07 / 05 / 2024

kuveytlilere konut satmak

kuveytlilere konut satmak

Kuveytliler, Arap ülkeleri içerisinde Türkiye’ye en fazla hem turizm hem de iş açısından ilgi gösteren ülkedir. Bunun önemli nedenlerinden biri yaklaşık 8 yıldır Türkiye’de görev yapan Kuveyt Büyükelçisi sayın Abdullah Abdulaziz El Duveyk’in çalışmalarıd

Konut satışlarında yeni dönem başladı! Krediler yükselince vatandaşlar çareyi takasta buldu!

Konutunu satmak isteyenler müşteri bulamazken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek fiyatlar ve kredi faiz oranlarından şikayet ediyor. Hal böyle olunca da konutunu satmak isteyenler takasa yöneldi.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Konut alım ve satımlarında yeni dönem başlıyor...

Konut almak ya da satmak isteyen vatandaşlar için açıklamalar Ticaret Bakanlığı'ndan geldi. Konut satışlarında yeni düzenlemeye geçildiği kaydedilen herkesin bu kurallara göre satış işlemlerini yapması gerektiği açıklandı. İşte haberin detayları...

Bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş! Almak isteyen alamadı, satmak isteyen de satamadı!

Ekonomide yaşanan sorunların en olumsuz etkilediği sektörler arasında yer alan inşaat sektöründe sular durulmuyor. Aktarılan detaylara göre bu iki ilde konut satışlarında sert düşüş görüldü.

Ev almayı düşünenler dikkat! Konut piyasası için seçim fırsatçılığı uyarısı geldi!

Konut satışları son dönemlerde gerilerken evlerini satmak isteyen mülk sahipleri de seçim öncesi yeni bir yöntem buldu. İşte konu ile ilgili detaylar...

Diyanet, TOKİ'nin konut satışlarında faizli işleme onay verdi!

Diyanet İşleri Başkanlığı, TOKİ'nin sosyal konut projeleriyle ilgili bir soruya, bu projelerde ev satmak için kullandırılan kredilerin 'faiz getirisi elde etmek amacı taşımadığı' yönünde cevap verdi. Diyanet, söz konusu projeden yararlanmanın 'caiz' olduğunu söyledi.

Konut satışını faiz indirimi mi düşürdü?

Gazeteci Alaattin Aktaş, "Faizdeki gerileme konut satmak isteyenlerin iştahını kabarttı ve fiyatlar artma eğilimine girdi. Son  gelen bilgiler konut fiyatlarının yine gerileme eğiliminde olduğu yönünde" diyor...

Evini yardım almadan satmayı düşünenler dikkat!

İlk bakışta kendi başına konut satmak daha avantajlı gibi görünse de, detaylı ve uzun süren işlemlerde, işinde uzman bir gayrimenkul danışmanından yardım almak süreci kolaylaştırıyor.

Konut kredisi borcu ödenen ev satılabilir mi?

Konut kredisi, doğru ödeme planı yapıldığı takdirde ödenmesinde sıkıntı çıkmayacak bir kredi lakin hayat bazen planladığımız gibi gitmeyebiliyor. Peki kredi borcu ödenen evi satmak mümkün mü?

Beylikdüzü’nde konut prim oranları yüzde 35’e ulaştı!

Babacan Holding Başkanı İbrahim Babacan, Beylikdüzü’nde yükselen konut projelerinde prim oranlarının yüzde 35’e ulaştığını kaydetti. Babacan, “Yeni bir Japon yatırımcıya ikinci katı satmak için de görüşüyoruz” diye konuştu.

Yabancıya konut satmak isterken Türkler kaçıyor!

Türkiye'de yabancılara konut satışını arttırmak için önemli düzenlemeler yapılıyor. Yabancılar için yeni düzenlemeler yapılırken Türkler ev almaktan kaçıyor.

2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak!

DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, “2016’da gayrimenkul sektörü en güvenli liman olduğunu teyit etti. 2017’de sektörün hedefi 1.5 milyon konut satmak” dedi.

AB yabancıya konut satmak için harekete geçti!

Yatırımcıların konut alımları son dönemde Avrupa Birliği (AB) bölgesinden Türkiye gibi gelişmekte olan ülkelere kayıyor. Avrupa ülkeleri, AB'ye üye olmayan ülkelerdeki alıcıları oturma izni vererek cezbetmeye çalışıyor.

Özyurtlar İnşaat, Suudi Arabistan’da konut satmak için lisans aldı!

Özyurtlar İnşaat, bir yıl süren uzun bir çalışmanın ardından Suudi Arabistan’da konut satış lisansı alan ilk ve tek Türk firması oldu. Lisans sayesinde Özyurtlar İnşaat, tüm projelerini Türkiye ile aynı anda Suudi Arabistan’da da satışa sunabilecek.

kuveytlilere konut satmak Haberi

kuveytlilere konut satmak


Osmanlının bir kasabası olan Kuveyt bugün dünyanın 4. Büyük petrol rezervine sahip önemli bir ülke. Nüfusunun sadece 1/3’ü Kuveytli geri kalan kısım ağırlıklı Mısır, Hindistan, Pakistan gibi ülkelerden gelen işçiler. Kuveytliler, Arap ülkeleri içerisinde Türkiye’ye en fazla hem turizm hem de iş açısından ilgi gösteren ülkedir. Bunun önemli nedenlerinden biri  yaklaşık 8 yıldır Türkiye’de görev yapan Kuveyt Büyükelçisi sayın Abdullah Abdulaziz El Duveyk’in çalışmalarıdır diyebilirim.  El Duveyk, sıradan bir elçi değildir, Türkiye’yi seven ve Türklerin dostu olan bir büyükelçidir….


Kuveyt 1961 yılında İngiltere’den bağımsızlığını almış ve 1963 yılında Birleşmiş Milletlerin üyesi olmuştur.  Nüfusu yaklaşık 3.9 milyon olup, yerli Kuveytli nüfus ise yaklaşık 1.1 milyondur. Başkentinin ismi de Kuveyt’tir. Kişi başına düşen GSYİH 46.461 USD (IMF World Economic Outlook Database, Eylül...