03 / 05 / 2024

Levent Bendeş kentsel dönüşüm çalışmaları

Levent Bendeş kentsel dönüşüm çalışmaları

Levent Bendeş, "Büyükşehir Belediyesi, Bakanlığın İmar Yönetmeliği şartlarına uymuyor. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur. Milyarlarca lira zarar oluşur" dedi

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İnşaat maliyetleri kentsel dönüşümü yavaşlatıyor mu?

İzmir'de kentsel dönüşümün yavaş bir şekilde ilerlediğini söyleyen İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, en büyük nedenin inşaat maliyetindeki artış olduğunu dile getirdi. 

Bina tamamlama sigortaları kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracak!

Maher Yatırım Holding Üst Yöneticisi Levent Uluçeçen, kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklamalarda bulundu. 

5.Levent projesi Eyüp ilçesinin 29. Mahallesine ismini verdi!

KİPTAŞ ve Torunlar GYO tarafından hayata geçen ve İstanbul'un örnek kentsel dönüşüm projesi olan 5. Levent Eyüp ilçesinin 29. Mahallesine ismini verdi. 

Kentsel dönüşüm sürecinde yangın yalıtımına da öncelik verilmeli!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel dönüşümde yangın güvenliği ve hayati önem taşıyan yangın yalıtımı uygulamaları göz ardı edilmemelidir" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı ile sağlıklı yapılara kavuşabiliriz!

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’nın da katkısıyla, ısı, su, ses ve yangın yalıtımını kaliteli malzeme ve uzman uygulamalarla gerçekleştirirsek, dayanıklı, sağlıklı ve konforlu yapılara kavuşabiliriz" diye konuştu...

Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'yla 5 yılda 6 milyar TL tasarruf edilebilir!

İZODER Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, "Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'nda söz edildiği gibi Her yıl 300 bin konutun mevcut mevzuatlara uygun olarak yalıtılması durumunda 5 yıllık sürede toplam 6 milyar TL üzerinde tasarruf etmemiz mümkün" diye konuştu...

Levent Pelesen: Kentsel dönüşümde yalıtıma öncelik verilmesi sevindirici!

İZODER Başkanı Levent Pelesen dünya çevre gününde konuştu. Pelesen, 'Isı yalıtımı yönetmeliğinin devreye girmesi öncelikle 2009 yılı sonrası inşaatların asgari C sınıfı ve üzeri yalıtıma sahip olmasıyla konutlarda tüketilen enerji yüzde 68.7’den yüzde 59.9’a düştü' dedi.

İnşaat sektöründe Otopark Yönetmeliği endişesi!

İZTO Meclis Üyesi Levent Bendeş, 30 Haziran 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen yeni otopark yönetmeliğinin inşaat sektörünü zora sokacağını ileri sürdü.

‘Levent Çarşı’da konutlar ofis olmasın’ itirazına ret!

Türkiye’nin ilk toplu konut projelerinden biri olarak hayata geçirilen ve kentsel sit olarak tescil edilen Levent'te villa tipi evlerinin işyeri olarak kullanılmasına izin veren imar planı iptal edildi.

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı imar planı askıya çıktı!

Levent Doğal Tarihi ve Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı bugün İBB tarafından askıya çıkarıldı..

Selami-Didem Şahin Levent'teki evi için servet harcadı!

Beşiktaş’ta oturdukları apartman dairesi kentsel dönüşüme girince, 4. Levent’e taşınan çift evlerinin dekorasyonu için küçük bir sevet harcadı. 

5. Levent’te teslimler başladı!

Torunlar GYO tarafından hayata geçirilen ve “En iyi kentsel dönüşüm projesi” olarak tescillenen 5. Levent projesinde teslimler başladı. 

Levent Bendeş kentsel dönüşüm çalışmaları Haberi

Levent Bendeş kentsel dönüşüm çalışmaları


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İmar Yönetmeliği şartlarına uymaması nedeniyle kentteki inşaatların durabileceği ve milyarlarca liralık zararın ortaya çıkabileceği belirtildi. İzmir Ticaret Odası (İTO) İmar Komisyonu Başkanı Levent Bendeş, Büyükşehir'in hala alt ölçekli nazım imar planlarını, üst ölçekli nazım imar planlarına uygun hale getirmediğini söyledi. Büyükşehirin, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 1 Haziran 2013'te yayınladığı İmar Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinde yer alan, "Alt ölçekli planlar, üst ölçekli planlara 18 ay içinde uygun hale getirilecek" şartına aykırı davrandığını ifade eden Bendeş, "Büyükşehir bu şartı yerine getirmedi ve düzeltmekte geç kaldı. Eğer bakanlık bir inceleme başlatırsa 2015 yılında İzmir'de inşaat sektörü ve kentsel dönüşüm çalışmaları durur. Milyarlarca lira zarar oluşur" dedi.


Planlar uymuyor

Haziran 2013'te İmar Yönetmeliği'nin 2'nci maddesinin değiştiğini anımsatan Bendeş, "Alt...