07 / 05 / 2024

Logwy asırlık kilise

Logwy asırlık kilise

Fransa'nın Logwy kentinde yer alan Saint-Jules Katolik kilisesi cemaatin ilgisizliği nedeniyle boş kaldığı gerekçesiyle 190 bin avro bedelle satışa çıkarıldı...

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Teknoloji devleri asırlık şirketlerin yerlerini alıyor!

Asırlık şirketlerin yerini, 5-10 yıllık geçmişi olan teknoloji devleri alıyor. Ekonominin dumansız milyar dolarlık fabrikaları yükseliyor...

Siirt'teki asırlık Delikli mağaralar turizme kazandırılıyor!

Siirt'te Delikli Taş olarak bilinen Rasıl Hacar bölgesinde asırlık Delikli mağaraların yenilenmesi planlanıyor. Milli Park olarak bilinen bölgede işletmecilik yapan İshak Yargıcı, mağaraları restore ederek turizme kazandıracaklarından bahsetti.

Antalya'daki 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor!

Antalya'nın simge camileri arasında olan 4 asırlık Tekeli Mehmet Paşa Camisi restore ediliyor, çalışmalar tamamlandığında cami müze işlevi görecek.

9 asırlık Notre Dame Katedrali yandı!

9 asır önce Paris'te inşa edilen tarihi Notre Dame Katedrali 8.5 saatte kül oldu. Ülkede tarihi yapıyı yeniden ayağa kaldırmak için bağış kampanyası düzenleneceği açıklandı.

4 asırlık Midillili Ali Reis Camisi'nde restorasyon başlamadı!

İstanbul’da üzerine 600 yıllık çınarın düşmesi sonucu kullanılamaz hale gelen 434 yıllık Midillili Ali Reis Camisi’nde restorasyon bir türlü yapılamadı. 

Kayseri Kocasinan'daki 8 asırlık cami restore ediliyor!

Kocasinan Belediyesi, Himmetdede Mahallesi’nde yer alan 8 asırlık tarihi camiyi restore ediyor. 

İzmit'teki asırlık cami restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri ayağa kaldıran İzmit Belediyesi, Bağlıca Köyü’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

İzmit'teki asırlık ışık camii restore edildi!

Şimdiye kadar onlarca tarihi eseri restore ettiren İzmit Belediyesi Bağlıca Mahallesi (Köyü)’ndeki asırlık camiyi de restore etti.

Niğde'deki 7 asırlık türbe restore edildi!

Niğde'de, Anadolu Selçuklu Hükümdarı 4. Rukneddin Kılıçarslan'ın kızı Hüdavent Hatun tarafından yaptırılan 7 asırlık türbe, restore edilerek turizme kazandırıldı.

Şanlıurfa'daki asırlık konak otel oldu!

Şanlıurfa'nın "sakin şehir" unvanlı Halfeti ilçesinde yaşayan avukat Emine Canan Onur, bölge turizmine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı asırlık konağı otele dönüştürdü.

Bursa'daki 4 asırlık cami büyükşehirle hayat buldu!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce tarihi ve kültürel miras yatırımları çerçevesinde orijinaline uygun olarak restore edilen 4 asırlık Tahtalı Köyü Camii, tekrar hizmete açıldı.

Nurol Holding, yarım asırlık tecrübesiyle yatırımlara devam ediyor!

Ticaretten savunma sanayine, inşaattan makina ve imalata, turizmden finansa pek çok alanda faaliyet gösteren Nurol Holding, yarım asırlık tecrübesiyle yoluna devam ediyor.

Logwy asırlık kilise Haberi

Logwy asırlık kilise

Fransa'nın kuzeydoğusunda bulunan Logwy kentinde 1911-1913 yıllarında inşa edilen Saint-Jules Katolik kilisesinin satılması kararlaştırıldı.Kilise için 190 bin avro isteniyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, uzun yıllar bölgede bulunan iş adamlarınca giderleri karşılanan kilisenin, son yıllarda boş kaldığı, iş adamlarının ilgisizliği sonrası cemaatin de gelmemesi nedeniyle asgari giderlerinin karşılanamadığı belirtiliyor. Nancy Başpiskoposluğunun kilisenin satışı için işlemlere başladığı belirtildi.

Kilise, loft tipi bir konut veya çok sayıda apartman dairesi şeklinde kullanılabilecek. Kilisenin eyrıca çok amaçlı etkinliklere ev sahipliği yapabileceği...