21 / 05 / 2024

lojmanı zamanında boşaltmama cezası

lojmanı zamanında boşaltmama cezası

Danıştay, lojmanları zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal olacak.

1941 yılında Boğaz'daki evlere büyük talep! Kira bedelleri yükselmiş...

1941 yılında Boğaz manzaralı evlere talep artmaya başlamış ve  Boğaz'daki evlerin kira bedellerinde yükselişler görülmüş.

Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı!

Dekar Yapı imzasıyla İstanbul Avrupa Yakası Bahçeşehir’de inşa edilen Dekar Şehirbahçe’nin 1. etap teslimleri zamanında başladı. İşte Dekar Şehirbahçe projesinin detayları...

Hyundai i20 fiyatları fırladı! Zamanında almayan şimdi bin pişman! İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi

Hyundai i20'ye Ağustos zammı geldi. Hyundai i20 fiyatları resmen fırladı. Zamanında almayan şimdi bin pişman olacak. Peki Hyundai i20 20 Temmuz kampanyalı fiyat listesi ne? İşte 3 Ağustos 2023 Hyundai i20 fiyat listesi...

İspanya'da her 100 aileden 8'i ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemiyor!

İspanya'da her 100 aileden 8'inin ev ipoteğini veya kirasını zamanında ödeyemediği, 10 çocuktan 3'ünün de sağlıksız ev koşullarında yaşamını sürdürdüğü belirtildi.

Konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitesi aidatlarını kaleme aldı. Peki konut sitesi aidatları zamanında ödenmezse ne olur?

Aidatlar zamanında ödenmezse ne olur? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında konut sitelerindeki aidatların zamanında ödenmemesi durumunda ne olacağını kaleme aldı.

Evergrande üçüncü tur tahvil ödemesini zamanında yapamadı!

Ağır borç yükü altında olan Çinli gayrimenkul şirketi Evergrande Group üç haftada üçüncü tur tahvil kupon ödemelerini zamanında gerçekleştiremedi.

Site aidatı zamanında ödenmezse ne olur?

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında "Site aidatları zamanında ödenmezse ne olur?" sorusuna yanıt verdi.

Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya faiz şoku!

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

Moskova'da inşaat sektörü safra döktü: Zamanında teslim edilen projeler arttı!

Moskova’da kriz döneminde faaliyetleri “şüpheli” sınıfına sokulan inşaat şirketlerinin çoğunun pazardan silindiği, böylece zamanında teslim edilen konut projelerinin oranının yükseldiği açıklandı. 

Üsküdar'da kentsel dönüşüm kapsamında boşaltılan bina çöktü!

İstanbul Üsküdar’da kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Mimar Sinan Mahallesinde kentsel dönüşüm kapsamında yenilenmek için boşaltılan bina çıkım çalışmaları esnasında çöktü...

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Babacan Premium’da teslimler zamanında başlıyor!

Babacan Holding, yükselen döviz kuruyla birlikte artışa geçen maliyetlere rağmen, inşaat çalışmalarına ara vermeden devam etti. Babacan Premium’da teslimler zamanında başlıyor.

lojmanı zamanında boşaltmama cezası Haberi

lojmanı zamanında boşaltmama cezası


Danıştay, kamu lojmanlarını zamanında boşaltmayan memurlardan “işgaliye bedeli” alınmasını hukuka aykırı buldu. Bu karar, lojmanda oturan 240 bin 398 memur için emsal teşkil edecek. Devlet, 20 Eylül 2011’den bu yana tahsil ettiği işgaliye bedelini de faiziyle birlikte memurlara iade edecek.


İzmir'de 1. Sınıf Emniyet Müdürü Ali Ünal, oturduğu polis lojmanını süresinde boşaltmadığı gerekçesiyle maaşından kira bedelinin 4 katı işgaliye bedeli kesilince soluğu mahkemede aldı. Ünal, avukatı Mehmet Emin Keleş aracılığı ile  Kamu Konutları Yönetmeliği aleyhinde Danıştay'a dava açtı.


YASADA BÖYLE MADDE YOK

Dava dilekçesinde Kamu Konutları Kanunu'nun idareye sadece konutu boşaltma yetkisi tanıdığı ve işgaliye bedeli tahsil etme hakkı vermediği belirtildi ve, “Yasanın vermediği bir yetki yönetmelikle idareye tanınamaz. Kanuna aykırı fıkranın iptal edilerek, yapılan kesintinin yasal faiziyle birlikte iade edilmesini talep...