05 / 05 / 2024

Mehmet Ali Bul: Kaçak hes ve baraj mühürlensin!

Mehmet Ali Bul: Kaçak hes ve baraj mühürlensin!

Mahkeme tarafından hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen Pembelik Barajı'nın çalışmaları devam ediyor. DERSİM Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul 'Kaçak hes ve baraj mühürlensin' dedi.



DERSİM Belediye Eşbaşkanı Mehmet Ali Bul ile siyasi parti ve kurum temsilcileri, onaylı imar planı bulunmadığı gerekçesiyle Malatya Bölge İdare Mahkemesi tarafından hakkında yürütmeyi durdurma kararı verilmesine rağmen çalışmaların devam eden Pembelik Barajı ve HES'in mühürlenmesi talebiyle Vali Osman Kaymak'la görüştü. Görüşmenin ardından Dersim Kent Meclis Girişimi adına basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Avukat Barış Yıldırım, "Halkı şu an büyük bir tedirginlik ve bekleyiş içerisinde. 

Durdurma kararına rağmen su tutulduğunu söylüyorlar. Hukuksuzluk sürecinin devam ettirildiğini bizler de gözlemliyoruz. Bunları da Valiliğe aktardık. Sayın vali de hukukun uygulanması gerektiği noktasında bizlere katıldığını ifade etti. Bu meseleyi değerlendireceklerini izah etti. Bundan böyle yapılacak işlemleri günü gününe takip edeceğiz. Hukuku süreçlerin uygulanıp uygulanmadığını takip ederek kamuoyuyla paylaşacağız. Sonuçta ortada bir mahkeme kararı var" dedi. 


Evrensel


Geri Dön