15 / 05 / 2024

Lojistik firmaları yatırımları

Lojistik firmaları yatırımları

Türk lojistik firmalarının enerji sektörüne yönelik yatırımları hızla artıyor. Firmalar, milyonlarca dolar yatırdıkları ekipmanları ve uzman kadrolarıyla artık Türkiye bağlantılı olmayan enerji projelerini de dünyanın bir ucundan diğer ucuna taşıyor

Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti!

Türkiye’nin en çok konut projesi üreten gayrimenkul firmaları arasında yer alan Dağ Holding'in 2022 yılı yatırımları 15 milyar TL'yi geçti...

Kilit Grup yeni otel yatırımları için düğmeye bastı!

Turizm sektörünün önde gelen firmaları arasında yer alan Kilit Grup, yeni otel yatırımları için start verdi.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Ersoy Emlak Yatırımları Ve Lojistik Anonim Şirketi kuruldu!

Ersoy Emlak Yatırımları Ve Lojistik Anonim Şirketi bugün Fatih'te 250 bin TL sermaye bedeli ile Erol Soydan tarafından kuruldu.

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Türkiye, Malta'da yatırımlar bakımından ikinci sırada. Bu yatırımları daha da teşvik edeceğiz. Malta, inşaat alanında Türk firmalarına güvendiği için önemli işleri Türk firmalara verdi" dedi.

Gayrimenkul yatırımlarının yeni gözde ilçesi: Çekmeköy!

Çekmeköy, İstanbul'un gözde ilçelerinden biri oldu. İlçe, çevresindeki ormanları, metro ulaşımı ve otoyol kavşaklarına yakınlığı ile dikkat çekiyor. Bölgede hem gayrimenkul firmalarının yatırımları arttı hem de emlak yatırımcılarının iştahı...

Türk inşaat firmalarının Irak yatırımları yaklaşık 6 milyon dolar!

Türk inşaat firmalarının Irak'ta yaptığı inşaat yatırımlarının değeri yaklaşık 6 milyon dolar. Bölgede yapılan fuarlar yatırımcılar için fırsat kapısı oluyor. 

Babacan Holding yatırımlarına hız kesmeden devam edecek!

Babacan Holding, faaliyet gösterdiği enerji, lojistik ve turizm alanlarında da yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2017 yılında 1.8 milyar liralık yatırım hedeflediğini açıklayan Babacan Holding; yılın ilk yarısında hedeflerinin yüzde 50’lik kısmını hayata geçirdi.

Ege Bölgesi'nde yatırımlar hız kesmiyor!

DTO İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, deniz taşımacılığı konusunda hem uluslararası piyasalarda, hem de yerel anlamda umut verici gelişmeler yaşandığını açıkladı. Öztürk, yakın zamanda yatırımların tamamlanmasıyla Ege’nin hem lojistik merkez, hem de yatırım cenneti olacağını dile getirdi.

İnşaat yatırımları referandumu bekliyor!

Çiçek Kardeşler İnşaat'ın Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek, yatırımcıların 2016'da 'bekle gör' politikası izlediğini söyledi. Çiçek, inşaat firmalarının yatırımlarını referandumdan sonraya bıraktığını belirtti.

AVM Yatırımları Konferansı 9 Mart'ta!

AVM yatırımcıları ve yöneticilerinin, perakendeciler ve sektöre destek veren firmaların buluşacağı AVM Yatırımları Konferansı'nda sektörel konuların yanı sıra ilham veren yol gösterici oturumlar yer alacak.

Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımları arttı!

Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Cha Young Cheol, son dönemlerde Koreli firmaların Türkiye'ye yönelik yatırımlarında artış olduğunu, iş yapma süreçlerinin daha da iyileşme göstermesi halinde bunun daha da artacağını söyledi.

Sermaye yatırımları 10.2 milyar liraya çıktı!

Hain darbe kalkışmasına inat yerli ve yabancı sermaye yatırımlarını büyüttü. Hükümetin 10 yıl vergi muafiyeti, KDV istisnası ve sigorta prim desteğine üretimle karşılık veren firmalar, temmuz ayında yatırımlarını 4.3 milyardan 10.2 milyar liraya çıkardı.

Lojistik firmaları yatırımları Haberi

Lojistik firmaları yatırımları


Türkiye ve çevre ülkelerdeki enerji projeleri bu alana yönelik lojistik ihtiyacını da artırdı. Birçok Türk lojistik firması bünyesinde bu alana özel departman kurarken, bazı firmalar ise rotasını tamamen enerji lojistiğine çevirdi. Dev enerji projelerini taşımak için milyonlarca dolarlık ekipman yatırımı yapan firmalar, yurtdışındaki projelerde söz sahibi olabilmek için Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere birbiri ardına yeni ofisler açıyor. Sektör temsilcilerine göre bu alanda uzmanlaşan firmalarımızın artık Avrupalı devlerden hiçbir eksiği yok. 


Enerji lojistiği kapsamında akaryakıt ürünleri, petrol arama ekipmanları, doğalgaz, hidroelektrik, termik ve yenilenebilir enerji santralleri taşımaları yapan firmalar, santrallerin yapımı bittikten sonra da yedek parça standart malzemeleri taşıyor. Firmalar sadece taşıma değil mühendis kadrosuyla projelerin montajını da yapıyor. Sektör temsilcileri, enerji lojistiğini de içine alan proje taşımacılığının Türkiye’de her...