23 / 07 / 2024

Lale Sineması tekrar açılıyor

Lale Sineması tekrar açılıyor

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.

Emek Sineması inşaatı durdu mu?

Bölge İdare Mahkemesi’nin yürütmeyi durdurma kararına rağmen Emek Sineması’nın yerine yapılan inşaat tüm hızıyla devam ediyor. Kamyonların malzeme taşıdığı inşaat alanı bariyerlerle çevrili ancak içeride çalışma sürüyor.

Emek Sineması inşaatında son durum!

Emek Sineması yıkımına ilişkin, İstanbul 9. İdare Bölge Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Mimarlar Odası Emek Sineması inşaatı durdurma kararını basın toplantısıyla duyurdu...

Kamer İnşaat'tan Emek Sineması açıklaması!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, yıkılan Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı inşaatının durdurulmasına karar verdi. Konu ile ilgili Kamer İnşaat'tan Emek Sineması açıklaması geldi.

Emek Sineması inşaatına durdurma kararı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi'nin itirazı üzerine, yıkılan Emek Sineması ve içinde bulunduğu tarihi yapı inşaatının durdurulmasına karar verdi.

Emek Sineması yerine yapılan inşaata durdurma!

Mimarlar Odası bugün yaptığı basın toplantısında İstanbul Bölge İdare Mahkemesi'nin 19 Aralık 2014 tarihinde oybirliğiyle Emek Sineması'nın yerine yapılan inşaata yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

Antalya Lale Park Yaşam Evleri satış ofisi!

Antalya Lale Park Yaşam Evleri Hatip İnşaat tarafından hayata geçiriliyor. Projede toplam 4 blok bulunuyor. Antalya Lale Park Yaşam Evleri satış ofisi adresi haberimizde yer alıyor.

Lale Park Yaşam Evleri Antalya projesinde 4+1 daireler 600 bin TL'den başlıyor!

Hatip İnşaat tarafından hayata geçirilen Lale Park Yaşam Evleri Antalya projesinde 4 blok yer alıyor. Lale Park Yaşam Evleri Antalya projesinde 4+1 daireler 600 bin TL'den başlıyor.

Sıcak mahalle hayatı modern yapılarla tekrar hayata geçiriliyor!

Eskilerin sıcak mahalle hayatı, modern yapılarla birlikte tekrar hayatımıza giriyor. Konut alıcısının daha yoğun talep gösterdiği mahalle konseptli konut projelerinin sayısı her geçen gün artıyor.

Erendağ Kayak Merkezi tekrar açılacak mı?

Erendağ Kayak Merkezi’nin tekrar açılması için girişimlere başlandı. İşletmenin sahibi milli kayakçı Şeref Elbir, Muğla’nın Büyükşehir olması ile birlikte merkezin yeniden hizmet vermesi için görüşmelere başladıklarını söyledi

1963 yılında Emek Sineması yepyeni bir şekilde hizmete girmiş!

1963 yılında, Emek Sineması yepyeni bir dekor ve özelliklerle halkın hizmetine girmiş. İki buçuk milyon liraya mal olan sinema Türkiye'nin en lüks sineması unvanını almış.

Yeni Melek Sineması tekrar açılıyor!

Beyoğlu’nda eski sinemaların kapandığı, Emek Sineması tartışmasının sürdüğü bir dönemde, iyi haber Yeni Melek’ten geldi. 20 yıldır kapalı olan sinema yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılacak.

Yeni Melek Sineması 30 yıl sonra tekrar açılıyor!

Beyoğlu’nda eski sinemaların kapandığı, Emek Sineması tartışmasının sürdüğü bir dönemde, iyi haber Yeni Melek’ten geldi. 30 yıldır kapalı olan sinema yıkılıp yerine yeni bir kültür merkezi yapılacak.

Bursa Ateşte Açan Lale ile dünyaya tanıtılacak!

Yıllık 5 milyon turist ve marka kent gibi hedefler doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Bursa’nın yeni sloganı “Ulu Şehir”, yeni logosu ise “Ateşte Açan Lale” oldu. Yeni logoda lale ve çintemani deseni ana figürü oluşturuyor

Lale Sineması tekrar açılıyor Haberi

Lale Sineması tekrar açılıyor

Yaklaşık 80 yıl önce kentin ilk sinema salonu olarak hizmet vermeye başlayan Lale Sineması, 1980 yılında kapatıldı. 34 yıldır kapalı bulunan sinemanın yeniden açılması için kısa süre önce çalışma başlatıldı.


Restorasyon çalışmaları süren sinemada incelemede bulunan Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Arkeoloji Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Güner Coşkunsu, gazetecilere yaptığı açıklamada, restorasyonda Mardin'de sinema tarihini ve kültürünü gösterebilecek çok güzel eserlerin olduğunu söyledi.


Bu eserlerin çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini kaydeden Coşkunsu, "Mardin'de bir sinemanın olmaması büyük bir eksikliktir. Mardin'de geçmişte 10 sinema varmış. Ülkelerin gelişmişlik seviyesi sinemaya, sanata ve eğitime verdikleri önemle ölçülür" dedi.


"Açılışa Fatma Girik'i davet edeceğim"


İşletme sahibi Abdulhalim Taş ise restorasyon çalışmalarının ardından geçmişte kullanılan sinema malzemelerini oluşturulan bir bölümde sergileyeceklerini dile getirerek, "Mardin'i yeniden sinema ile kavuşturmanın sevincini...