19 / 07 / 2024

Libya\'daki şirketler

Libya\'daki şirketler

Hürriyet Gazetesi Yasarı Vahap Munyar, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Lidya'daki şirketler hakkında konuştu. İşte o yazı!

Bodrum’daki Livadi Konacık Evleri'ne GOOA Architects imzası!

Bodrum’daki Livadi Konacık Evleri, İçkale Şirketler Grubu tarafından inşa edildi. Proje toplam 4 villandan oluşuyor. 

Borsa İstanbul’da şirketler hisse alım yarışında! Hangi şirketler hisse geri alımı yapıyor? Hisse geri alımı nedir?

Borsa İstanbul'daki sert düşüş sonrası değer kaybeden ve hisse fiyatlarının gerçek değerini yansıtmadığını hesaplayan şirketler BİST'ten paylarını geri almak için harekete geçti.

Kripto paralarda parti bitti mi? Bitcoin'in çöküşü durmuyor! Dev şirketler de zarar ediyor...

Bitcoin ve Ethereum'daki büyük çöküş sürerken, kripto tabanlı iş modellerine sahip ya da kripto paraya büyük yatırım gerçekleştiren şirketler zarara uğramaya başladı. Kripto para partisi bitti mi? 

Libya'daki inşaat fuarına Türk firmalardan yoğun ilgi!

Libya'nın başkenti Trablus'ta gerçekleştirilen inşaat fuarına Türk firmalar yoğun ilgi gösterdi...

Karaderili Şirketler Grubu Terma Garden projesine start verdi!

Karaderili Şirketler Grubu'nun Yalova'daki ikinci yatırımı olan Terma Garden, 40 milyon dolar maliyetle hayata geçirilecek. Terma City'e gelen yoğun taleple Terma Garden projesine start veren grup, bu yatırımla termal turizmindeki iddiasını taçlandırmayı planlıyor. 

Türk müteahhitler gözünü Libya'ya dikti!

Libya’da, Türkiye’nin de destek vermesiyle büyük bir dönüşüm başlatıldı. Libya'daki iç karışıklıkta işlerini bırakıp Türkiye'ye dönen müteahhitlerin Libya’da yarım kalan projelerinin toplam tutarı 19 milyar dolar olarak belirtiliyor. Türk müteahhitler Libya'daki yeni projelerden pay istiyor.

Türk müteahhitlerin Libya'daki sorunları çözülüyor! 

Libya’nın geniş katılımlı Türkiye ziyareti, yurt dışında iş yapan müteahhitlerin sorunlarını büyük anlamda çözüme kavuşturacak. Yapılan görüşme ile müteahhitlerin 5 milyar dolara yakın alacağı için önemli adımlar atıldı.

TİKA Libya'daki Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi'ni tamamladı!

Libya'nın Misrata kentinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yapımı bitirilerek en modern cihazlarla donatılan "Misrata Türk-Libya Dostluk Fizik Tedavi Merkezi" iki ülke yetkililerinin katıldığı törenle Libya Sağlık Bakanlığına devredildi.

Libya'daki inşaat projelerinden 16 milyar dolar gelir hedefleniyor!

Önceki gün  açıklama yapan Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini bildirmişti. Açıklama ardından Libya’dan Türk müteahhitlere davetler gelmeye başladı.

Türk müteahhitlerin gözü Libya'da!

TMB Başkanı Mithat Yenigün, "Libya'daki aktif politikamızın bize yeni iş imkanları yaratmasını bekliyoruz" açıklamasında bulundu.

Tekfen'in Libya'daki alacaklarıyla ilgili görüşmelerde son durum! 

Tekfen Holding’in bağlı ortaklığı Tekfen İnşaat’in yüzde 67 pay sahibi olduğu Tekfen-TML Ortak Girişimi'nin (TTJV) Libya'da üstlendiği Büyük Nehir Projesi durdurulmuştu. Tekfen'in alacaklarına ilişkin görüşmeler devam ediyor...

Türk müteahhitler, Libya'daki alacaklarını tahsil edemedi!

NATO operasyonuyla Muammer Kaddafi'nin devrilmesi sonucunda Libya iç savaşa sürüklenirken, Türk müteahhitler alacaklarını tahsil edemedi. 

Libya’nın yeniden inşası için Türk şirketler masada!

Türk müteahhitler, Libya’da darbeci general Halife Hafter’in saldırılarına ve iç karışıklıklara rağmen ilk göz ağrıları olan ülkenin yeniden inşasına uygun zeminin hazırlanması için görüşmelerini sürdürüyor. 

Libya\'daki şirketler Haberi

Libya\'daki şirketler

Libya'da 9 inşaat şirketimizi 'sıkıntılı liste'den çıkardık hakediş

ödemeleri de başlıyor



Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'la World Economic Forum'un (Dünya Ekonomik Forumu) İstanbul'da dün başlayan toplantısındaki yoğun görüşme trafiği arasında Libya'daki Türk müteahhitleriyle ilgili son durumu konuştuk.


Zafer Çağlayan, söze Libya'nın Türk müteahhitleri için önemine dikkat çekerek girdi:



-Libya, Türk müteahhitlerinin yurtdışına ilk açıldıkları ülke. Toplam 28 milyar dolarlık iş yaptılar. Devrimle birlikte işler doğal olarak durdu. Müteahhitlerimizin devam eden 18.5 milyar dolarlık işleri vardı. Müteahhitlerimiz bu süreçte zarara

uğradılar. Şantiyeleri, iş makineleri zarar gördü.


- Yeni yönetimin iş başına gelmesinden sonra işler düzelmedi mi?- Müteahhitlerimiz 1.5 milyar dolarlık hakediş beklemelerine ve zarar görmelerine rağmen sabırla bu süreçte dayandılar. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla bu konuda görüşmeler yürüttük. Başta Sayın Abdülcelil olmak üzere Libya'daki yeni yönetim bize çok...