20 / 05 / 2024

libya türkiye ticareti

libya türkiye ticareti

Türk müteahhitlerinin 1970'lerdeki yurtdışına açılmasının ilke durağı olması sebebiyle Türk inşaat sektörü için önemli bir ülkedir. Libya Afrika’ya açılan bir kapıdır… Libya ile ticaret dengesi, son yıllarda Türkiye lehine bir seyir izlemektedir...

Türkiye ile Libya arasında 15 milyar dolarlık ticaret potansiyeli var!

MÜSİAD Libya Temsilcisi ve Karanfil Group Yönetim Kurulu Başkanı Murtaza Karanfil, enerji ve lojistik sektörlerinin devreye girmesi halinde Türkiye ile Libya arasındaki ticaret kapasitesinin 15 milyar doları bulacağını söyledi.

Kazakistan ve Özbekistan emlak fuarlarıyla Türkiye'de gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörü Uluslararası Emlak Fuarları ReExpo ve Second Home; Kazakistan, Özbekistan, Libya, Hollanda, Belçika ve Pakistan fuarlarında bir araya gelecek. Fuarlarla Türkiye'deki gayrimenkul satışının artacağı öngörülüyor.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat-Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 15-16 Şubat 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021'de!

2. Libya Türkiye Ticaret Platformu İnşaat - Elektrik Fuarı 9-10 Aralık 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Libya, Türkiye'den şirketleri ülkeyi yeniden inşa etmeye davet etti!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye'den şirketleri Libyayı yeniden inşa etmeye davet etti...

Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı 26 Haziran'da başlıyor!

Trablus'ta Libya Ticaret Odaları Birliği ile birlikte düzenlenecek Libya-Türkiye Müteahhitlik Hizmetleri Fuarı ve Konferansı, 26 Haziran'da başlıyor.

Libya, Türk iş insanlarının müteahhitlikteki başarısını diğer sektörlere de taşımasını istiyor!

DEİK/Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Murtaza Karanfil, "Dibeybe hükümetinin Türkiye ziyareti, Libya’nın kalkınmasında Türkiye’nin desteğinin görülmek istendiğinin en açık kanıtıdır" dedi.

Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacmi 20 milyar dolara ulaşacak!

DEİK Türkiye-İngiltere İş Konseyi Başkanı Okyay, "İkili temaslarda bulunduğumuz İngiliz yetkililer Türkiye ile ticareti artırmayı hedeflediklerini dile getiriyor. 2023 yılına kadar ticaret hacmimizin 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor." dedi.

Türkiye, Libya ve Afrika'ya ticarette tedarik zincirinin yeni lideri olabilir!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, dünyanın yeni normalinin tedarik zincirini ciddi anlamda değiştireceğini, Türkiye'nin Libya'da Çin ile İtalya'nın yüzde 25'i bulan pazar payını alabileceğini kaydetti.

Koronavirüs sonrası Türkiye-ABD ticareti 200 milyar dolara ulaşabilir!

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Gülle, "Koronavirüs sonrası ABD ile 100 milyar dolarlık ticaret hedefimizi ihracatçılarımızın gayretiyle 200 milyar dolara bile ulaştırabiliriz." dedi.

Libya Türk iş adamlarına 120 milyar dolarlık yatırım fırsatı sunuyor!

DEİK Türkiye-Libya İş Konseyi Başkanı Karanfil, "Libya'da başta müteahhitlik olmak üzere tüm sektörlerde 120 milyar dolarlık yatırım hacmi var. Türk yatırımcılarımızın bunu değerlendirmesini çok istiyoruz. Libya'dan da bu yönde çağrı var." dedi.

Türkiye ve ABD LNG ticaretini görüşecek!

Atlantik Konseyi Türkiye Temsilcisi ve İcra Direktörü Arslan, "Türkiye ve ABD, sıvılaştırılmış doğal gaz ticareti üzerine 2020'nin başında bir toplantı yapmayı planlıyor." dedi.

Türkiye, Libya’ya yatırım yapan müteahhitler için devreye girdi!

Türkiye, Libya’da birçok kamu yatırımını yapan, ancak paralarını alamayan müteahhitler için yeniden devreye girdi. Müteahhitlerin alacağı olan 250 milyon dolarlık ilk bölümün ödenmesi istenecek.

libya türkiye ticareti Haberi

libya türkiye ticareti


Libya ile Türklerin tarihi çok eskidir. 460 yıl Osmanlı idaresinde kalan Libya’nın 1911’de İtalyanlar tarafından işgalindeN sonra Mustafa Kemal Paşa, İtalyanlarla savaşmak için halı tüccarı kılığında Libya’ya gitmiştir. Atatürk Libya’da Senusi kabilesi ile tanışır. Senusiler Kuzey Afrika’nın/Arap coğrafyasının en büyük ve etkin kabilelerinden biridir. Atatürk tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne davet edilen Şerif Ahmet Senusi  Anadolu şehirlerinde Milli Mücadeleye destek için vaazlar vermiştir. 


Hatay’ın Türkiye’ye katılması sürecinde propaganda amacı ile Atatürk tarafından 1936 yılında “El İzaatül Arabiye” isimli bir radyo kurduruyor ve Radyonun başına da yine bir Libyalı olan Abdusselam Buseyri getiriliyor…


Libyaya İtalyan’lara karşı savaşmaya gidenler Sadece Atatürk ve Enver Paşa değildi. Bu isimlerden bazıları “Mustafa Kemal Paşa, Nuri ve Halil Paşalar, Ali Fethi Okyar, Kuşçubaşı Eşref ve Hacı Selim...