05 / 05 / 2024

limak pembelik barajı

limak pembelik barajı

Elazığ'da kurulacak olan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali için, Elazığ Karakoçan, Bingöl Yayladere, Tunceli Nazımiye ilçelerinde belirlenen alanlarda acele kamulaştırma yapılacak. Karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı....

Yusufeli Barajı inşaatında 17 kadın mühendis çalışıyor!

Yusufeli Barajı, Limak'ın inşa ettiği 26'ıncı baraj. Limak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ebru Özdemir, baraj inşaatında çalışan 170 mühendisin 17'sinin kadın mühendis olduğunu belirtiyor...

Elazığ Perisuyu Çayı'ndaki kamulaştırmada ihlal kararı!

Elazığ Perisuyu Çayı üzerinde yapılması planlanan Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES) projesinde yürütme durduruldu. Köylülerin AYM'ye başvuru yapması “acele kamulaştırmalarla” ilgili ilk ihlal kararını verdirdi.

Limak, Norveçli Çetin Barajı ve HES'i alıyor!

Limak Holding, Norveçli enerji şirketi Statkraft'ın Siirt'te 517 megavat kapasiteli Çetin Barajı ve hidroelektrik santralini (HES) devralmak için iyi niyet anlaşması imzaladı.

Limak, inşaatı durdurulan Çetin Barajı'na talip oldu!

Limak Enerji, Norveçli Statkraft'ın 2011'de yapımına başlayıp geçen sene sonunda inşaatını durdurduğu Çetin Barajı'na talip oldu.

Nihat Özdemir'den Çetin Barajı açıklaması!

Limak, Norveçli Statkraft firmasının "Çetin Barajı'nı biz yapmayacağız, size satalım" teklifi üzerine masaya oturdu. "Önümüzdeki günlerde işi bitirebiliriz" ifadelerini kullanan Özdemir, "600-700 milyon dolarlık bir yatırım olacak" dedi.

Pembelik Barajı için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptali isteniyor!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma girişimi adına konuşan Barış Yıldırım, ''Pembelik Barajı ve HES için imzalanan Su Kullanım Hakkı Anlaşması’nın iptaline karar verilmesi gerekmektedir.''dedi.

Tunceli halat köprü ihalesi Temmuz sonunda!

Tunceli Peri Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Pembelik Barajı'nın köprüleri sular altında bırakması nedeniyle bazı mezralarda yaşayan insanlar mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği bu mezralara çelik halat köprü yapılması için gazeteye ilan verdi.

Bingöl Pembelik Barajı ulaşım sorunu meclise taşındı!

Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Bingöl'de inşa edilen baraj için taahhüt edilen köprünün halen yapılmamasına ilişkin sorunları meclise taşıdı. Atıcı, hazırladığı soru önergesini Başbakan Davutoğlu'na iletti..

Pembelik Barajı ve HES projesi için açlık grevi!

Dersim ile Elazığ arasında 2008 yılında yapımına başlanan ve mahkeme kararına rağmen su tutan Pembelik Barajı ve HES projesinin mağdur ettiği Arduç ailesi açlık grevine başlıyor

Mehmet Ali Bul: Kaçak hes ve baraj mühürlensin!

Mahkeme tarafından hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen Pembelik Barajı'nın çalışmaları devam ediyor. DERSİM Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul 'Kaçak hes ve baraj mühürlensin' dedi.

Limak'tan Peri Suyu projesi için en az 3 yargı ihlali!

LİMAK A.Ş, Tunceli, Elazığ sınırında bulunan Peri Suyu Vadisi' ne yapımı planlanan Pembelik Barajı için bölge halkının iradesi ve mahkeme kararına rağmen ısrarını sürdürdü.

Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santrali durdurulup mühürlendi!

Elazığ 1. İdare Mahkemesi, Tunceli ile Elazığ sınırları arasındaki Peri Çayı üzerinde yapımı süren Pembelik Barajı ve hidroelektrik santralının imar planı bulunmadığı gerekçesiyle yapımının durdurulup mühürlenmesine karar verdi.

Pembelik Barajı ve HES inşaatı durduruldu!

Dersim Kültürel ve Doğal Miras Koruma Girişimi Sözcüsü Barış Yıldırım, Elazığ 1. İdare Mahkemesinin, "onaylı imar planları" olmadığı gerekçesiyle Pembelik Barajı ve HES inşaatının durdurulmasına karar verdiğini bildirdi...

limak pembelik barajı Haberi

limak pembelik barajı

BAKANLAR KURULU KARARI


Karar Sayısı : 2014/6736

Elazığ İlinde tesis edilecek Pembelik Barajı ve Hidroelektrik Santralinin yapımı amacıyla ekli listede bulundukları yer ile ada ve parsel numaraları belirtilen taşınmazların tapuda Hazine adına tescil edilmek üzere Maliye Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması; anılan Bakanlığın 23/7/2014 tarihli ve 22044 sayılı yazısı üzerine, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun 27 nci maddesine göre, Bakanlar Kurulu’nca 1/9/2014 tarihinde kararlaştırılmıştır.