28 / 04 / 2024

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Koreli şirketlerin teknoloji, savunma ve enerji alanında Türkiye'ye yatırımı değerlendirdiklerini açıkladı.



Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Güney Kore'nin başkenti Seul'de düzenlenen ve dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinin bir araya geldiği 24. Dünya Bilgi Forumu'na katıldı.

Kacır, Güney Kore'nin Samsung, LG Electronics, Hyundai, LG Energy, CS Wind ve L&F gibi birçok farklı sektörde faaliyette bulunan önemli teknoloji ve enerji firmalarının üst düzey yöneticileriyle görüşüldüğünü ifade ederek, "Türkiye’nin hem Gümrük Birliği üyesi olarak hem de bütün dünyaya ihracat gerçekleştirme potansiyeli taşıyan bir ülke olarak sunduğu fırsatları anlattık" şeklinde konuştu.

BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİLER

Dunya.com’daki habere göre görüşülen firmaların Türkiye'ye ilgisinin beklenenden yüksek olduğunu ve gelecek dönemde bu yatırımların peşi sıra gerçekleşmesini beklediklerini belirten Kacır, "Türkiye'nin en büyük avantajı, her zaman söylediğimiz gibi nitelikli insan kaynağı, nitelikli beşeri sermayesi, genç ve dinamik nüfusu. Bu durum pek çok sektörde muhataplarımızın da öne çıkardığı gibi, Türkiye'nin en önemli avantajı" ifadesini kullandı.

TOGG ANLATILDI

Bakan Kacır, Dünya Bilgi Forumu’nda "Türkiye'nin mobilite teknolojilerinde attığı adımların ve özellikle Togg özelinde gerçekleşen başarı hikayesinin ve gelecekte atılacak adımların" anlatıldığını belirterek, "Son olarak bir yatırım resepsiyonunu Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisiyle birlikte yaptık. Kore'nin iş dünyasının önde gelen isimleriyle ve Bilim, Bilgi ve Haberleşme Teknolojileri Bakanı'yla görüşme fırsatımız oldu" şeklinde konuştu.

Güney Koreli şirketler yatırım için Türkiye’ye geliyor!

ÜÇ ALANDA İŞBİRLİĞİ OLACAK

Güney Kore ile yüksek teknoloji, savunma sanayisi ve nükleer enerji alanlarında işbirliği potansiyelini değerlendirdiklerini belirten Kacır, şunları söyledi: "İki dost ülke olarak yeni ve yenilikçi teknolojilerde, derin teknoloji alanlarında büyük yatırımları birlikte yapabiliriz. Elektrikli otomobil, batarya teknolojileri, elektronik, rüzgar türbinleri, yüksek teknoloji, savunma sanayi ve nükleer enerji gibi alanlar başta olacak şekilde Güney Koreli şirketler, Türkiye’de yatırım yapmak istiyorlar. Bu konuyu değerlendiriyorlar."

Türkiye'nin otomotiv üssü olduğuna dikkat çeken Bakan Kacır, rüzgar enerjisi bileşenleri üretimi konusunda da Avrupa'dan büyüyen talebin altını çizerek, “Televizyon, cep telefonu gibi elektronik araçlar da Türkiye'de üretiliyor. Biz bu üretim bazının, kapasitesinin artmasını ve çeşitlenmesini istiyoruz" dedi.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön