18 / 05 / 2024

Le Corbusier istanbul sergisi hangi gün

Le Corbusier istanbul sergisi hangi gün

İstanbulSMD, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, Fondation Le Corbusier’nin desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda gerçekleştireceği sergiyle izleyicilere açıyor.

Dün rekor kıran Borsa İstanbul bugüne düşüşle başladı!

Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi dün yüzde 2,69 artışla günü 5.732,86 puandan kapatarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirmişti. Bugüne ise yüzde 0,14 düşüşle 5.725,06 puandan başladı.

Borsa İstanbul yeni güne yükselişle başladı!

Yatırımcıların merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, yeni güne yüzde 0,26 yükselişle 5.200,23 puandan başladı.

Borsa İstanbul yeni güne yüzde 0,55 yükselişle başladı!

Yatırımların son dakika gelişmelerini merakla takip ettiği Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,55 yükselişle 5.280,54 puandan başladı.

Borsa İstanbul yeni haftaya yükselişle başladı!

Yatırımcıların gündemindeki yerini koruyan Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,18 yükselişle 5.485,47 puandan başladı.

Borsa İstanbul haftanın son gününe yükselişle başladı! Yatırımcılar dikkat! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,32 yükselişle başladı. İşte Borsa İstanbul'daki son gelişmeler...

Emlak sektöründe beklentiler kötüleşti! İstanbul, yatırımcıların odağından çıktı!

Türkiye'nin de dahil olduğu Avrupa ülkelerinde gayrimenkul piyasaları artan inşaat maliyetleri, sermayeye erişimdeki sıkıntılar ve gerileyen kârlılıklarla gelecek için olumsuz bir görünüm veriyor. Avrupa kentleri arasında İstanbul yabancı yatırımcıların tercih sırasındaki düşüşüne devam ediyor...

Borsa İstanbul, yeni haftaya düşüşle başladı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, haftaya yüzde 0,08 düşüşle 4.451,86 puan seviyesinden başladı. İşte Borsa İstanbul'daki son durum...

Borsa İstanbul güne yüzde 0,16 düşüşle başladı! 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,16 düşüşle 3.928,08 puandan başladı. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da askıya çıkan imar planları SMS'le cepte!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şeffaf ve katılımcı anlayışla "Askıda Plan SMS'le" hizmetini hayata geçiriyor. 

Mahremiyet ve Kamusallık kitabı yayınlandı!

Mimari tarihçisi ve teorisyeni Beatriz Colomina, “Mahremiyet ve Kamusallık” kitabında modern mimarinin kurucularından Adolf Loos ve Le Corbusier’nin eserlerinden yola çıkarak, daha önce görülmemiş boyuttaki kitle iletişiminin, geleneksel anlayışları temelden sarstığım savunuyor.

İstanbulSMD Le Corbusier Sergisi Ankara’da açıldı!

Modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını içeren sergisi 2016 Mimarlık Haftası kapsamında 4 Ekim’de Türk Serbest Mimarlar Derneği ev sahipliğinde Ankara’da izleyicilerle buluştu.

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Le Corbusier’yi Ankara’da ağırlıyor!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asıra yayılan yapıtlarından bir bölümünün fotoğraflarını önce mart ayında açılan bir sergi ile İstanbul’da, ardında da nisan ayında İzmir’de izleyicilerle paylaşmıştı.

Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier sergisi İzmir'de!

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği, Cemal Emden’in gözünden Le Corbusier’yi İzmir’de ağırlıyor. Sergi İzmir Serbest Mimarlar Derneği ve İzmir Mimarlar Odası’nın işbirliği ile İzmir’de izleyicilerle buluşacak.

Le Corbusier istanbul sergisi hangi gün Haberi

Le Corbusier istanbul sergisi hangi gün

İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD), modern mimarlığın önemli isimlerinden Le Corbusier’nin yarım asra yayılan yapıtlarından bir bölümünü, mart ayında açılacak “Çapraz Yansımalar/Mimarlık, Fotoğraf ve Metin” isimli sergiyle izleyicilere açıyor. Fondation Le Corbusier’in desteği ve Seranit Grup’un sponsorluğunda açılacak sergi, mimarlık fotoğrafçısı Cemal Emden’in son beş yıldır oluşturduğu Le Corbusier portfolyosu içinden yeni bir seçki olarak sergiye dönüştürülüyor. 


9 Mart 2016 ‘da Teşvikiye Galeri Işık’da açılacak ve 8 Nisan’a kadar izlenebilecek olan sergide, Emden’in fotoğraflarının yanı sıra, Türkiye’den ve yurtdışından, Le Corbusier üzerine araştırma ve çalışmaları olan akademisyenlerin yazdığı metinler de yer alacak.


Sergi, hem ölümünün 50. yılının ardından Le Corbusier’nin işlerini hatırlamak hem de mimarlık, fotoğraf ve metin arasındaki ilişki biçimleri üzerinde düşünmek üzere tasarlandı. Burcu Kütükçüoğlu’nun küratörlüğünde gerçekleşecek sergi, mimarın...