30 / 07 / 2024

LEED Sertifika Sistemi nedir

LEED Sertifika Sistemi nedir

Türkiye’de 30 yılı geride bırakan Albaraka, Genel Müdürlük binasıyla Türkiye’nin LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan ilk banka genel müdürlük binası oldu.

Arter binası LEED Altın Sertifikası'nın sahibi oldu!

Vehbi Koç Vakfı kuruluşu olan Arter'in 2019 yılında taşındığı Dolapdere'deki binası, Amerikan Yeşil Bina Konseyi tarafından verilen LEED Altın Sertifika'nın sahibi oldu.

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi!

Park Mozaik Su'da teslimler başladı! Tepe ve Mesa güvencesi ile hayata geçirilen proje başkent Ankara’nın yeşil dostu Leed Gold Sertifika’lı ilk konut projesi olma özelliğine sahip...

ÇEDBİK ticari binalara yönelik sertifika sistemi çalışmalarını tamamladı!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından hazırlanan B.E.S.T-Ticari Bina Sertifika Kılavuzu 2021-1.0 Versiyonu tamamlandı.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

Akbatı'ya BREEAM'den Mükemmellik Sertifikası!

Akbatı, dünyanın en tanınan çevre dostu bina sertifika sistemi BREEAM’de, In-Use International Part 2 kategorisinde “Excellent” derecesini alarak büyük bir başarıya daha imza attı..

ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta!

Türkiye'nin ilk ve tek Yeşil Bina Sertifika Sistemi olan ÇEDBİK-Konut Sertifika tanıtım toplantıları devam ediyor. ÇEDBİK Konut ve EDGE Yeşil Bina Sertifika Programı 28 Şubat'ta yapılacak. 

Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nde yatırımcının hakları güvence altında!

Gayrimenkul Sertifika Sistemi, farklı gelir gruplarından yatırımcıları aynı projede buluşturarak konutlarda pay sahibi olma şansı sunuyor. Sena Apak, Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nin hukuki altyapısını, ihraççıların ve sertifika almak isteyen yatırımcıların izlemeleri gereken yolları anlatıyor:

Gayrimenkul Sertifika Sistemi'nde yatırımcılar güvence altında!

Gür Law Hukuk Bürosu ortaklarından Sena Apak, Gayrimenkul Sertifika Sistemi ile ilgili görüşlerini paylaştı. Apak, yatırımcıların izlemeleri gereken yolları anlattı.

Nidakule Kayaşehir'de ofisler ön satışta!

Kayaşehir’in Leed sertifika adayı olan ilk ve tek A+ ofis projesi Nidakule Kayaşehir, Gayrimenkul sektörünün önde gelen isimlerinden Tahincioğlu kalitesi ve Emlak Konut güvencesiyle ön satışlarına başladı.

Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

TOKİ'nin garantör olduğu gayrimenkul projelerinde küçük yatırımcı da gayrimenkul sertifikası ile pay sahibi olabilecek. Peki Gayrimenkulde sertifika sistemi nasıl işliyor?

Tahincoğlu İnşaat çevre dostu projelere odaklandı!

Tahincioğlu’nun patronu Özcan Tahincioğlu çevre dostu projelere odaklandıklarını belirterek LEED sertifika programıyla çevreye duyarlı duruşumuzu ortaya koyarken, gelecek nesillerin kaynaklardan faydalanmasına olanak sağlıyoruz” dedi.

Antplato projesi Leed Gold adayı!

Ant Yapı’nın sürdürülebilir projelere verdiği önem Türkiye’deki ilk ofis projesi Antplato için de devam ediyor. Antplato, dünyanın en güvenilir “Yeşil Bina Sertifika Sistemi” Leadership in Energy and Environmental Design’a (LEED) aday oldu.

LEED Sertifika Sistemi nedir Haberi

LEED Sertifika Sistemi nedir

Türkiye’de 30 yılı geride bırakan Albaraka, Genel Müdürlük binasıyla Türkiye’nin LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan ilk banka genel müdürlük binası oldu.




Türkiye’nin ilk katılım bankası Albaraka, sürdürülebilir uygulamalarla faaliyetlerine değer katmaya ve ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Yeşil binaların derecelendirilmesini sağlayan sertifika sistemi LEED kapsamında, Genel Müdürlük binasıyla LEED Gold Sertifikası almaya hak kazanan Albaraka, bu belgeye sahip olan Türkiye’deki ilk banka oldu.




Albaraka Genel Müdürlük binası böylece, enerji ve su verimliliğinden, yerli gıda ürünlerinin teminine kadar pek çok alanda yeşil bina konseptine uygunluğunu kanıtladı. Çevre dostu ve sürdürülebilir faaliyetleri sonucunda geçtiğimiz yıl Green Business Certification Institute’e (GBCI) başvuran Albaraka, ayrıca iç mekan hava kalitesi, aydınlatma kalitesi, sıcaklık ve nem kontrolü, atık yönetimi, malzeme kaliteleri ve özellikleri, kırtasiye ve temizlik malzemelerinin...