02 / 05 / 2024

lastik dönüşüm tesisi

lastik dönüşüm tesisi

TÜBİTAK desteği ile çevreye çok ciddi zararları olan ve her yıl milyonlarca tonu çöpe giden atık lastikleri ekonomiye geri kazandıran yeni bir tesis faaliyete geçti.

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. kuruldu!

Ms Suphan Group Lastik Dönüşüm Enerji Lojistik Madencilik Petrol Tekstil İthalat İhracat A.Ş. Beylikdüzü'nde 20 milyon TL sermaye bedeli ile Sedat Aygün ve Muhebullah Abzul Azız ortaklığında kuruldu.

Elazığ Merkez'de 12.1 milyon TL'ye icradan satılık metal dönüşüm tesisi!

T.C. Elazığ 3. İcra Dairesi, Elazığ ili, Merkez ilçesi, Vertetil Mahallesi, 94 ada 4 parselde yer alan metal dönüşüm tesisini 12 milyon 108 bin TL'ye satıyor...

Yüreğir'de kentsel dönüşüm hamlesi!

Adana'nın Yüreğir ilçesinde kentsel dönüşüm hamlesi başladı. İlçede 11 kültürevi, 24 çok amaçlı mahalle evi, 22 spor tesisi, bilim merkezi, kına konağı, 772 konut ve 43 işyerinin yapımı tamamlandı.

Pendik'e geri dönüşüm ayrıştırma tesisi inşa ediliyor!

Çevreye ve ekonomiye yararlı projeleri sürdüren Pendik Belediyesi, Türkiye’de ilk defa saatte 8 ton ayrıştırmalı tam otomatik “Geri Dönüşüm Ayrıştırma Tesisi”ni inşa ediyor.

İzmir Uzundere'deki kentsel dönüşüm örnek olacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kentin tanıtımı ve yeni reklam kampanyası ile ilgili bilgi verdi. Kocaoğlu, kentsel dönüşüm çalışmaları, katı atık tesisi ve sahil yolu projesini de değerlendirdi.

Manisa'ya inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kurulacak!

Manisa Büyükşehir inşaat atıkları için geri dönüşüm tesisi kuracak. Manisa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, 2016 yılı içerisinde bu tesisi hayata geçirmeyi planladıklarını ifade etti.

Bursa Nilüfer'de kentsel dönüşüm ne durumda?

Bursa Büyükşehir Belediyesi spor tesisi, sosyal donatı alanı, park ve yeşil alan için 6.5 yılda 1000'i aşkın riskli binayı yıkarken, 0.5 emsal artışı uygulamasıyla kentsel dönüşüm hız kazandı.

Balıkesir Balya'da geri dönüşüm tesisi mi kurulacak?

Balıkesir'in Balya ilçesinde, 2010 yılında kurulan ve 3-4 ay faaliyet gösterdikten sonra kapatılan geri dönüşüm tesisinden geriye tonlarca çıkma lastik kaldı.

Bursa'da emsal artışı ile örnek dönüşüm başlıyor!

Bursa’daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor...

Bursa'da emsal artışıyla dönüşüm başlıyor!

Konaklama tesisi meselesine turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çare bulan Bursa Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de yapacak.

Bursa'da emsal artışı ile 'örnek dönüşüm' başlıyor!

Bursa'daki konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

Bursa'da emsal artışı ile kentsel dönüşüm!

Konaklama tesisi sorununu turistik amaçlı tesislerde 0.50 emsal artışı ile çözüme kavuşturan Büyükşehir Belediyesi, aynı uygulamayı kentsel dönüşüm projeleri için de hayata geçiriyor.

Sakarya Karasu sahillerinde dönüşüm başladı!

Karasu'da görev yapan muhtarlarla bir araya gelen Başkan Toçoğlu; "Sahillerimizin dönüşümünü Karasu'dan başlattık. İçmesuyu Arıtma Tesisi için 28 Mayıs Perşembe günü ihaleye çıkıyoruz" dedi.

lastik dönüşüm tesisi Haberi

lastik dönüşüm tesisi

Tesiste geri dönüşüme giren lastiklerden kauçuk granül, çelik tel ve tekstil parçacıkları üretiliyor. Elde edilen granül lastikler kauçuk, halı saha zemin, lastik karo taşı, makine takozu  ve asfalt yollara bariyer yapımında kullanılmak üzere piyasaya sürülüyor. Teller de metal preslerde küçültülerek sanayinin metal ihtiyacı için değerlendiriliyor. Tekstil parçaları ise polyemit özelliği nedeniyle çok pahalı bir madde olan kort bezi olarak kullanılıyor. İstanbul’da kurulan tesis şimdiden Irak, Suudi Arabistan, Bulgaristan, Romanya, Macaristan ve Almanya’dan da büyük ilgili gördü.


MİLYONLARCA TON ATIK


İstanbul’da faaliyet gösteren Net Plasmak, ömrünü tamamlamış lastiklerin (ÖTL) geri dönüşümünü yapan tesis kurdu. İhracata başlayan tesis hakkında bilgi veren Semih Ulusan, tesisle hem hammadde kullanımını azalttıklarını hem ÖTL’lerin çevreye ve insan sağlığına verdiği zararları önlediklerini söyledi. Ulusan, ÖTL geri dönüşüm tesisini...