04 / 05 / 2024

Londra Alan Yau

Londra Alan Yau

Wagamama ve Hakkasan gibi markaları yaratan Alan Yau’nun Londra’da yeni açtığı Türk restoranı Babaji’de içecek ve içki menüsü de Türk markalarından oluşuyor. İstanbul Pide Salonu ile Londra’da Türk mutfağını tanıtıyor.

Yapımı bir yılda tamamlanan Darülaceze’ye Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü!

Yardıma muhtaç vatandaşlara yuva olacak Darülaceze’nin yeni binası inşası sona erdi. İstanbul Okmeydanı’nda 1800’lü yıllardan bugüne kadar hizmet veren Darülaceze, kocaman yaşam alanına dönüştü. O devasa alan sadece bir senede tamamlandı ve Londra’dan en iyi hizmet binası ödülü aldı.

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Rita Ora Londra'da 8 milyon sterline villa satın aldı!

Kovid-19 salgını sürecinde katıldığı partilerle dikkat çeken Rita Ora, Londra'dan yeni bir ev aldı. İddialara göre, şarkıcının şehrin kuzeyinde yer alan villa için 8 milyon sterlini (77 milyon 66 bin TL'yi) gözden çıkarıldığı öğrenildi.

Antyapı'nın Londra'daki Apex House projesi yapısal olarak tamamlandı!

Londra’nın kentsel dönüşüm alanları arasında yer alan Seven Sisters bölgesinde Ant Yapı UK tarafından inşaatı gerçekleştirilen Apex House, bölgenin gelişiminde önemli bir kilometre taşı olarak görülüyor.

Pizzabulls, Londra'da restoran açıyor!

Güney Londra'da 120 metrekare alan üzerine kurulan ilk Pizzabulls restoranı önümüzdeki ay içinde hizmete sokulacak.

Londra'da 161 ev tahliye edildi!

Londra'nın Camden bölgesindeki Chalcots alanında bulunan Tapblow bloğundaki 161 ev boşaltıldı. Yetkililer, henüz konuyla ilgili bir açıklama yapmadı.

Ekonomideki büyüme faiz artırımına alan yaratabilir!

İngiltere Merkez Bankası (BoE) Para Politikası Komitesi üyesi Michael Sounders, Londra'da düzenlenen bir toplantıda konuştu. Sounders, konomideki büyümenin faizlerin ılımlı şekilde artırılması için alan yaratacağını belirtti.

Londra'da 1 metre derinliğindeki ev 3.6 milyon TL'ye satışta!

İngiltere Londra'da yer alan 1 metre derinliğe ve 26 metre genişliğine sahip tek katlı ev 3.6 milyon TL'ye satışa çıkarıldı.

Ant Yapı Londra 20-22 Eaton Place için start aldı!

Ant Yapı 20-22 Eaton Place için start aldı. 13 Eaton Place projesimim hemen karşısında yer alan 20- 22 Eaton Place, Londra’ya özgü “town house” diye tabir edilen iki geleneksel binanın içinde yapılacak değişikliklerle inşa edilecek.

Türk İnşaat firmaları Londra'dan ödülle döndü!

İnşaat sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren Türk firmaları Londra’da düzenlenen ödül törenine damga vurdu. 5 yıldızlı ödül alan firmalar aralıkta yapılacak finalde yarışacak.

İşte Londra'nın 2 metrekarelik en dar evi!

Londra'nın merkezinde yer alan 2 metre 13 cm genişliğinde olan evde 2 yatak odası, 2 tuvalet, 1 salon, 1 balkon ve 1 teras var. İşte 2 metrekarelik o evin tasarımı...

Türk mimarlar Londra Tasarım Bienali'nde çıkarma yapacak!

Türkiye’nin önemli iki mimarlık firması eylülde Londra’da tasarımlarıyla adlarından söz ettirecek. Autoban, ‘Tasarımla Ütopya’ temalı, ilk kez gerçekleşecek Londra Tasarım Bienali’ne, İKSV’nin desteğiyle, dilek ağacından ilham alan ‘Dilek Makinesi’ projesiyle katılıyor.

United Overseas Bank, Londra’daki konut kredilerini askıya aldı!

Singapur’un en büyük bankaları arasında yer alan United Overseas Bank (UOB) Londra’daki konut kredilerini askıya aldığını duyurdu.

Londra Alan Yau Haberi

Londra Alan Yau

Türk mutfağını yurtdışında tanıtmalıyız deyip durduk, kötü örneklerden ileri gidemedik. Hâlâ döner ve kebaptan ibaret sanılıyor Türk mutfağı. TURYİD (Turizm ve Restaurant Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği) Başkanı Kaya Demirer ısrarla “Gastronomi hem Türkiye’yi daha iyi tanıtmanın hem ülkeyi ziyaret eden turistlerden daha yüksek gelir elde etmenin yolu” deyip İspanya örneğini veriyor. Ama ne yazık ki TURYİD’in elinden gelen de sınırlı.

Neyse ki şimdi bizi bizden daha iyi anlatabilecek biri var, Alan Yau. Yau, Hong Kong’da doğmuş, Londra’da büyümüş, müthiş vizyonu olan bir Çinli girişimci. Yarattığı markaları yakından tanıyorsunuz. Wagamama, Hakkasan, Busaba Eathai, Princi... Wagamama’yla noodle’ı, Hakkasan’la Çin yemeğini, Busaba Eathai ile Tayland mutfağını dünyaya tanıttı, sevdirdi.




Pideci ve fazlası: Babaji

Şimdi de yeni projesi Babaji nam-ı diğer İstanbul Pide Salonu ile Londra’da...