28 / 04 / 2024

lisanslı depo emlak sektörü

lisanslı depo emlak sektörü

Hükümetin lisanslı depoculuğa getirdiği teşviklerle ilgi arttı. Artık emlak sektörü de ‘lisanslı depo’ yatırımı işinde boy gösterecek.

Lisanslı depo destekleri bugün hesaplara yatıyor!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, lisanslı depo desteği kapsamında 16,4 milyon lira ödemenin bugün yapılacağını duyurdu.

Bekir Pakdemirli: 95 lisanslı depoya 16,4 milyon TL kira bedeli ödenecek!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Lisanslı Depo Desteği kapsamında, 95 lisanslı depoya, 2020 yılı ikinci dönem için toplamda 16,4 milyon TL'nin kira bedeli olarak ödeneceği açıklandı.

Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi'nin temeli atılıyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilmesi planlanan Kuru Kayısı Lisanslı Depo Projesi’nin temeli atılıyor.

Emlakçılar yasa bekliyor!

Samsun Emlakçılar Odası Başkanı Mevlüt Oral, bir an önce Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası'nın çıkmasını beklediklerini belirtti.

Emlak sektörü lisanslı depo yatırımına soyundu!

Hükümetin lisanslı depoculuğa getirdiği teşviklerle ilgi arttı. Artık emlak sektörü de ‘lisanslı depo’ yatırımı işinde boy gösterecek.

Lisanslı Emlak Müşavirliği yasasına emlakçılardan destek!

TBMM Sanayi Komisyonu'nun gündeminde bulunan Lisanslı Emlak Müşavirliği, Emlak Müşavirliği Şirketleri ve Emlak Komisyonculuğu hakkındaki kanun teklifi tartışma yarattı. Yasa teklifi emlakçıların yüzünü güldürdü.

Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni!

9 Şubat 2015 tarihinde Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’na gönderilen bu kanun teklifi, halen emlakçıların gündeminde. İşte Lisanslı Emlak Müşavirliği ve Emlak Komisyonculuğu Hakkında Kanun Teklifi tam metni..

Lisanslı emlak müşavirleri geliyor!

Türkiye çapında sayıları onbinlerle ifade edilen emlakçıların gözü kanun teklifinde. Köklü değişiklikler öngören teklif sektöre yeni düzen getiriyor.

Şanlıurfa Hububat Lisanslı Depo Projesinin inşaat çalışmaları sürüyor!

Şanlıurfa Ticaret Borsası'nın Avrupa Birliği'nden hibe desteği alan Hububat Lisanslı Depo Projesinin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Konya Sarayönü'ne iki büyük tesis kurulacak!

Konya'ya yakınlığı nedeniyle geleceği parlak görünen Sarayönü yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Korkmaz Beton Group, santral kurma amacıyla arsa satın alırken, Güneyle Un, lisanslı depo sektöründe kullanmak amacıyla gayrimenkul yatırımı yaptı.

Emlak komisyoncuları ve müşavirler yasa bekliyor!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu Yasası’nın mağduriyetleri kaldıracağını söyledi. Baygan “Bu yasayla birlikte emlak danışmanlığını sadece uzmanlar yapacak ve devletin vergi gelirleri artacak” dedi.

Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Müşavirliği Yasası geliyor!

ERA Gayrimenkul Koordinatörü Mustafa Baygan, gelişmiş ülkelerde uzun yıllardan beri uygulanan Emlak Yasası'nın Türkiye'de de yürürlüğe girmesiyle bugüne kadar olmayan standartların geleceğini söyledi.

Emlak Yasası maddeleri neleri değiştirecek?

Gayrimenkul danışmanlığı sektörünün yasal bir tabana oturtulmasını sağlayacak ‘Lisanslı Emlak Komisyonculuğu ve Lisanslı Emlak Müşavirliği Yasası’ için geriye sayım devam ediyor.

lisanslı depo emlak sektörü Haberi

lisanslı depo emlak sektörü

Devletin lisanslı depoculuğa getirdiği teşvikler KGF kredilerininde etkisiyle yatırımları öne çekti. Yatırımlarda hızlanma gösteren depo hamlesinde emlakçılar da yatırım için sıraya girdi. 


Türkiye Un Sanayicileri Derneği (TÜSAF) Başkanı E. Günhan Ulusoy, teşviklerle ilgili görüşlerini paylaştı.  Çorum Alaca’da 12.5 milyon liraya 23 bin tonluk lisanslı depo yatırımı gerçekleştirdiklerini belirten Ulusoy, “Şu anda Türkiye genelinde lisansı alınan ve faaliyet geçen depo kapasitesi 900 bin tonu geçti. İnşa halinde ise 1 milyon ton var. TMO ayrıca yaptığı kiralama ihalelerinde de 2.6 milyon tonluk sözleşme imzalandı. Bunların hepsi tamamlanırsa toplam kapasite 4.5 milyon tona ulaşmış olacak. Ayrıca 20 bin ton için daha ayrı başvuru yapacağız. Yine Yozgat Sorgun’da da 60 bin tonluk lisanslı depo daha yapmayı planlıyoruz. Bu da 16.5 milyon liralık yatırım olacak....