08 / 05 / 2024

lojman tipleri nelerdir

lojman tipleri nelerdir

Lojman konutların tipleri ve aylık kira birim bedelleri ile yakıt giderleri bedellerinin tespiti ile ilgili esaslar, Kamu Konutları Yönetmeliği'nde açıklanıyor. Buna göre kaç lojman tipi bulunuyor? Lojman tipleri nelerdir?

Lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis edilen çalışanlar, tahsise esas görevin son bulduğu tarihten itibaren iki ay; başka kurumda aynı veya eşdeğer bir göreve nakledilenlerin lojmandan ayrılması gerekiyor. Peki, diğer lojmandan çıkarılma şartları nelerdir?

Lojman tahsis türleri nelerdir?

Lojman evleri, bir çalışma yerinde görevlilere, işçilere parasız ya da az bir kira karşılığında verilen konutları ifade ediyor. Peki, lojman tahsis türleri nelerdir? İşte yönetmelik esasları...

Lojman türleri nelerdir?

Mevcut konutlarının, kamu konut türlerine göre belirlenip, bu amaçta kullanılmak üzere ayrımının yapılması ile bu konutlar kamu konutu özelliğini kazanıyor. Peki lojman türleri nelerdir? İşte yanıtı...

Lojman tahsis komisyonları!

Komisyon kararını gerektiren konutların oturmaya hak kazananlara tahsisi amacı ile, konut tahsis komisyonları kuruluyor. Peki, Lojman tahsis komisyonları nasıl kurulur? Lojman tahsis komisyonlarının görevleri nelerdir?

Lojman tipleri nelerdir?

Lojman konutların tipleri ve aylık kira birim bedelleri ile yakıt giderleri bedellerinin tespiti ile ilgili esaslar, Kamu Konutları Yönetmeliği'nde açıklanıyor. Buna göre kaç lojman tipi bulunuyor? Lojman tipleri nelerdir?

Lojman kiraları peşin mi alınır?

Lojmanların kira bedeli, konutun brüt inşaat alanı esas alınarak hesaplanıyor. Peki, lojman kiraları peşin mi alınır? Lojman kira bedelinden yapılan indirimler nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı...

Zilyetlik türleri nelerdir?

Zilyetlik nedir? Zilyetlik türleri nelerdir? Zilyetlik sahibine nasıl bir hak sağlıyor? Zilyetlik kavramı hakkında merak ettiğiniz soruların cevaplarını haberimizin içinde bulabilir ve konu hakkında detaylı fikir edinebilirsiniz..

Ev sahibinin hakları nelerdir?

Ev sahibinin hakları nelerdir?: Kiracıya ihtar çekmek, kira kontratını feshetmek, kiracıyı ev den çıkarmak, söz konusu evin zorunlu tadilatlar hariç tadilatları kabul etmemek gibi hakları bulunuyor...

Ecrimisil işgal şekilleri nelerdir?

Ecrimisil tazminatı istemi için işgal sebeplerinin geçerli olması gerekiyor. Peki ecrimisil işgal şekilleri nelerdir? Hangi koşullarda ecrimisil tazminatı isteminde bulunabilinir? sorularının cevapları için haberimizi inceleyebilirsiniz..

Ecrimisil ile kira arasındaki farklar nelerdir?

Kira bedeli olmayıp, taşınmazın izinsiz kullanımının karşılığı olarak ödenen ecrimisil ile kira arasındaki farklar nelerdir? sorusunun cevabını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilir ve bu konuda bilgi edinebilirsiniz..

Çevre gelirleri nelerdir?

Çevre gelirleri, çevre ile ilgili yatırımların desteklenmesi ve çevrenin iyileştirilmesi için vatandaşlardan alınan ücretlere deniyor. Buna göre çevre gelirleri nelerdir? Çevre gelirlerinin tahsili nasıl olur?

Çevreye karşı suçlar nelerdir?

Türk Ceza Kanunu kapsamında yer alan bazı işler, çevreye karşı işlenen suç olarak kabul ediliyor. Buna göre çevreye karşı suçlar nelerdir, çevreye karşı işlenen suçların cezaları nelerdir?

Çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler nelerdir?

Gerçekleştirilmesi planlanan projelerin çevreye olabilecek olumlu ve olumsuz etkilerinin belirlenmesi için yapılan çevresel etki değerlendirmesi çalışmaları yapılıyor. Buna göre çevresel etki değerlendirmesine tabi projeler nelerdir?

lojman tipleri nelerdir Haberi

lojman tipleri nelerdir

Lojman tipleri nelerdir?

Lojman konutların tipleri ve aylık kira birim bedelleri ile yakıt giderleri bedellerinin tespiti ile ilgili esaslar, Kamu Konutları Yönetmeliği'nde açıklanıyor. Yönetmeliğe göre yedi farklı lojman tipi bulunuyor.


Lojman çeşitleri..

MADDE 21 - (Değişik: 91/1391 - 15.1.1991) a) Kamu konutları, mülkiyet durumu, yapı cinsleri ve kullanılış özelliklerine göre aşağıda belirtilen yedi tipe ayrılır.


1 - (A) Tipi lojman:

Tamamı kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyetinde bulunan veya tamamı kiralanan, kapıcı ile ortak tesis ve ortak kullanım alanlarının tüm giderlerinin konutta oturanlar tarafından karşılandığı kalorifersiz konutlardır.


2 - (B) Tipi lojman:

Tamamı kamu kurum ve kuruluşunun mülkiyetinde bulunan veya tamamı kiralanan, kapıcı giderlerinin konutta oturanlar tarafından karşılandığı; ortak tesis ve ortak kullanım alanlarının ise sadece, su, elektrik ve aydınlatma giderlerinin kamu kurum ve kuruluşunca karşılanması zorunluğu...