06 / 05 / 2024

limanların yeniden ihalesi mi yapılacak 2020 

limanların yeniden ihalesi mi yapılacak 2020 

Üç hidroelektrik santralı (HES) ile muhtelif sayıdaki taşınmazın satış-devir işlemlerini geçen sene gerçekleştirerek yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), bu yıl liman özelleştirmelerine odağına aldı... 

İZBAN'a iki yeni durak geliyor! Asarlık ve Koyundere durakları için ön yeterlilik ihalesi 27 Aralık’ta!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZBAN'a iki yeni istasyon daha kazandırmak amacıyla 27 Aralık’ta ön yeterlilik ihalesi yapacak. İşte detaylar...

Kritik veri sonrası altın yeniden tırmanışta! Gram altın, çeyrek altın ve Cumhuriyet altın fiyatı ne kadar oldu?

ABD’de işsizlik maaşı başvurularının beklentilerin üzerinde artmasının ardından uluslararası borsalarda altın yeniden yükselişe geçti. Dün 2 bin doların altına gerileyen altın, kritik veri sonrası yeniden 2 bin 11 dolara kadar tırmanış gösterdi.

Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar! 

Şu ana kadar depremde yıkılanlar dahil, ağır hasırlı olan ve yıkılması gereken toplam konut sayısı 384 bine ulaştı. Depremlerden etkilenen illerde konut ve altyapının yeniden yapım maliyeti 45 milyar dolar olarak tahmin ediliyor. İşte ayrıntılar...

Dolar, Euro ve altın yeniden şiddetlendi!

Dolar, Euro ve Sterlin 8 Şubat Çarşamba günü milyonlarca kişi tarafından araştırılıyor. Dolar, Euro ve altın bugün yeniden şiddetlendi! Peki bugün dolar, altın, sterlin ne kadar?

 Türk müteahhitleri iş başında! Ukrayna'nın yeniden inşasında görev almayı bekliyorlar!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren tarafından gelen açıklamada, Ukrayna'nın yeniden imar ve inşasında görev almaya hazır olduklarını dile getirdi.

Dolar alacaklar bir dakika bile evde durmayın! İşte doların yeniden uzaya doğru yükseleceği tarih

Dolara yatırım yapacaklar, doların Türk lirası karşısındaki seyrini merakla takip ediyor. Herkes doların yeniden yükselip yükselmeyeceğini merak ediyor. Ancak Amerikan Merkez Bankası'nın 14-15 Haziran'da yeniden faiz yükseltmesi ve doların bir kez daha yukarı yönlü bir seyir izlemesi bekleniyor.

Nuri Akın, yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Edip Gayrimenkul tarafından alınan kararla Nuri Akın yeniden Edip Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı olurken, İsmail Koç ve Ahmet Akın da Yönetim Kurulu Üyesi oldu. 

Özelleştirilen limanların devir sözleşmeleri uzatılacak!

Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildiği açıklandı. Kanun kapsamında bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri sonucunda imzalanan 49 seneden az süreli sözleşme sürelerinin uzatılması öngörülüyor.

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunda başvuru süresi uzatıldı!

7326 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanunda Yer Alan Başvuru ve İlk Taksit Ödeme Sürelerinin Uzatılmasına İlişkin Karar 31581 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TOKİ, Karabağ'ın yeniden imarında yer alacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karabağ'ın yeniden inşası amacıyla TOKİ tarafından bölgede çalışmaların başlatılacağını belirtti.

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun bugünkü 31506 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi!

Vergi ve Diğer Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile esnaf ve sanatkârların vergi borçlarının yeniden yapılandırılması amaçlanıyor. 

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun!

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu.

limanların yeniden ihalesi mi yapılacak 2020  Haberi

limanların yeniden ihalesi mi yapılacak 2020 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca geçen yıl 3 HES ile bazı taşınmazların satış-devir işlemleri yapılırken yaklaşık 116 milyon dolar gelir elde edildi. İdare tarafından bu yıl ise, Güllük, Taşucu, Fenerbahçe-Kalamış limanlarına yönelik özelleştirme süreçlerinin tamamlanması, Gökçeada Kuzu Limanı'nda ihale sürecine geçilmesi hedefleniyor. 

Habertürk'te yer alan habere göre, ÖİB, Faaliyet Raporu'nu yayınladı. ÖİB'in Faaliyet Raporu'ndan yapılan derlemeye göre, Türkiye'de çağdaş anlamda özelleştirme uygulamalarına 1986'da başlanırken, öncelikle yarım kalmış tesislerin, küçük ölçekli işletmelerin ve bazı büyük fabrikaların satışı ile çeşitli halka arz uygulamaları yapıldı. Daha sonraki dönemde devam edilen özelleştirme uygulamalarıyla petrol rafinerisi, çimento, petrokimya, tekstil, yem sanayisi, demir çelik, alkol ve tütün, elektrik dağıtım gibi sektörlerde özelleştirmeler yapıldı ve devlet bu alanlarda işletmecilikten çıktı.

İdare, gelecek dönemde de etkin bir piyasa mekanizması oluşturma amacı...