07 / 05 / 2024

Kuveyt Havalimanı

Kuveyt Havalimanı

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el-Sabah'ın katılımıyla yapıldı.

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Kuveyt’in Mühendis Kızları mezun oldu!

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

İstanbul Yeni Havalimanı Körfez'le ticareti ikiye katlayabilir!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Yusuf el Zawawi, "Türkiye'nin Körfez bölgesindeki ülkelerle ticaret hacmi yeni havalimanıyla birlikte iki katına ulaşabilir." dedi.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Cengiz Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Mafa yaptığı açıklamada inşaatını tamamlamak üzere oldukları Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasını mayıs ayı içinde Kuveytli yetkililere teslim edeceklerini söyledi.

Kuveyt Havalimanı için 823 milyon dolarlık finansman!

Limak Holding, kontrat bedeli 4,3 milyar dolar olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı için önde gelen iki Kuveyt bankasından yaklaşık 823 milyon dolar finansman sağladı

Limak, Kuveyt'in en büyük projesini yapıyor!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Limak'ın Kuveyt'te üstlendiği yeni havalimanı terminalinde incelemelerde bulundu, şantiyede işçilerle yemek yedi.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında inceleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminali inşaat alanında çalışmaları incelediler.

Kuveyt Havalimanı'nın yeni binasının temeli atıldı!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının temeli atıldı. Tören, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el-Sabah'ın katılımıyla yapıldı.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na Limak imzası!

Limak İnşaat tarafından inşa edilecek Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah'ın katıldığı törenle atıldı.

Nihat Özdemir: Dünyanın her yerinde havalimanı yapacağız!

Kuveyt Uluslararası Havalimanı projesine başladıklarını söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir,, "Dünyanın her yerinde havalimanı ve yeni yatırımlar yapmak, onları çalıştırmak, işletmek gibi çalışmalarımız da devam ediyor." dedi.

Kuveyt Havalimanı Haberi

Kuveyt Havalimanı

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasının temel atma töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el-Sabah'ın katılımıyla gerçekleştirildi.


İki ülke milli marşlarının çalınması ve Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılış programına Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Kuveyt Emiri el-Sabah'ın yanında Kuveyt Bayındırlık Bakanı ile Sivil Havacılık Genel Müdürü ve Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir katıldı.


Bayındırlık Bakanı Abdurrahman Abdulkerim El-Mutavva törende yaptığı konuşmada, yeni terminal binası projesinin iki ülke işbirliğinin bir meyvesi olarak ortaya çıktığını, bu projenin bundan sonra iki ülke arasındaki ilişkiler açısından önemli bir adım olmasını umut ettiğini ifade etti.


"Sivil havacılık için önemli olan bu günde değerli misafirimiz ile beraber yeni havalimanının temel atma törenini" geçekleştirdiklerini dile getiren Sivil Havacılık Genel Müdürü Şeyh Selman Hamud...