30 / 04 / 2024

lojmanda öncelik

lojmanda öncelik

Lojman evleri özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli olmak üzere 4 gruba ayrılıyor. Peki, lojmanda öncelik sırası kimdedir? Lojman öncelikle hangi çalışanlara tahsis edilir?

2024'te lüks lojmanda oturanlar 975 TL kira ödeyecek!

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı Ahmet Ünlü, 2024'te lüks lojmanda oturanların 975 TL kira ödeyeceğini belirtti ve konuyu köşesine taşıdı. İşte o rakamlar...

Bakan açıkladı: TOKİ konutlarında memura öncelik

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Toplu Konut İdaresi konutlarında memurlara, lojmanlarda engelli kamu çalışanlarına öncelik verileceğini duyurdu.

Euro ile maaş almak isteyenlere Haziran 2023 müjdesi geldi! Almanya 800 bin işçi alımında o kişilere öncelik verecek!

Euro ile maaş almak isteyenlere Haziran 2023 müjdesi geldi... Almanya 800 bin işçi alımında o kişilere öncelik verecek...

Lojman kiraları ne kadar oldu? 2023 rakamları tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Geçtiğimiz sene kiracıları korumak için kira artışlarına yüzde 25 sınırı getirildi. Bu tavanın lojmanlar için de uygulandığı görüldü. Peki 2023 lojman kiraları ne kadar oldu? Tek tek açıklandı! Lojmanda oturanlar hemen bakın!

Hazine arazileri için yeni düzenleme! Kiracılara öncelik, 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı!

TBMM'ye sunulan torba teklif kapsamında, hazine gayrimenkullerinin kiralanmasına ve satışlarına düzenleme yapılıyor. Bu kapsamda kiracılara öncelik tanınması planlanırken, satışlarda da 5 taksit ve yüzde 20 indirim avantajı sunulması öngörülüyor...

Bakan Murat Kurum açıkladı! İklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada su kaynaklarını koruyacak ve atık su miktarını azaltacak iklim dostu yeşil binaların yapımına öncelik verilmesi ve bu kapsamda teşviklerin artırılmasını karar verdiklerini dile getirdi.

TOKİ'nin yurt yapımına öncelik vermesi önerisi TBMM'de!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, TOKİ'nin öğrenci yurtlarına öncelik vermesiyle ilgili kanun teklifini TBMM'ye sundu.

Kentsel dönüşümde İstanbul'a öncelik verilmeli!

Deprem Araştırma Komisyonu kentsel dönüşümü hızlandırmak için sunduğu raporda İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarında öncelik verilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Lojmanda oturma süresi!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşamak için başvuruda bulunabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabiliyor? Kaç yıl lojmanlarda oturulabiliyor? İşte lojmanda oturma süresi...

Lojmanda oturma şartları!

Herhangi bir kuruluşun personel ve aileleri kamu konutlarında yaşayabiliyor. Peki lojman evleri kimlere verilir? Kimler lojmanlarda oturabilir? İşte lojmanda oturma şartları...

Şehirlerde öncelik depreme dayanıklı yapılar olmalı!

Türkiye İMSAD, ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’ kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’nin tüm şehirlerinde depreme dayanıklı, çevre dostu yapılarla can ve mal güvenliğinin sağlanmasına öncelik verilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kovid-19 sonrası inşaat sektörüne öncelik verilmeli!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu yaptığı açıklamada, Kovid-19 sonrası dönemde öncelik verilecek diğer sektörlerin ise inşaat ve altyapı olduğunu söyledi.

Küba'da konut yatırımlarına öncelik verilecek!

Miguel Diaz-Canel yaptığı açıklamada "Bu yıl içerisinde ihracat, yabancı yatırımı, konut inşaatı, gıda üretimi, turizm, ulaştırma ve yenilenebilir enerji kaynakları gibi öncelik verdiğimiz çalışma sahalarını güçlendireceğiz." dedi.

lojmanda öncelik Haberi

lojmanda öncelik

Lojmanda öncelik sırası kimdedir?

Lojman evleri özel tahsisli, görev tahsisli, sıra tahsisli ve hizmet tahsisli olmak üzere 4 gruba ayrılıyor. Özel tahsisli konutlar; yönetmeliğe ekli (1) sayılı cetvelde gösterilen ve temsil özelliği olan makam ve rütbe sahiplerine tahsis edilen özel nitelikteki konutlar olarak karşımıza çıkıyor.


Görev tahsisli konutlar ise yönetmeliğe ekli (2) sayılı cetvelde belirtilenlere, görevlerinin önemi ve özelliği ile yetki ve sorumlulukları gereği tahsis edilen konutlardır.


Sıra tahsisli konutlar; Yönetmeliğe ekli (4) sayılı cetvelde gösterilen puan durumu dikkate alınarak 9 uncu maddede belirtilen usul ve esaslara göre tahsis edilen konutlardır.


Hizmet tahsisli konutlar; Hudut karakolu, istasyon, haberleşme, gözlem, araştırma, inşaat mahalli gibi meskün yerlerden uzak, sosyal ve ekonomik zorlukları olan, ulaşım ve iskan imkanları kısıtlı yerlerde, normal çalışma saatleriyle sınırlandırılması kabil olmadan...