03 / 05 / 2024

Lojmanların satış süreci

Lojmanların satış süreci

Kamu lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esasların yer aldığı Milli Emlak Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Hem Nisan hem de Mayıs 2024 TOKİ projelerine başvurmak isteyenler hemen bakın! e-Devlet'ten adım adım TOKİ başvurusu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın satış süreci devam eden yeni projelerine başvurmak isteyenler başvuruların nasıl yapılacağı ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki TOKİ 2024 projelerine nasıl başvurulur?

Konutların satış süresi uzuyor! 

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden konutların satış sürelerinin uzadığını söyleyerek, il il ilanların yayında kalma sürelerini hesapladı.

700 bin hacizli aracın satış süreci başladı! Bölüm bölüm satılacak!

Adalet Bakanlığı, hukuken artık korunmasına gerek kalmayan yedieminlerde bulunan hacizli malların tasfiye edilmesine yönelik düzenlemeyi yürürlüğe koydu. Otomobilden traktöre, minibüsten motosiklete kadar toplam 700 bin hacizli aracın satış süreci başladı.

Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor?

Prefabrik ev almak isteyen vatandaşlar Prefabrik evlerin nasıl yapıldığını ve satın alma süreçlerini merak ediyor. Peki, Prefabrik ev nasıl yapılır? Prefabrik ev satın alma süreci nasıl işliyor? İşte detaylar...

Next Level Kemer ön satışta! Yeni proje!

Pasifik GYO tarafından hayatına geçirilen Next Level Kemer projesinde ön satış süreci başladı. Peki Next Level Kemer projesinde fiyatlar ne kadar? İşte proje ile ilgili merak edilenler...

Benesta Podio Bahçelievler 120 ay vadeyle ön satışta! 

Benesta Podio Bahçelievler projesinde ön satış süreci tüm hızıyla devam ediyor. Projede 120 ay vadeyle konut sahibi olma fırsatı sunuluyor. İşte Benesta Podio Bahçelievler ile ilgili ayrıntılar...

Alya Konutları Merkezefendi ön satışta!

Gayrimenkul sektörünün güvenilir markalarından BOSS4 İnşaat’ın İstanbul Zeytinburnu’nda inşa ettiği kentsel dönüşüm projesi Alya Konutları Merkezefendi'de ön satış süreci başladı. Peki Alya Konutları Merkezefendi'de kaç konut var? Projede hangi konut tipleri bulunuyor? 

Ege Yapı Ispartakule ön satışta! Yeni proje!

Ege Yapı Ispartakule projesinde ön satış süreci başladı. Projede 1+1'den 4+1'e değişiklik gösteren daireler bulunuyor...

Adese Gayrimenkul'ün vefa sözleşmesine konu taşınmazlarının devir süreci başladı!

Adese Gayrimenkul ile Vakıfbank, Vakıf Katılım Bankası, Garanti Bankası, Şekerbank ve Burganbank arasında düzenlenmiş olan vefa sözleşmelerine ilişkin 388 milyon 7 bi 97 TL ödeme yapıldı ve taşınmazların şirkete devri süreci başlatıldı. 

Akzirve Topkapı ön satışta!

Akzirve, tarafından hayata geçirilen Topkapı projesinde ön satış süreci başladı. Kısa süre önce inşaatı başlayan projede daireler 24 ay sonra teslim edilecek.

İzaleyi şuyu davasında satış süreci!

Hisseli gayrimenkul üzerinde bulunan ortaklığın bozulması için izale-i şuyu davası açılıyor. İşte izaleyi şuyu davasında satış süreci...

Sinpaş Finans Şehir Park Yaşam ön satışta!

Sinpaş tarafından Ataşehir ve Ümraniye'nin kesişme noktasında hayata geçen Finans Şehir projesinin dördüncü etabı olan Park Yaşam'da ön talep süreci başladı. Etap ilerleyen haftalarda satışa çıkacak.

Bursa'da Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ait lojmanların satışı TBMM gündeminde!

Bursa Balabanbey Kalesi'nin bulunduğu arazi içinde kalan Milli Eğitim Müdürlüğüne ait lojmanların satışı için bölgenin tescil kaydının kaldırılacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Kayışoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lojmanların satış süreci Haberi

Lojmanların satış süreci

Lojmanların satış sürecine ilişkin düzenleme geldi. Kamu lojmanların ekonomiye kazandırılmasına ilişkin usul ve esaslar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği kapsamında yer aldı. 

Kurumların mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan görev, sıra ve hizmet tahsisli olan kamu konutları Kurumların talebi üzerine satışa konu edilebilecek. Öncelikli alım hakkı sahibi olan personelinin satın alma talebinin bulunduğu kat mülkiyeti kurulan kamu konutlarının satışına öncelik verilecek.

Kat mülkiyeti kurulması mümkün bulunan kamu konutları kat mülkiyeti tesis edildikten sonra satışa konu edilecek.

Kamu konutlarından; özel kanunlar kapsamında satışı mümkün bulunmayanlar, savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerini yürüten personel tarafından kullanılan ancak ilgili bakanlıklarca uygun görüş verilmeyenler, özel tahsisli olanlar satışa konu edilmeyecek.

Satış yetkisi Bakanlıkta

Kamu konutlarının satışına ilişkin her türlü iş ve işlemlerin yürütülmesinde Bakanlık yetkili olup, satış...