, sosyal tesisleri ve yangın acil durum ünitelerinin içinde olması düşünülen Orman Bölge Müdürlüğü kampüs çalışmaları hızla sürüyor.

Kütahya'da yol onarım çalışmaları incelendi!

Kütahya İl Genel Meclisi Başkanı Musa Yılmaz, Kirazlıyayla köyü yakınlarındaki yol onarım çalışmalarını yerinde inceledi.

Kütahya Şapçıdede Köyü Camii açıldı!

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesine bağlı Şapçıdede köyünde 2013 yılında yaşanan yangın sonrası büyük hasar gören ve yenisi inşa edilen Şapçıdede Köyü Cami düzenlenen törenle ibadete açıldı.

Kütahya yangınları Haberi

Kütahya yangınları

Kütahya'da, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescilli bir evde, henüz belirlenemeyen nedenden dolayı yangın çıktı. Yangın sırasında evin bitişiğinde bulunan kız öğrenci yurdu boşaltıldı. 


Alınan bilgiye göre, Meydan Mahallesi'nde, İsmail Ilgat'a ait tescillenerek koruma altına alınan 3 katlı ahşap binada, sabah saatlerinde yangın meydana geldi. İhbar üzerine olay yerine gelen Kütahya Belediyesi İtfaiye ekipleri, yangını yaklaşık 1 saat süren çalışma sonucu söndürdü.


Öte yandan, yangının yaşandığı evin alt katında bir iş yeri ile bitişiğindeki yurtta kalan kız öğrenciler, tedbir amaçlı dışarı çıkartıldı.  


Yangın sonrası ahşap bir ev de hasar gördü.


Polis, olayla ilgili soruşturma...