17 / 05 / 2024

lojman giderlerinin karşılanması

lojman giderlerinin karşılanması

Lojmanlarda meydana gelen kimi giderler oturan kimseler tarafından karşılanırken; kimi giderler ise kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanıyor. Peki kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanacak giderler nelerdir?

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?

Lojmanda kalanlar hangi giderleri öder?: Lojmanda kalanların karşılamakla yükümlü olduğu giderler arasında su tesisatının bakımı, lavabo onarımı, lavabo sifonlarının bakım, onarım ve yenilenmesi gibi onarımlar bulunuyor...

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldığını açıkladı. İşte SED ödemesi ile ilgili merak edilenler...

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş yaptığı açıklamada çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 582 milyon Türk Lirası Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yaptıklarını dile getirdi. İşte detaylar...

Deprem bölgesindeki KOBİ'lere 75 bin TL'ye kadar destek müjdesi! Üstelik 12 ay geri ödemesiz!

KOSGEB, deprem bölgesinde imalat sektöründe faaliyet gösteren KOBİ'lerin bakım, onarım, tadilat, malzeme, personel, ham madde, teçhizat, donanım gibi giderlerinin karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla 75 bin TL'ye kadar geri ödemeli destek verecek.

Milyonlarca emekli o taleplerinin de karşılanmasını istedi! Hemen bakın!

En düşük emekli maaşı ve bayram ikramiyesinin artırılmasının ardından konuşan Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, "2 bin yılından sonra emekli olan vatandaşlar için intibak, sağlıkta katkı payı ödemesinin emekliler için kaldırılması gibi isteklerimizin karşılanmasını bekliyor

Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

DASK tarafından gerçekleştirilen  açıklamada depremin daha ilk gününden kurum uzmanlarının hasar tespit çalışmalarına başladığı ve ilk ödemelerin 24 saat içinde yapıldığı bilgisi paylaşıldı. Peki Deprem sigortası hangi hasarları karşılıyor? DASK hasarların karşılanmasında yeterli mi?

Devlet milyonlarca kişiye 750 TL ulaşım desteği verecek! Ulaşım desteği başvuruları başladı mı, şartları neler? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, ailesinden uzakta eğitim gören öğrencilerin şehirler arası ulaşım giderlerinin karşılanmasına ilişkin destek programının başlatıldığını açıkladı. 

Devlet destekli bakım sigortası için düğmeye basıldı! Yaşlıların sağlık ve bakım giderleri karşılanacak! İşte detaylar..

Yaşlılık döneminde ister evde ister bakımevinde, sağlık ve bakım giderlerinin karşılanmasına ilişkin bakım sigortası gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Kiracı esnafa yeni destek!

TBMM'ye sunulan Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Türk Borçlar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş yerlerinin kira giderlerinin azalan ciro oranınca hesaplanan kısmının Hazine tarafından karşılanması amaçlanıyor.

Beyrut'ta evleri hasar gören vatandaşlar zararlarının karşılanmasını bekliyor!

4 Ağustos'ta  Beyrut'ta meydana gelen patlama nedeniyle evleri zarar gören 15 binden fazla zararının karşılanmasını bekliyor.

Veli Ağbaba: Esnafın birikmiş kira borcu devlet tarafından karşılansın!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, parti genel merkezi önünde yaptığı konuşmada esnafın kira borcunun devlet tarafından karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Pera GYO'nun çıkarılmış sermayesi 142.5 milyon TL'ye yükseltildi!

Pera GYO'nun 89 milyon 100 bin TL olan çıkarılmış sermayesinin tamamı nakden olmak üzere 53 milyon 460 bin TL artırılarak 142 milyon 560 bin TL'ye yükseltilmesine ilişkin olarak hazırlanan İzahnamenin onaylanması talebi olumlu karşılanmasına karar verildi.

Suriyeli mültecilerden kiralarının karşılanması talebi! 

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Gazze'ye gelen Filistinli ve Suriyeli mülteci aileler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA) kira bedellerini yeniden karşılaması talebinde bulundu.

lojman giderlerinin karşılanması Haberi

lojman giderlerinin karşılanması

Lojmanlarda kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanacak giderler!

Lojmanlarda meydana gelen kimi giderler oturan kimseler tarafından karşılanırken; kimi giderler ise kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanıyor. Lojmanlarda kamu kurum ve kuruluşları tarafından karşılanacak giderler şu şekilde açıklanıyor:


Lojmanlarda Kamu Kurum ve Kuruluşları Tarafından Karşılanacak Giderler..

Kamu konutu olarak tahsis tarihinden itibaren;

a) Özel tahsisli konutların ısınma, işletme, bakım ve onarım giderleri ile demirbaş eşya ve mefruşat giderleri ve konutun aydınlatma, elektrik, su, gaz, temizlik, telefon, kapıcı, aşçı, kaloriferci, bahçıvan ve benzeri giderleri,


b) Eşyalı görev tahsisli konutların demirbaş eşya ve mefruşat giderleri,


c) Konutların, tahsis edilenlerce karşılanacak giderleri dışındaki esaslı bakım ve onarım giderleri,(EK:5)


d) İdarelerce inşa veya satın alma yoluyla edinilenler hariç olmak üzere; diğer yollarla edinilen kullanılmış konutlardan ilk defa kamu konutu olarak kullanılacak...