03 / 05 / 2024

Lojman kiraları artış oranı

Lojman kiraları artış oranı

389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında 2019 yılı lojman kiraları açıklandı. Peki, lojman kiraları artış oranı 2019 ne kadar?

1940 yılında Adalar'daki yazlık evlerin kira bedelleri Boğaz'ı geçmiş!

1940 yılında, yazlık ev sahipleri yaz gelmeden kiraları artırmaya başlamış. Adalar ve Boğaz'ın çok talep görmesi fiyatların fırlamasına neden olmuş. 

1941'de yüksek kira bedelleri tespit edilerek cezai işlem uygulanmış!

1941 yılında kira bedelleri tarifeye tabi tutulmuş. Kiraları artıranlar için hakkında kanuni süreç başlatılarak, cezai yaptırımlar uygulanacakmış.

Hakimler ve savcılar lojman kiralarına yapılan zamma karşı dava açtı

Ev sahibi–kiracı anlaşmazlıkları gündemden düşmezken bir dava haberi de hakim ve savcılardan geldi. Hâkimler ve Savcılar Derneği, Adalet Teşkilatını Güçlendirme Vakfı’nın Hâkim ve Savcı lojman kiralarına yüzde 300’e varan  zam yapması karşısında dava açtı.

Konut kiralarında büyük artış!

TCMB'nin faiz oranlarını düşürme kararından sonra konut kiralarında yaşanan artış, Prof. Dr. Hakan Kara'nın analizleriyle yeniden gündeme geldi. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

AVM'lerde de kira krizi büyüyor! İş yeri kiralarına TÜFE’nin yüzde 50-60’ı kadar artış sınırı talebi!

AVM’ler pandemi döneminde markalara ciddi destekler sunarak, kiraların önemli kısmından feragat etti ancak sektörde kira sorunu yeniden gündem oldu. Perakendeciler, konuttaki gibi işyeri kiralarına da artış sınırı getirilmesini istiyor. İşte detaylar...

Yüksek kiralar prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdı!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya yaptığı açıklamada yüksek kiraların prefabrik çelik evlere ilgiyi artırdığını söyledi.

Kiracılara kötü haber! Kira ödemede TL’yi unutun! İslam Memiş’ten yeni dönem sinyali!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş’ten kiracılara kötü haber. Kiralar artık TL ile ödenmeyecek. İşte detaylar!

Kiralar çıldırdı! Son bir yılda kiralar yüzde 209, iki yılda ise yüzde 425 arttı! Kiralara acilen yasal düzenleme şart!

Kiralar son iki yıldır çıldırmış durumda. Son 2 yılda kiralardaki artış oranı yüzde 425’leri geçerken, aynı oranda geliri artmayan kiracılar ise geçim sıkıntısı çekiyor. Uzmanlar ise tıpkı yurt dışında olduğu gibi kira artış oranlarına yasal bir düzenleme getirilmesini öneriyor.

Fahiş kiralar sebebiyle mahkemeler kilitlendi! Ev sahibi ve kiracı anlaşmazlıkları artıyor!

Fahiş kiralar sebebiyle ev sahipleri ve kiracılar arasındaki davalar artıyor. Konut kira kavgası resmen mahkemelerin kilitlenmesine neden oldu. 

İstanbul’da kiralar uçuşa geçti! Ev kiralamak isteyen 12 bin lirayı gözden çıkaracak…

Kahramanmaraş depreminin ardından uzun yıllardır büyük deprem beklenen İstanbul’da, kiralık emlak fiyatları adeta uçuşa geçti.  Depreme karşı zemini sağlam yerlere taşınmak isteyenlerin de etkisiyle kiralar artış eğilimine girerken, Şile, Ataşehir ve Beşiktaş kiraların en fazla yükseldiği ilçeler ol

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kiralık evlerdeki akılalmaz oyun! Duyunca ağzınız açık kalacak! Bakın neler yapıyorlarmış!

Son dönemde konut sahipleriyle kiracılar arasındaki anlaşmazlıklara ilişkin çok sayıda olay yaşanıyor. Bazı konut sahiplerinin kiraları artırmak veya kiracıları evlerinden çıkarmak için başvurduğu yöntemler akıllara durgunluk verdi.

Lojman kiraları artış oranı Haberi

Lojman kiraları artış oranı

Lojman kira bedelleri 1 sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 101 inci maddesinin birinci fıkrasının (d) bendine dayanılarak hazırlanan 389 nolu Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı. Tebliğ kapsamında 2019 yılı lojman kiraları açıklandı. 

2019 lojman kiraları, yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için; kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlar; kalorifersiz konutlar ve kaloriferli konutlar olarak ayrı ayrı tespit edildi. Peki, Lojman kiraları artış oranı 2019 nedir?

Lojman kiraları artış oranı 2019

2019'da yurt içinde bulunan konutlardan aylık her bir metrekare için;

a) Kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda 2,36 TL/metrekare,
b) Kalorifersiz konutlarda 3,69 TL/metrekare,
c) Kaloriferli konutlarda 4,85 TL/metrekare kira bedeli alınacak.

Kira bedeline yapılacak ilaveler


Kira bedellerine ek olarak, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da...