29 / 04 / 2024

La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti

La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti

Roma'nın en çok turist çeken yerlerinden olan dünyaca ünlü Kolezyum, Pisa Kulesi'nin unvanını almaya aday

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

Satılık yazlık arayanlara büyük fırsat! İstanbul Üniversitesi Antalya'da konut satıyor!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya Muratpaşa Kışla Mahallesi'nde yer alan 3 adet konutu satışa çıkardı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Depreme karşı yapılaşmada bunlara dikkat!

İnönü Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zeki Boyraz, deprem kuşakları ve fay hatlarındaki yapılaşmada nelere dikkat edilmesi gerektiği ile ilgili açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü'nden 19.5 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Kışla Mahallesi'nde yer alan 2 gayrimenkulü 19 milyon 500 bin TL'ye satıyor...

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

İstanbul Üniversitesi'nden Antalya'da 17.1 milyon TL'ye satılık 2 gayrimenkul!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, Antalya ili, Muratpaşa ilçesi, Kışla Mahallesi'nde yer alan 2 gayrimenkulü 17 milyon 88 bin 750 TL'ye satıyor...

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresi yapılaşmaya açılacak mı?

Boğaziçi Üniversitesi’yle ilgili dikkat çekici bir karar daha alındı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nıntepkilere neden olan doğal sit alanları için koruma ve kullanım şartlarını yeniden düzenleme kararı, Boğaziçi Üniversitesi ve yakın çevresi için de hayata geçirildi.

Ercan Aksoy: Yapılaşma faylara göre yapılmalı!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, fayların yerine, deprem üretme potansiyellerine göre yapılaşma ve yerleşme alanları yapılması gerektiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

Muğla'da öğrenciler yüksek kira fiyatlarına karşı sokakta!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi öğrencileri, üniversitenin yer aldığı Kötekli Mahallesi'nde kira fiyatlarının yüksek olmasını protesto etti.

Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi kampüs inşaatı sürüyor!

Balıkesir’in Bandırma On Yedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir, üniversitenin yeni akademik yıla yönelik projelerini ve hedeflerini açıkladı.

İstanbul Üniversitesi'nden 5.6 milyon TL'ye satılık 3 gayrimenkul!

İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü, İstanbul Dikilitaş ve Bebek'teki gayrimenkul ile Muğla Datça'daki gayrimenkulü ihale ile satıyor...

La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti Haberi

La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti

İtalya’nın başkenti Roma'da yer alan Kolezyum eğiliyor. Yetkililer, Kolezyum’un güney tarafının kuzeyine göre, bir yıl içinde 40 santimetre alçaldığını belirledi.


'Gladyatör' adlı filmin ardından turistlerin yoğun ilgisini gören 2 bin senelik arena, son birkaç aydır uzmanlar tarafından inceleniyor.


La Sapienza Üniversitesi Profesörü Giorgio Monti, amfitiyatronun zemininde çatlak olabileceğini belirtti.


Daily Mail'in haberine göre; Kolezyum’un etrafındaki yoğun trafik akışının da yapıyı etkileyebileceğini düşünen La Sapienza Üniversitesi ve Çevresel Jeoloji Enstitisü IGAG'ın yaptığı çalışmaların bir yıl içinde tamamlanması bekleniyor.


Eğik olduğu için turistlerin ilgisini çeken Pisa Kulesi için de benzer bir çalışma gerçekleştirilmişti. Uzun yıllar süren çalışmalarla kulenin dengesi sabitlenmiş ve Pisa Kulesi’nin zemin kısmındaki toprağın çıkarılarak önlem alınmıştı. Kule, 2001 yılında güvenli bir halde tekrar turistlerin ziyaretine...