02 / 05 / 2024

Litvanya belarus

Litvanya belarus

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Astravyets Nükleer Enerji Santrali'yle ilgili Belarus’a çağrıda bulundu.

Flaş karar! Hükümet zam yapmayı yasakladı!

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, yaptığı açıklama ile bugünden itibaren ülkede herhangi bir ürüne zam yapılmasını yasakladı. Talimatlara uymayanların hakkında kararın savcılar ve Devlet Kontrol Komitesi tarafından verileceğini belirtti.

Japonya'dan kripto para borsalarına dikkat çeken Rusya uyarısı!

Japonya tarafından kripto para platformlarına dikkat çeken bir uyarı yapıldı ve Rusya ile Belarus'a ilişkin yaptırımlara uyum sağlamalarının altı çizildi.

Hollanda'dan Rusya'ya yeni yaptırımlar: Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra Hollanda'daki kurum ve kuruluşlar, Rusya ve Belarus'a karşı bazı yaptırımlar uygulamaya koydu. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Amsterdam'daki Rus kiracı evden çıkarılmak istendi...

ABD: Belarus piyasa ekonomisine sahip değil!

ABD Ticaret Bakanlığı, Minsk'in ülke statüsünün gözden geçirilmesi talebine yanıt olarak Belarus ekonomisinin piyasa dışı olmaya devam ettiğini açıkladı.

Kayı İnşaat'ın Litvanya’daki iki projesi durduruldu!

Yurtdışında en fazla iş yapan Türk firmaları arasında olan Kayı İnşaat 'ın, ENR’nin listesinde geçtiğimiz yıl 167’nci sırada yer alan iki önemli projesinde ciddi sorunlar yaşadığı ifade edildi...

Türkiye ile Litvanya arasında JETCO Protokolü imzalandı!

Türkiye ile Litvanya arasında ilk Ekonomi ve Ticaret Ortak Komitesi Protokolü Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ile Litvanya Enerji Bakanı ve JETCO Eşbaşkanı Zygimantas Vaiciunas tarafından imzalandı.

Türkiye ile Litvanya arasında ilk JETCO Protokolü imzalanıyor!

Pekcan, beraberindeki heyetle Türkiye ile Litvanya arasında ilk kez gerçekleştirilecek Ortak Ekonomik ve Ticaret Komitesi toplantısına katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere yarın Litvanya'nın başkenti Vilnius'a gidecek.

Türk inşaat firmaları Avrupa’da spor kompleksi inşa ediyor!

Türk inşaat firmaları Avrupa’daki spor kompleksi yatırımlarıyla dikkat çekiyor. Kayı İnşaat Litvanya’da iki stadyum projesi inşa edecek.

300 Türk firması Belarus’ta konut ve otel inşa ediyor!

Belarus’ta yaklaşık 300 civarında Türk firması ve yatırımcısı bulunduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, ağırlıklı olarak Türk yatırımcılarının konut ve otel inşaatı gerçekleştirdiğini söyledi.

Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor!

Çin, Belarus, Almanya, Kazakistan, Moğolistan, Polonya ve Rusya, Çin-Avrupa demiryolu hattının geliştirilmesi için bir anlaşmaya imza attı.Çağdaş Demir İpek Yolu projesi hız kazanıyor.

Loda Mobilya'nın Belarus mağazası açılıyor!

Mobilya sektöründe, tasarım anlayışına kattığı yeniliklerle, çizgi üstü konseptler sunmaya devam eden Loda Mobilya, mağazalaşma sürecini hız kesmeden sürdürüyor.

Loda Mobilya, Belarus'ta mağaza açıyor!

Loda Mobilya, Ocak ayında açacağı Belarus mağazasıyla toplam şube sayısını 7’ye çıkarıyor. Belarus’un başkenti Minsk Şehrinde açılacak olan mağaza bölgenin en büyük ve prestijli caddesi olan Pobeditely’de Zamok Alışveriş Merkezinde kullanıcıları ile buluşacak.

Belarus Minsk Camisi yeniden inşa edildi!

Belarus'un başkenti Minsk'te 54 yıl önce Sovyet rejimi tarafından yıkılan Minsk Camisi, Türkiye'nin katkılarıyla yeniden inşa edildi.

Litvanya belarus Haberi

Litvanya belarus

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius ve Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, Astravyets Nükleer Enerji Santrali'yle ilgili Belarus’a çağrıda bulundu.


Litvanya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Linkevicius, Sefcovic ile telefonda görüştü.


Santralin Litvanya sınırına yakın bir bölgede inşa edilmesi dolayısıyla endişelerini Sefcovic’e ileten Linkevicius, “Litvanya, Belarus’ta yapılan nükleer enerji tesisinin uluslararası uzmanlarca değerlendirilmesi ve test edilmesi çağrısında bulunuyor.” ifadesini kullandı. 


Görüşmede, Avrupa Komisyonu’nun Litvanya’nın kaygılarının farkında olduğunu vurgulayan Sefcovic de, “Nükleer enerji santrali, güvenlik konusunda uluslararası standartlara uymak zorunda. Belarus'un da mümkün olan en yüksek derecede ve uzatmadan test yapması gerekir.” dedi.


Sefcovic, Belarus’taki nükleer enerji santralinin Avrupa Birliği (AB) standartlarına göre test edilmesi için Avrupa Komisyonu’nun kendi uzmanlarını göndermeye hazır olduğunu söyledi.


Litvanya, Başkent Vilnius’a sadece 50 kilometre mesafede inşa...