04 / 05 / 2024

LİHKAB tescili nedir

LİHKAB tescili nedir

LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? 5 soruda kentsel dönüşüm!

Kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılırken merak edilen sorular tek tek yanıt buldu. Kentsel dönüşüme katılmayanların evi ne olacak? Risk tespiti nasıl yaptırılır, maliyeti nedir? İşte 5 soruda tüm detaylarıyla...

Kat karşılığı anlaşması nedir? Kimler arasında yapılır?

Gayrimenkul alanında kullanılan ve belirli bir işlemi kapsayan kat karşılığı anlaşması önemli bir kavramdır. Bu anlaşma gayrimenkulde söz sahibi olan belirli kişiler arasında yapılır ve önemli bir amaç taşır. Peki kat karşılığı anlaşması nedir ve kimler arasında yapılır?

Veraset ilamı (mirasçılık belgesi) nedir?

Veraset ilamı, bir kişinin vefat ettiğinde geride bıraktığı malvarlığı değerlerini belirlemek ve bu varlıklar üzerinde yasal hak sahibi olan mirasçıların bu haklarını ispat etmelerini sağlayan resmi bir belgedir. Özellikle tenkis davaları ve izale-i şüyu davaları gibi hukuki süreçlerde kullanılır.

Herkes emlakçılık yapabilir mi? Emlakçı olmak için ne yapmak gerekir?

Emlakçılık kanunun çıkmasıyla birlikte, emlakçı olma süreçleri ve şartları düzenlenmiştir. Peki artık herkes emlakçı olabilecek mi? Emlakçı olmak için üniversite okumuş olmak şart mı? Emlakçılık sertifikası nedir? İşte emlakçı olmak isteyenler için tüm cevaplar haberin devamında…

Vatandaşlık maaşı 11 bin 402 TL mi olacak? Dar gelirliler dikkat! Vatandaşlık maaşı nedir, kimlere verilecek? 

Aile Destek Programı çerçevesinde Temmuz 2023 itibarıyla uygulanacak vatandaşlık maaşının şartları, başvuru tarihleri ve kaç lira olacağı merak konusu oldu. Peki vatandaşlık maaşı nedir, ne kadar olacak, kimlere verilecek?

Dar gelirlilere Aile Desteği yerine vatandaşlık maaşı verilecek! 

Aile Destek ödemelerinin temmuz ayında sona ermesiyle birlikte vatandaşlık maaşı gündeme geldi. Peki, Vatandaşlık maaşı nedir? Vatandaşlık maaşı başvuruları başladı mı? İşte detaylar...

Vatandaşlık maaşı nedir? Bakan Derya Yanık açıkladı: Bakın nasıl bağlanıyor!

Son dönemlerde en çok merak edilen konulardan olan vatandaşlık maaşı nedir? Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan maaş ile ilgili açıklamalar Bakan Yanık tarafından yapıldı.

Siemens WG52A2X0TR 10 kg, 1200 Devir Çamaşır Makinesi kaç TL? 3 Mart 2023 fiyat listesi...

Siemens WG52A2X0TR 10 kg, 1200 devir Çamaşır Makinesi, IQdrive motoru ile sessiz ve yüksek verimli performans sunar. Leke çıkarma opsiyonu ile mükemmel temizlik sağlar. Peki, Siemens motor garantisi kaç yıl? WaterPerfect Plus nedir? İşte detaylar...

Vestfrost Vf 5220 F Enerji  Buzdolabı en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları nedir? 31 Ocak 2023 fiyat listesi

Vestfrost buzdolabı gelişmiş teknolojisiyle tüketicilerin hayatını kolaylaştırıyor. 

King KYF-25 Magic Fry Yağsız Sıcak Hava Fritözü en uyguna nerede satılıyor ? Fiyatı nedir?31 Ocak 2023 fiyat listesi

Bir çok yemeği çok az yağ ile zahmetsiz bir şekilde yapan sıcak hava fritözü bir çok kadına mutfak işlerinde kolaylık sağlıyor.

Korkmaz A863-01 Moderna Türk Kahve Makinesi  en uyguna nerede satılıyor? Fiyatları nedir? 30 Ocak 2023 fiyat listesi

Türk kahvesini köz tadında zahmetsiz ve pratik bir şekilde tek tuşla hazırlamak artık çok kolay.

Regal 1000 Devir 9 kg Çamaşır Makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları nedir? 30 Ocak 2023 fiyat listesi

İndirimli fiyatlar ve sunduğu bir çok yenilik ile çamaşırlar güvenli ellerde ilk günkü gibi kusursuz ve temiz. 

Altında rekor fiyat için tarih verildi! Şimdi almayan bin pişman olacak!

Altın haftanın ikinci gününü düşüşle kapattı. Ancak analistler altında rekor rakam için yıl sonunu işaret ediyor. Peki, altın yıl sonunda ne olacak? Altın yıl sonu beklentisi nedir 2022?

LİHKAB tescili nedir Haberi

LİHKAB tescili nedir

LİHKAB tescili nedir?

Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Bürolarının tescil işlemlerinin yapılmasını, mesleki faaliyetlerinin Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tarafından izlenmesini ve denetimini, lisanslı harita ve kadastro bürolarının meslekî faaliyet denetimi açısından değerlendirilmelerine esas olacak kayıtların tutulmasına ve meslektaşlar arasında haksız rekabetin önlenmesine ilişkin esasları yönetmelik ile düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince, LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendisin aynı zamanda LİHKAB tescili yaptırması gerekiyor. Peki, LİHKAB tescili nedir? LİHKAB tescili nasıl alınır?


LİHKAB, Lisanslı harita kadastro mühendislik bürolarını ifade ediyor.


LİHKAB tescili

Kanun ve LİHKAB Yönetmeliği çerçevesinde lisans belgesi alan Lisanslı Mühendis LİHKAB hizmetlerini yapabilmek için HKMO’ya kayıt ve tescil yaptırarak LİHKAB Tescil Belgesini almak ve her yıl Ocak ayı sonuna kadar yıllık onayını yaptırmak zorundadır.


LİHKAB’ın tescili için gerekli koşullar, belgelendirme ve tescilin...