17 / 07 / 2024

kuveyt inşaat ihaleleri

kuveyt inşaat ihaleleri

Tamamlandığında dünyanın en büyük ve modern kampüslerinden birisi olacak Sabah El Salim yeni üniversite kampüsünün inşaatı devam ediyor. İnşaatın maliyetinin 3 milyar doları geçmesi bekleniyor....

İnşaat malzemelerindeki artış ihaleleri vurdu! 63 milyonluk ihale 5 yılda 719 milyon liraya çıktı!

Türkiye'de artan inşaat malzemelerindeki artış geçmiş dönemde başlayan inşaat çalışmalarına büyük darbe vurdu. 2018'de 63 milyona ihale edilen Artvin’deki öğrenci yurdunun maliyeti 5 yılda 719 milyon liraya yükseldi. 

En gözde 10 inşaat şirketi son 3 yılda ne kadar kurumlar vergisi ödedi?

Kamudan en büyük ihaleleri kazanan inşaat şirketlerinin 2018, 2019 ve 2020 senelerinde ödediği kurumsal vergilerin miktarı açıklandı. 

Kuveyt’ten gelen Rizeli inşaat işçisinin COVID-19 testi pozitif!

Kuveyt'in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara'da karantinaya alınacakları belirtilen 230 Türk işçi son anda İstanbul'a getirilmişti. Kendi imkanlarıyla memleketlerine dönen işçilerden 3'ünün koronavirüs testi pozitif çıktı...

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Kuveyt’in Mühendis Kızları mezun oldu!

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Kuveyt'teki cami inşaatında Mısırlı 3 işçi öldü!

Kuveyt'te bir cami inşaatında çatının çökmesi sonucu Mısırlı 3 işçi hayatını kaybetti. 2 işçi de yaralandı...

Türk inşaat sektörü Kuveyt'te milyarlarca dolarlık anlaşmalar yapıyor!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Gassan Yusuf Abdulbari ez-Zevavi, Türk inşaat sektöründen 3 büyük firmanın Kuveyt'te milyarlarca dolar değerinde iş anlaşmaları yaptığını söyledi.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Cengiz Holding Üst Yöneticisi (CEO) Ömer Mafa yaptığı açıklamada inşaatını tamamlamak üzere oldukları Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminal binasını mayıs ayı içinde Kuveytli yetkililere teslim edeceklerini söyledi.

Limak, Kuveyt, Hindistan, Rusya'da inşaat işlerini takip edecek!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir,  Kuveyt, Hindistan, Rusya’da inşaat işlerini özellikle takip edeceklerini açıkladı.

Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında inceleme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yeni terminali inşaat alanında çalışmaları incelediler.

Türkler Rusya'da yeni inşaat ihaleleri alabilecek!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün ekonomik ilişkilerin tekrar normale dönmesi için hükümetine talimat verdi. Türk iş dünyası temsilcileri, “Rus turistler tekrar Türkiye’ye gelecek, inşaat sektörü yeni ihaleler alabilecek " gibi yorumlar yaptı.

Limak İnşaat’a Kuveyt’ten 1 milyar dolarlık iş!

KUVEYT iki hafta içinde Limak İnşaat ve İtalyan Salini Impregilo ile otoyol ve altyapı işleri inşaatı için 1 milyar dolar tutarında sözleşme imzalamayı planlıyor.

Beyttürk İnşaat projelerini Körfez yatırımcısının beğenisine sundu!

Türk inşaat sektöründe yabancıya konut satışında lokomotif şirket konumunda olan Beyttürk İnşaat, Kuveyt'te 5-10 Ekim tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'nda Körfez yatırımcısı ile buluştu.

kuveyt inşaat ihaleleri Haberi

kuveyt inşaat ihaleleri


Körfez ülkelerinden Kuveyt’in gelecek yıl değeri 24 milyar doları aşan ihale vereceği bildirildi. İhalelerin değerinin bu yıla kıyasla iki katına çıkmasının beklendiği kaydedildi.


Kaynaklara göre ihalelerin büyük kısmı petrol ve gaz sektörlerinde olacak. İhaleye katılacak firmaların mühendislik, temin ve inşaat tekliflerini önümüzdeki üç ay içerisinde yetkililere sunması gerekiyor. Dubai merkezli MEED araştırma firmasına göre, Kuveyt’teki en büyük iki proje 16 milyar dolarlık Temiz Yakıt Projesi ve 7 milyar dolarlık Aşağı Fars petrol projesi. 


Uzmanlar, ülkede dikkat çeken sektörlerin sadece petrol ve gaz ile sınırlı olmadığını, bunun yanı sıra sosyal altyapı projelerine de milyar dolarlık yatırımların planlandığını kaydetti. 


Hükümet, hastanelerdeki yatak sayısını önümüzdeki on yıl içerisinde ikiye katlamayı hedefliyor. Ayrıca tamamlandığında dünyanın en büyük ve modern kampüslerinden birisi olacak Sabah El Salim yeni...