05 / 05 / 2024

Lisanssız rüzgâr enerjisi santralleri

Lisanssız rüzgâr enerjisi santralleri

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak.

İstanbul depremi iki deprem uzmanını birbirine düşürdü! Celal Şengör, Şener Üşümezsoy'u ağır eleştirdi: Zır cahillik!

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'un beklenen İstanbul depremiyle ilgili açıklamalar yapmasının ardından Prof. Celal Şengör'den ağır eleştiri geldi.

Deprem bölgesindeki lisanssız üretim tesisleri elektrik satabilecek

Deprem bölgesinde bu yıl ilk defa devreye sokulan lisanssız üretim tesislerinin ihtiyaç fazlası olan elektriğinin tamamı satışa sokulması konu edilebilecek. İşte ayrıntılar...

ALTUS AL 9103 DB çamaşır makinesi MediaMarkt’ta dip fiyattan satışta!

Çamaşır makinesi almak isteyenlere Altus ile MediaMarkt iş birliği kapsamında satışa çıkan AL 9103 DB çamaşır makinesi adeta hızır gibi yetişti. Teknolojik özellikleri ve uygun fiyatıyla göz dolduran bu çamaşır makinesi, MediaMarkt’ta dip fiyattan satışa sunuldu.

Hızır Çelik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hızır Çelik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şenol Güder tarafından kuruldu.

Kia Picanto’da şaşırtan fiyat! Hayatınızı kolaylaştıracak Kia Picanto’nun yeni fiyatı belli oldu!

Otomobil almak isteyen ancak hangi marka ve model otomobil alacağına bir türlü karar veremeyen kişiler için Kia’nın Picanto modeli adeta hızır gibi yetişiyor. Picanto’nun fiyatını merak edenler için yeni fiyatı belli oldu. Picanto’ya haziran ayı kapsamında sadece 12 bin TL zam geldiği görüldü.

Garanti BBWA resmen hızır gibi yetişti! Bonus Kart müşterilerinin hesabına tek tek para yatacak!

Garanti BBWA, Bonus Kart müşterilerine özel büyük bir kampanya başlattı. Market sektörüne özel düzenlenen kampanya büyük ilgi gördü. Banka, kampanya kapsamında müşterilerine 200 TL bonus hediye edileceğini paylaştı.

Binanız çürük diye üzülmeyin! Çürük binalara faizsiz konut kredisi! İşte şartlar!

Binanız çürük çıktı diye üzülmeyin. Faizsiz konut kredisi alabilirsiniz. İşte belirlenen şartlar!

A101'den son dakika müjdesi! Haftanın yıldız ürünlerinde kaçırılmayacak fiyat! 18 Şubat 2023 fiyat listesi...

A101, "Haftanın Yıldızları" adı altında birçok üründe indirim yaptı! Bugün son gün! Peki, A101 Haftanın Yıldızları kataloğunda yer verilen ürünlerin fiyatları ne kadar oldu? İşte 18 Şubat 2023 A101 Haftanın Yıldızları fiyat listesi...

Yemek yapmak hiç bu kadar kolay olmamıştı! Yeni mutfak yardımcınız ile tanışın! 10 Şubat 2023 fiyat listesi

Mutfakta yemek yapmaya yetişemiyorum bana bir yardımcı lazım diyenler için Tefal, 8  kişiye yetecek kapasiteye sahip, çeşitli yemekleri minumum yağ ile hazırlayan ısı ayarlı fritöz ürününe mutfaklarınızda yer açın. İşte ürün hakkında merak ettikleriniz ve fiyat listesi.

Vestel çamaşır makinesi en uygun fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar? 02 Şubat 2023 fiyat listesi

Kirlileriniz ile başınız dertte ise Vestel çamaşır makinesi tam sizin aradığınız ürün demektir. Beyazlar ve renkliler gerçek renklerine dönecek  Peki Vestel çamaşır makinesi en uygun  fiyata nerede satılıyor? Fiyatları ne kadar?

Yatırımcılar dikkat! Borsaya yeni bir endeks geldi!

Borsa İstanbul’a yeni bir endeks dahil oldu. Jeotermal, güneş paneli üretimi, rüzgâr enerjisi ve hidroelektrik santrali, biyokütle enerjisi gibi alanlarda faaliyet gösteren 15 şirketin dahil olduğu Temiz Enerji Endeksi Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı.

Vatandaştan bu ürüne şikayet yağdı! Okuyunca çok şaşıracaksınız!

Türkiye’de tüketicilerin özellikle internetten yaptığı alışverişlerde aldığı ürünlerle ilgili şikayetlerin ardı arkası kesilmiyor. Peki geçtiğimiz yıl tüketici en çok hangi üründen şikayet etti ve eğer aldığınız ürün umduğunuz gibi çıkmadıysa ne yapmanız gerekiyor?

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Lisanssız rüzgâr enerjisi santralleri Haberi

Lisanssız rüzgâr enerjisi santralleri

Yüksekliği 60 metrenin altındaki rüzgâr türbinleri için belediyeden imar izni istenmeyecek. Yatırımcının ‘ileride imara aykırılık oluşursa türbini sökeceğim’ taahhüdü yeterli olacak


Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ), rüzgâra dayalı lisanssız elektrik tesislerinin hızlandırılması için harekete geçti. Lisanssız rüzgâr enerjisi santrallerinin (RES) şebekeye bağlanması için belediye imar izni gerekmeyecek. TEDAŞ Genel Müdürü Mükremin Çepni, konuya ilişkin sorularımızı cevapladı. 


Lisanssız GES’ler hızlandı ama RES’lerden ses yok, neden?


Şimdi genel olarak rüzgâra dayalı elektrik üretiminin önündeki en büyük engellerden biri, Teknik Etkileşim Alanı (TEA) Raporu alınması zorunluluğu. Bu rapor, türbinin çalışmasının uydu haberleşmesi ve radar sistemlerini olumsuz etkileyip etkilemediğini ortaya koyuyor. Şayet engelliyorsa, bu durumda o projeye izin ya da lisans verilmiyor.


Lisanssızlarda da durum aynı mı?


Evet. Ancak lisanslı lisanssız tüm projeleri kapsayacak şekilde TEA uygulamasının bir...