09 / 05 / 2024

Kuzguncuk Bostanına domuz girdi mi

Kuzguncuk Bostanına domuz girdi mi

İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar'daki Kuzguncuk Bostanı'na düştü. Üsküdar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bahçıvan Sami Gümüş'e saldırdıktan sonra gözden kaybolan domuzu arama çalışmaları devam ediyor.

Hayri Onur Yalısı, Vehbi Koç Vakfına bağışlandı!

Çağdaş sanatın Türkiye’deki öncülerinden Füsun Onur ile ablası İlhan Onur, doğdukları, büyüdükleri ve hala yaşadıkları Kuzguncuk’taki Hayri Onur Yalısı’nı, Vehbi Koç Vakfı’na bağışladılar.

Caferağa Katılımcı Belediyecilik ile Moda Bostanı kararını verecek!

Kadıköy Belediyesi, Caferağa ve Osmanağa sakinlerinin önerileriyle ortaya çıkan çocuk yuvası, sosyal yaşam evi ve çocuk kütüphanesi taleplerini oylamaya sunuyor. Moda Bostanı olarak da bilinen alana hangi projenin yapılacağına mahalleli tarafından karar verilecek...

Alişan ve Buse Varol Kuzguncuk'ta villa kiraladı!

Bebeklerini kucaklarına almak için gün sayan Alişan ile Buse Varol çifti Nakkaştepe Kuzguncuk'ta aylık 25 bin TL'ye ev kiraladı. 

Yedikule eski bostan arazisine otopark yapılmasına tepki!

Yedikule'deki eski bostan arazisine otopark yapılması kararına tepki gösteren mahalle sakinleri ateş yakarak kazma ve küreklerle belediye ekiplerini durdurdu...

Kuzguncuk'ta kentsel dönüşüm tartışması!

İstanbul, Kuzguncuk bölgesi  kentsel dönüşüm kapsamına alındı. Aslında mahalle boğaz öngörünümde, yani çivi çakmak bile yasak... Bu yüzden akıllara "Acaba Kuzguncuk'un o güzel görünümü bozulacak mı?" sorusu geliyor. 

Piyalepaşa Bostanı’nı HE Mimarlık rehabilite edecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın altına otopark yapmak istediği Beyoğlu Piyalepaşa Bostanı rehabilite edilecek.

Piyalepaşa Bostanı'na otopark mı yapılacak?

Kasımpaşa Vadisi’ndeki Piyalepaşa Bostanı’nın geçmişi 450 yıla dayanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin otopark yapmak istediği 450 yıllık bostan yıkılacak.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na Mehmet Bostan atandı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığına Mehmet Bostan atandı. Atamaya ilişkin Maliye Bakanlığı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sami Bostan'dan Sinop kıyısına otel projesi!

Sami Bostan tarafından, Sinop Merkez'de toplam 6 bin 122 metrekarelik arsada otel yapılacak. Sami Bostan'ın kendisine ait olan arazide yapacağı otel projesi 198 odalı olacak.

Üsküdar Belediyesi: Kuzguncuk Bostanı'nda domuz görüldü!

İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar'daki Kuzguncuk Bostanı'na düştü. Üsküdar Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğüne bağlı bahçıvan Sami Gümüş'e saldırdıktan sonra gözden kaybolan domuzu arama çalışmaları devam ediyor.

İdris Güllüce: Bebek'te domuz görülmesi magazinsel!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İstanbul'da katıldığı 3.Uluslararası Balkanlar ve Göç Konferansı'na katılan basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Güllüce, Bebek'te domuz görülmesi üzerine çıkan haberleri değerlendirdi..

Kuzguncuk Bostanı projesi hayata geçiyor!

Kuzguncuk Bostanı projesi hayata geçiyor. Tarihi bostan aslına uygun şekilde çok amaçlı olarak düzenlenip vatandaşların kullanımına sunulacak. Proje Üsküdar Belediyesi ile Kuzguncuklular Derneği iş birliğiyle gerçekleştirilecek.

Kuzguncuk’ta ortak karar Bostan Park!

Kuzguncuk Bostanı için Üsküdar Belediyesi ve Kuzguncuklular Derneği ortak karara vardı. ‘Betonlaşma’ kaygısıyla eylemlere sahne olan bostan için hazırlanan ‘uzlaşı projesi’nde tarım alanı da var, çocuk parkı da...

Kuzguncuk Bostanına domuz girdi mi Haberi

Kuzguncuk Bostanına domuz girdi mi

Üsküdar Belediyesi'nin internet sitesinde yer alan habere göre; İstanbul'un merkezi Üsküdar'ın Kuzguncuk semtinde domuz heyecanı yaşanıyor. Son günlerde İstanbul'da görülen yaban domuzlardan birinin yolu Üsküdar Kuzguncuk'a düştü. Yaklaşık 200 kilo ağırlığında ve 2-3 yaşlarında olduğu tahmin edilen domuz, Kuzguncuk Bostanı'nda görüldü.


Domuzu ilk gören kişi, bostanın bahçıvanı Sami Gümüş oldu. Gümüş o anları, "Domuzla bir anda yüz yüze geldik. Domuz saldırmaz, insandan korkar diye biliyordum. Ancak beni görür görmez saldırdı. Havuzun etrafında üç tur attık. Dördüncü turda kendimi korumak için oradaki bir tabelanın üzerine çıktım. Sonra geldiği istikamete geri gitti" şeklinde anlattı.



Üsküdar Belediyesi görevlileri ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne bağlı ekipler 17 dönümlük Kuzguncuk Bostanı içinde domuzu arama çalışmalarını başlattı.


Bostanın etrafına ise "Bostan'da yaban domuzu vardır. Dikkatli...