07 / 05 / 2024

Limak Senegal

Limak Senegal

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Limak Senegal’de ilk eğitim dönemini tamamladı!

Senegalli gençlere havacılıkta global kariyer fırsatı sağlayan “Limak Havalimanı Hizmetleri Enstitüsü” projesi eğitimiyle Limak, sektöre nitelikli iş gücü yetiştirmeye devam ediyor.

Limak ve Summa, Blaise Diagne Havalimanı'nı 8 ayda tamamladı!

Türk firmaları Limak ve Summa tarafından hayata geçirilen ve Senegal'de yer alan Uluslararası Blaise Diagne Havalimanı açıldı.

Limak, Senegal'de yeni fabrika yatırımı yapacak!

Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarını söyledi.

Limak, Senegal AİBD Havalimanı'nı tamamlayacak!

Limak Yatırım, Summa ile birlikte Senegal'de,AİBD Havalimanının inşaatının tamamlanması ve işletilmesi işini aldı. Limak ve Summa, inşaatın geri kalan bölümünü 8 ayda tamamlamayı ve havalimanını devreye almayı planlıyor.

Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında Afrika var!

Yatırımlarıyla GAP bölgesine büyük katkı sağlayan Limak Grubu, 2018 yılı hedefiyle çimento alanında Türkiye’nin bir numarası olmak için yoluna hızla devam ediyor. Limak Grubu'nun yeni pazar rotasında ise Afrika var.

Senegal'den Türk iş adamlarına Afrika'ya yatırım çağrısı!

Senegal Devlet Başkanı Macky Sall, Senegal ile Türkiye arasındaki ilişkilerin her gün daha ileriye taşındığını belirterek,"Türk firmalarına, iş adamlarına çağrıda bulunuyorum. Türkleri altyapı, inşaat, enerji gibi alanlarda yatırım yapmaya bekliyoruz"dedi

PAB Mimarlık'tan Senegal’e kent pazarları!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor

DM Yatırım İnşaat Senegal’de iki dev projeye imza attı!

Doğanlar Yatırım Holding ve Miller Holding ortaklığında kurulan DM Yatırım İnşaat Senegal’de iki dev projeye imza attı. Mert Mildon, "Senegal Hükümeti ile işbirliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz." dedi.

Limak İnşaat, TÜRGEV'e okul mu tahsis etti?

TÜRGEV'le Milli Eğitim Bakanlığı'nın çalışmanın tüm maliyetinin bakanlığa yüklendiği, bazı okul, öğrenci pansiyonu, konferans salonu ve spor salonlarının da Limak inşaat tarafından bakanlığa tahsis edildiği ortaya çıktı.

PAB Mimarlık Senegal Kent Pazarları projesine başlıyor!

2015 yılı Genç Mimar Ödülü sahipleri Pınar Gökbayrak, Ali Eray ve Burçin Yıldırım’ın kurucusu olduğu PAB Mimarlık, Senegal için tasarladığı “kent pazarları” ile Afrika’da yaşam alışkanlıklarını değiştirecek bir projeye imza atıyor.

Türkiye ile Senegal arasında arsa anlaşması imzalandı!

İki ülke ilişkilerine değinen Sall, "Hükümetlerimiz arasında kısa süre önce bir arsa anlaşması imzalandı. Ankara ve Dakar'da bulunan söz konusu arsalarda Senegal ve Türkiye'nin yeni büyükelçilik binaları inşa edilecek." dedi.

TANAP Eskişehir-Yunanistan sınırı boru hattı inşaatını Punj Lloyd-Limak yapacak!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) boru hattı inşaatının Eskişehir'den Yunanistan sınırına kadar olan 459 kilometrelik bölümünü, Punj Lloyd-Limak iş ortaklığı yapacak.

Limak Holding'in acı günü! Gülseren Özdemir vefat etti!

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir’in eşi Gülseren Özdemir bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Limak Senegal Haberi

Limak Senegal

 Limak Grubu bünyesindeki Limak Yatırım'ın Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Türkiye'nin ikinci büyük çimento grubu haline gelen şirketin, Afrika'ya özel önem verdiğini, bu kapsamda mevcut iki fabrikalarına ek olarak, Senegal'de yeni bir fabrika yatırımı yapma kararı aldıklarım söyledi. 


Kısa bir süre önce İstanbul'da toplanan Afrika zirvesinde bin 200 civarında işadamının buluştuğunu belirten Limak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, yıllardır sömürülen Afrika'nın çıkış yolu aradığını, bu kapsamda ciddi yatırım fırsatları da doğduğunu anlattı. Başta altın olmak üzere zengin yeraltı kaynaklar mm çıkarılmak için yatırımcı beklediğini dile getiren Özdemir, iki yıl önce başladıkları iki ayrı çimento fabrikasından bir tanesinin geçtiğimiz hafta devreye girdiğini, Senegal'de de bir fabrika kurma kararı aldıklarım söyledi. Atılım Üniversitesi Öğretim Görevlisi, 'Lider Öyle Olmaz Böyle Olur' kitabının...