08 / 07 / 2024

Kuzey-Güney Enerji Koridoru

Kuzey-Güney Enerji Koridoru

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yarın Bakü'de düzenlenecek üçlü devlet başkanları zirvesinde bir araya gelecek.

Japon deprem uzmanı Moriwaki uyardı! Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem riski var...

Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu'na katılan Japon yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, "Hatay depreminden sonra Kuzey ve Güney Anadolu fay hattında deprem olabilir" diye konuştu. 

Kıbrıs ikiye bölündü: Emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırdı, Kuzey Kıbrıs'ta kriz var! 

Kıbrıs'ta emlak piyasasında yaşananlar dikkatleri çekiyor. Açıklananlara göre, emlak satışları Güney Kıbrıs'ta rekor kırarken, Kuzey Kıbrıs'ta kriz yaşanıyor. İşte ayrıntılar...

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Güney Kuzey Et Gıda Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Mehmet Ayaz tarafından kuruldu.

Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları plan tadilatı askıda!

Üsküdar ilçesi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Kuzey ve Güney Yerleşke Alanları Nazım İmar Planı Plan Notu İlavesine ilişkin 1/5000 ölçekli 15.07.2023 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.

Güney Kore ve Avrupa Birliği ekonomi ve güvenlik işbirliği yapacak! İşte detaylar

Kuzey Kore’de asla dinmeyen gerilim ve yeni alevlenen Rusya-Ukrayna savaşı sonrası Güney Kore ve Avrupa Birliği (AB), aralarındaki ekonomik ve güvenlik işbirliklerini geliştirme konusunda karara vardı. 

Kuzey Güney İnşaat İthalat Ve İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Güney İnşaat İthalat Ve İhracat Dış Ticaret Limited Şirketi Zeytinburnu'nda Kübra Barut tarafından kuruldu.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Güney Kore, Kuzey Kore'nin yıkmak istediği tesisleri denetlemek istiyor!

Güney Kore, Kuzey Kore'nin Kumgang Dağı'nda inşa ettiği fakat Pyongyang yönetiminin yıkmak istediği otel ve turistik tesisleri tetkik için heyet gönderme önerisinde bulundu...

Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı doğal sit alanı olarak ilan edildi!

Beykoz'daki Dereseki Köyü'nde bulunan Kuzey ve Güney Kirazlı Ormanı “Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı” ve “Doğal Sit- Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak tescil edildi..

Ünal Aysal, Güney Koreli ortakla İran'da enerji santrali inşa edecek!

Galatasaray eski başkanı Ünal Aysal'ın sahibi olduğu Unit International ile Güney Kore'nin en büyük inşaat firmaları arasında yer alan SK Engineering & Construction ile İran'da enerji santrali inşa ediyor.

Bülent Güney: Her binanın enerji sınıfını belirleyeceğiz!

GN Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Güney, ''Mayıs ayından itibaren bu belgeyi almadan alım-satım ve kiralama işlemlerini yapamayacağız. Bu belge ile her binanın enerji sınıfını belirlemeye başlayacağız" dedi.

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor!

Düzce, Kuzey ve Güney Çevre Yolları ağı ile sarılıyor. İstanbul-Ankara arasındaki D-100 karayolu ve TEM otoyolu Düzce bölümüne yönelik çevre ve bağlantı yollarına ilişkin çalışmaların önemli bir kısmı ve bulvarların birleştirilmesi tamamlandı.

Kuzey-Güney Enerji Koridoru Haberi

Kuzey-Güney Enerji Koridoru

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, yarın Bakü'de düzenlenecek üçlü devlet başkanları zirvesinde bir araya gelecek.


İlk kez düzenlenecek üçlü zirvede, liderler enerji ve ulaştırma projelerini, ekonomik ilişkileri, güvenlik ve terörle mücadele konularını ele alacak. 


Zirvede Rusya, İran ve Hindistan'ın 2000'de üzerinde anlaştığı, daha sonra Belarus, Kazakistan, Tacikistan, Kırgızistan, Ermenistan ve Azerbaycan'ın da belli aşamalarına katıldığı Kuzey-Güney demiryolu hattına ilişkin gelişmeler değerlendirilecek. Üç güzergahtan oluşan 7 bin 200 kilometrelik hattın, Astrahan ve Mahaçkale'den geçerek Azerbaycan üzerinden İran sınırına varan batı güzergahı, Rusya ve İran arasında Azerbaycan'dan geçen yeni demiryolu hattının oluşturulması müzakere edilecek. 


Toplantının bir diğer gündemini üç ülke arasında elektrik enerjisi ağının senkronize edilmesini öngören Kuzey-Güney Enerji Koridoru oluşturacak. 


 Liderler ayrıca bu yıl Astana'da...