17 / 05 / 2024

lazer tarayıcı cihazı elazığ

lazer tarayıcı cihazı elazığ

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından binanın yıkılma tehlikesi olup olmadığını gösteren bir cihaz tasarlandı. Elazığ’daki depremden sonra ekipler hem arama kurtarma hem de enkaz kaldırma çalışmalarında kullanıyor. Cihaz binalarda çökme riskinin olup olmadığını kontrol ediyor.

Mozilla Firefox’un kurucu ortağı Blake Ross, New York'tan 251 milyon TL'ye ev aldı!

Web tarayıcısı Mozilla Firefox’un kurucularından biri olan Blake Ross, yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı ve New York'ta yer alan çevre dostu bir rezidanstan ev aldı. Ross, 233 metrekarelik eve 251 milyon TL (8,25 milyon dolar) ödedi. İşte o evin özellikleri...

A101'de termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü!

A101’e beklenen dev indirimler geliyor. A101’in yeni indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, termosifon 2700 TL’ye, su arıtma cihazı 2 bin TL’ye, şarjlı gıda doğrayıcı 180 TL’ye düştü. İşte A101 fiyat listesi 27 Nisan 2023...

Opera'dan büyük hamle! Artık iOS’ta ücretsiz oldu

Ünlü internet tarayıcısı Opera, ücretsiz VPN hizmetini iOS‘taki tüm kullanıcılarına sundu. Bu aşamayı erken erişim programının arkasından geldi. VPN hizmetinin iOS’a ilave edilmesi neticesinde Opera, her platformda ücret almadan VPN sunan ilk tarayıcı şirketi oldu. İşte detaylar!

Yüksek emiş gücüne sahip toz torbasız elektrikli süpürge ile evinizi şımartın! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Evimin her köşesi tertemiz olsun diyen ev hanımları için Arnica,yüksek emiş motor gücüne sahip teknolojisiyle ve özel filtre sistemleriyle ön plana çıkıyor. Tutma sapında bulunan kumanda sayesinde cihazı çalıştırmak, kapatmak ve derecesini arttırıp - azaltmak mümkün hale geliyor.

Pek çok kişi neden Microsoft Edge'den nefret ediyor! İşte nedeni

Microsoft, bir zamanlar dünyanın en popüler internet tarayıcısının yaratıcısıydı, ancak herkesin Internet Explorer kullandığı dönem çoktan geçti.  Önceki web tarama alaka düzeyini yeniden yakalama girişiminde bulunan şirket, Microsoft Edge'i piyasaya sürdü. 

Twitter Blue Türkiye sularında görüldü! 2 Şubat 2023 fiyat listesi...

Elon Musk'ın Twitter'ı satın almasının ardından oluşturulan Twitter Blue aboneliği, Türk tarayıcılara indi. Detaylar için buraya tıklayın!

Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta! Şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyeli! 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Yüzde 100 elektrikli ve yüzde 100 göz alıcı Peugeot e-2008 yılın son fırsatıyla satışta. Peugeot e-2008 duvar tipi şarj cihazı ve 1 yıllık enerji hediyesiyle alıcılara sunuluyor. Peki Peugeot e-2008 Aralık fiyatları kaç lira? İşte 19 Aralık 2022 fiyat listesi...

Apple açıkladı: o özellik artık son model iPhone’larda olmayacak!

Apple Touch ID parmak izi tarayıcısını üst sınıf İphone’lara geri getirmeyeceğini açıkladı. O özellik artık son modellere olmayacak.

Xiaomi Mi akıllı su ısıtıcısı A101 e geldi! İşte satış fiyatı

Akıllı telefonlarla kontrol edilebilen Xiaomi Mi Akıllı Su Isıtıcısı A101 kampanyasına dahil oldu.  İşte herkesin beklediği Xiaomi Mi akıllı su ısıtıcısı cihazın özellikleri ve piyasadaki diğer satış noktalarındaki fiyat listesi

İnternet tarihinde bir devir kapanıyor: Internet Explorer bugün emekli oluyor!

Gerek yavaşlığı gerekse hatalarıyla kullanıcılarda tepki oluşturan 27 yaşındaki internet tarayıcısı bugün kullanıcılarına sonsuza dek veda edecek.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Murat Kurum: Elazığ'daki tüm yapıların röntgenini çekiyoruz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Sürsürü Mahallesi’nde evleri hasar gören vatandaşları ziyaret etti. Murat Kurum ziyarette yaptığı açıklamada "Yıkılma tehlikesine ilişkin lazer tarayıcılarla bütün binalarımızı saniyede 2 milyon nokta atışıyla, ölçüm yapıyoruz." dedi.

lazer tarayıcı cihazı elazığ Haberi

lazer tarayıcı cihazı elazığ

Merkez üssü Elazığ'ın Sivrice’deki  depremden sonra ekipler arama kurtarma ve enkaz kaldırma çalışmalarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından tasarlanan 'lazer tarayıcı cihazı' kullanıyor.              

Takvim Gazetesi’nde yer alan habere göre; Ekipler cihaz sayesinde hızlı bir tarama yaparak diğer binalarda çökme riski olup olmadığını kontrol ediyor. Cihazdan çıkan sonuçlar enkaz bölgesinde yer alan araca aktarılıyor.

Olay yerinde hızlıca tarayabiliyoruz

Sistemin ayrıntılarını anlatan Afet Koordinasyon Daire Başkanı Sertaç Teksin, "Bu araç 2019 yılında Kartal'da yıkılan ve 21 vatandaşımızın hayatını kaybettiği olaydan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un tasarımı ve fikir babalığını yaptığı bir aracımız. Bu araç vasıtasıyla biz herhangi bir acil durumda içindeki bütün cihazlarla olay mahalline intikal ediyoruz ve zemin, beton, demir hatta demirdeki korozyon gibi bütün özelliklerini içindeki cihazlarla herhangi laboratuvara...