28 / 04 / 2024

Limak kuveyt havalimanı

Limak kuveyt havalimanı

Limak Holding, kontrat bedeli 4,3 milyar dolar olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatı için önde gelen iki Kuveyt bankasından yaklaşık 823 milyon dolar finansman sağladı

Limak, Kuveyt Havalimanı yeni terminalini inşa edecek!

Limak İnşaat, Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası yapım ihalesini 4,34 milyar dolarlık teklifle kazandığını duyurdu.

Limak Kuveyt Uluslar arası Havalimanı'nın terminalinin inşaat ihalesini kazandı!

Yapılan açıklamada, Kuveyt Uluslararası Havalimanı'na yeni terminal inşası için en düşük teklifi 1.39 milyar dinar ile Limak ve Kharafi National şirketlerinin oluşturduğu konsorsiyum verdi.

Limak, Karayipler’deki havalimanı ihalesi için yeterlilik başvurusu yaptı! 

Limak Şirketler Grubu, Turks - Caicos Adaları Havalimanları Otoritesi'nin ülkenin en büyük havalimanı olan Howard Hamilton Uluslararası Havalimanı için düzenlediği ihaleye yeterlilik başvurusunda bulundu. İşte ayrıntılar...

Limak İnşaat'tan 764 milyon dolarlık dev anlaşma! 

Kuveyt, havalimanında inşa edilecek yeni terminalin bir kısmını yapması Limak Holding ile 764 milyon dolarlık sözleşmeye imza attı. İşte ayrıntılar...

Kalyon Holding İstanbul Havalimanı'ndaki hisse payını arttırdı

Kalyon Holding İGA İstanbul Havalimanı’ndaki payını yüzde 55’e çıkarma kararı aldı. İstanbul Havalimanı ortaklarından Limak Yatırım Holding ve Mapa İnşaat, geçtiğimiz günlerde hisselerini diğer ortaklara satmak için anlaşmaya varmıştı.

Limak İnşaat'ın Kuveyt'teki projeleri tam gaz!

Limak İnşaat, koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı tüm önemleri alarak Kuveyt'teki projelerine hız kesmeden devam ediyor.

Limak Senegal’de ilk eğitim dönemini tamamladı!

Senegalli gençlere havacılıkta global kariyer fırsatı sağlayan “Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü” projesi eğitimiyle Limak, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ediyor.

Kuveyt Havalimanı inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak!

Ortadoğu'da son dönemlerin en önde gelen projelerinden biri olan Limak İnşaat’ın yaptığı Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal inşaatında Türk çalışan sayısı 5 bine çıkacak.

Kuveyt’in Mühendis Kızları mezun oldu!

Limak Vakfı’nın "Kuveyt’in Mühendis Kızları" adıyla Kuveyt’te başladığı proje, ikinci mezunlarını verdi. Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binası inşaatında da staj yapan öğrenciler havalimanı inşaatında görev alacak.

Kuveyt Havalimanı’nın yeni terminali ilk LEED GOLD binası olacak!

Limak İnşaat imzası taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı’nın yeni terminal binasının yüzde 35'i tamamlandı. Bina, yolcu terminalleri arasında dünyanın ilk LEED GOLD binası olacak.

Limak'tan İstabul Havalimanı hisselerine yönelik açıklama!

Bugün basında çıkan "THY İstanbul Havalimanı’nın iki ortağı Limak ve MNG hisselerini satın almak için girişimlerde bulunuyor" haberine Limak'tan açıklama geldi...

Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak!

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) konsorsiyumunda yer alan Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk, "Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak" dedi.

Limak ve Mapa İGA'daki hisselerini satmayacakmış!

Para Dergisi'nde geçtiğimiz hafta yayımlanan "TAV, 3. havalimanına ortak mı oluyor?" başlıklı haberine ilişkin bu hafta düzeltme haberi yayımlandı. Habere göre, Limak ve Mapa, İGA Havalimanları A.Ş.'deki hisseleri satmayacakmış..

Kuveyt'ten 3. havalimanı bölgesine yatırım!

AL-DAAR yatırım grubu, Kanal İstanbul ve 3. Havalimanı’nın yapıldığı Arnavutköy ilçesine 2013 yılından beri değeri yarım milyar doları bulan arazi yatırımı gerçekleştiriyor...

İstanbul Yeni Havalimanı Körfez'le ticareti ikiye katlayabilir!

Kuveyt'in Ankara Büyükelçisi Ghassan Yusuf el Zawawi, "Türkiye'nin Körfez bölgesindeki ülkelerle ticaret hacmi yeni havalimanıyla birlikte iki katına ulaşabilir." dedi.

Limak kuveyt havalimanı Haberi

Limak kuveyt havalimanı

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Limak Holding, "Türk müteahhitlerin ülke dışında tek kalemde aldığı en büyük iş" niteliği taşıyan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminal binasının inşaatı için, Kuveyt'in önde gelen bankalarından National Bank of Kuwait (NBK) ve Kuwait Finance House'tan (KFH) toplam 249,2 milyon Kuveyt Dinarı (yaklaşık 823 milyon dolar) finansman sağladı.

Yapılan bu anlaşmayla Limak, bir Türk müteahhitlik firması olarak Türkiye dışında üstlendiği projede, uluslararası finans kuruluşlarıyla çalışma başarısını da elde etmiş oldu.

Temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Kuveyt Emiri Şeyh Sabah Ahmed Cabir el Sabah tarafından 9 Mayıs 2017 tarihinde atılan terminalin, kontratta öngörülen 6 yıl yerine, 4 yılda tamamlanarak devreye alınması planlanıyor. 

- "Projenin daha hızlı ilerleyebilmesinin önü açıldı"

Finansman sağlanmasına yönelik Kuveyt'te yapılan imza töreninde açıklamalar yapan...