19 / 05 / 2024

libya projeleri alacak

libya projeleri alacak

Libya'daki Tobruk hükümetinin Türk firmalarını Libya'dan çıkarma karan Libya'da iş yapan 180 firmayı tedirgin etti. Türk şirketlerinin yaklaşık 4.5 milyar dolar alacağının ise ne zaman tahsil edileceği bilinmiyor.

Edirne TOKİ 2023 projeleri yarın ihaleye çıkıyor! Tek bir ilçeye tam 449 konutluk iki yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Edirne projeleri için yarın ihaleye çıkıyor. Projelerde toplam 449 konut yer alacak.

Libya'dan Türk müteahhitlere yatırım çağrısı!

2011 senesinden itibaren iç karışıklık yaşayan Libya yarım kalan inşaat projeleri için Türkiye'den yardım istiyor. Ülke inşaatların tamamlanması için Türk müteahhitlere yatırım çağrısı yaptı. 

Libya'nın yeniden imarında TOKİ görev alacak!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya’nın yeniden imar edilmesinde Türkiye başta TOKİ Başkanlığı olacak şekilde özel sektörün de bulunacağı yatırımları yapacak. 

Libya'da yarım kalan inşaat projeleri tamamlanacak!

Libya Dış Basın İdaresi Genel Müdürü Muhammed Tavil, Libya'da yarım kalan inşaat projelerin Türk şirketlerinin desteği ile tamamlanacağını dile getirdi.

Türk müteahhitlerin Libya'dan alacaklarını tahsil için 1 yıllık yol haritası!

Türk müteahhitler ile Libya arasında, bu ülkede yaşanan karışıklıklar sebebiyle oluşan ve yaklaşık 10 senedir süregelen alacak sorununun, iki ülke hükümetlerinin mutabakata varmasıyla 1 yıl içinde çözüme kavuşması bekleniyor.

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

İzmit'te yapı projeleri dijital ortamdan teslim edilecek!

Covid 19 Koronavirüsle mücadelede tüm birimleriyle adeta seferber olan İzmit Belediyesi, daha sağlıklı hizmet verebilmek amacıyla Yapı Ruhsat Birimine verilecek mimari ve statik projeleri elektronik posta ortamında alacak.

Manisa projeleri Yapex Fuarı'nda!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projeleri görücüye çıkarıyor. 16-19 Kasım 2016 tarihlerinde restorasyon, renovasyon ve kültür mirasını koruma temasıyla düzenlenecek Yapex Fuarı'nda, Manisa Büyükşehir Belediyesi de projeleriyle yer alacak.

Universal21 konut projeleri için 100 yeni personel alacak!

Türkiye'de konut pazarlama sektörünün öncüsü Universal21 Yönetici Ortağı Philip Skorochod Üniversal21 olarak Mart ve Nisan aylarında yeni başlayacakları konut projeleri için başlayacağı 100 yeni kişiyi işe alacaklarını söyledi.

Mithat Yenigün'den Libya açıklaması!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün Libya'da projeleri devam eden Türk şirketlerinin uzaklaştırılması hakkında açıklama yaptı. İşte açıklamanın tüm detayları...

Libya'daki Türk şirketleri uzaklaştırıldı!

Batılı devletlerce desteklenen Tobruk hükümeti Libya'daki Tobruk Hükümeti'nin ülkede projeleri olan tüm Türk şirketlerini uzaklaştırma kararı aldığı bildirildi. 2011'deki iç savaş öncesinde Türk firmaları Libya'da 15 milyar dolarlık iş yapıyorlardı.

Tekfen Libya projesi açıklaması!

Tekfen Holding Yönetim Kurulu'nun, Libya'daki yapımı durdurulan projeyle ilgili tüm hak, alacak ve varlıklarının tazmini amacıyla "Uluslararası Tahkim" yoluna müracaat edilmesi kararı aldığı bildirildi.

İzmir'de en büyük pay ulaşıma!

2015 bütçesinden en büyük payı ulaşım projeleri alacak. Performans programında yer alan 251 proje için ise toplam 2,5 milyar TL’lik yatırım yapılacak. 2015’de İzmir’i sayıları artan yeni gemiler, yeni metro ve tramvay projeleri bekliyor.

libya projeleri alacak Haberi

libya projeleri alacak

Libya'daki Tobruk merkezli Es-Seni Hükümeti'nin Türk şirketleri için verdiği, 'terk etsinler' kararının yankıları sürüyor. Türk şirketlerinin Libya'da yaptıkları işler karşılığındaki alacak tutarlarının 4.5 milyar dolar olduğu belirtiliyor. Alacakların tahsilinin ne zaman yapılacağı ise tam olarak bilinmiyor. Şirketlerin zararı büyük. Libya'da iş yapan Türkiye şirketleri yoğunlukla inşaat sektöründe faaliyet gösteriyor. Otel yatırımı olanlar da var. Sektör yetkililerinin verdiği bilgiye göre şu anda Libya'da 180 Türkiye şirketi iş yapıyor. Libya'da TML İnşaat, Taşyapı, Doğuş, Güriş, Kolin, Cengiz, GAP, Özaltın, Nurol ve Ataç gibi Türkiye'nin önde gelen müteahhitlik firmaları faaliyet gösteriyor.Sektör yetkililerinin aktardığına göre sadece birkaç firma, operasyonlarını küçülterek Libya'da faaliyet göstermeye devam ediyor. 


Resmi tebligat gelmedi Gelişmeler üzerine Türk şirketleri, Libya hükümetinin henüz kendilerine resmi bir tebligat ulaştırmadığını belirtirken, sektör dernekleri de...