29 / 04 / 2024

kuzey ırak Türk inşaat firmaları

kuzey ırak Türk inşaat firmaları

Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Türk firma sayısı 1500’ü aşarken üstlenilen projelerin değeri de 900 milyon dolar seviyesine ulaştı. Türk firmaların en çok tercih ettikleri sektör ise inşaat oldu

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk Boğası Tümosan 8000 serisinde aylık fiyat artışı 23 bin TL’yi buldu! İşte 3 Ekim 2022 Tümosan fiyat listesi   

Tümosan 8000 serisi sağlam arazi tutuşu, dinamizm ve güçlü çekiş kabiliyeti ile her geçen gün çiftçileri kendine daha fazla hayran bırakıyor. Türk çiftçisinin ihtiyaç duyduğu tüm işlevsel kabiliyetlerin bulunduğu 8000 serisi 5 ayrı modelde üretiliyor. Siz de bir Tümosan sahibi olmak için fazla bekle

Kuzey Makedonya'dan Türk yatırımcılar için özel avantajlı bölge tahsisi!

Kuzey Makedonya, Türk yatırımcılar için özel bölge tahsis edeceğini açıkladı ve yatırımcıları bölgeye davet etti.

Irak'ta Türk şirketin inşa ettiği hastane hizmete açıldı!

Irak'ın Zikar (Nasıriye) vilayetinde Türk Universal Acarsan Şirketi tarafından inşa edilen hastane hizmete açıldı...

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

ABD'de Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı!

ABD'de Nobel Ödüllü Türk Bilim İnsanı Aziz Sancar ve eşi Gwen Sancar'ın yönetimindeki Sancar Vakfı öncülüğünde Kuzey Carolina eyaletinde hayata geçirilen Sancar Türk Kültür Merkezi açıldı.

Suudiler Türk müteahhitlerini devre dışı bırakıyor!

Türk mallarını boykot kararı alan Suudi Arabistan, Türk müteahhitleri de boykot ediyor. TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin ülkede 2018'de yaklaşık 3 milyar dolarlık iş aldıklarını fakat rakamın 2020'nin ilk 8 ayında 21 milyon dolara düştüğünü belirtti. 

Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne acil durum hastanesi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakanı Ersin Tatar yaptığı açıklamada Türkiye tarafından KKTC'de inşa ettirilen acil durum hastanesinin ülkesinin sadece bugünün değil gelecekteki ihtiyaçlarını da karşılayacak bir donanım ve yeterlilikte olacağını söyledi.

Suudiler Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor!

Türkiye’de konut projelerinin devamlı müşterisi haline gelen Türkiye ile Suudi Arabistan arasında ilişkiler kötüleşti. Suudiler şimdi de Türk şirketlerini ihale dışı bırakıyor.

Türk müteahhitleri Avrupa’ya yöneldi!

Körfez ülkeleri ve Kuzey Afrika’da birçok ülke ile yaşanan siyasi sorunlar ve iç karışıklıklar, Rus ekonomisindeki sıkıntılar, Türk müteahhitlerini Avrupa’ya yönlendirdi. Özellikle Cengiz Holding, kara ve demiryolu ile birlikte tünel ihaleleriyle gündemde olan Slovenya’da projeler hayata geçiriyor.

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 

kuzey ırak Türk inşaat firmaları Haberi

kuzey ırak Türk inşaat firmaları

MHP Hatay Milletvekili Adnan Şefik Çirkin’in Kuzey Irak’ta faaliyet gösteren Türk firmalarına ilişkin soru önergesini yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, bu konuda çeşitli bilgiler verdi. Ekonomi Bakanlığı verilerine göre, ilk defa 1981 yılında proje üstlenilen Irak’ta 2013 yılı sonuna kadar Türk müteahhitlik firmalarınca üstlenilen 824 projenin toplam değeri 19.5 milyar dolara ulaştı. 2013 yılında üstlenilen 65 projenin değeri ise 2.1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Yanıtta, Kuzey Irak’a ilişkin ise “2013 yılında Kuzey Irak’ta üstlenilen projelerin yaklaşık değeri 900 milyon dolar seviyesine ulaşmıştır. Bu da 2013 yılı için Irak’ta üstlenilen projelerin yüzde 43’üne tekabül etmektedir” bilgisi verildi.



BEŞ TÜRK BANKASI


Soru önergesi yanıtında ayrıca şöyle denildi: “Kuzey Irak’ta yaklaşık 1.210 adet resmen tescillenmiş Türk firması faaliyet göstermektedir. Buna ilaveten yaklaşık 300 civarında...