03 / 10 / 2024

londra ortalama bir konut fiyatı

londra ortalama bir konut fiyatı

WALL Street Joıırnal'ın haberine göre de konut balonuyla başı dertte olan bir diğer şehir de Londra. Özellikle yabancıların talebi karşısında şehirdeki konut fiyatları bir yılda yüzde 10 arttı..

Asgari ücretli kaç yıl çalışarak İstanbul'da bir ev alabilir?

Sürekli olarak artış gösteren konut fiyatları ve asgari ücret arasındaki uçurum, pek çok kişiyi düşündürüyor. Peki, İstanbul’da ortalama bir konut almak için kaç yıl çalışmak gerekiyor.

Merkez Bankası tam 3 yıl önce bugün faiz indirimi yapmasaydı ortalama konut fiyatı 300 bin TL olacaktı!

Tam 3 sene önce bugün Merkez Bankası faiz indirimine gitmeseydi ortalama bir konutun fiyatının 300 bin TL olacağını söyleyen Analist Fatih Kılınç, yapılan hataların faturasının ağır olduğunu söyledi.  

5 yıl önce ortalama bir maaşın 90 katı olan 100 metrekarelik bir konutun fiyatı, şimdi 140 katına çıktı!

Konut fiyatları son beş yıl içinde 11 kattan fazla yükseldi. 2019'dan bu yana konut fiyatlarının fahiş rakamlara ulaştığını söyleyen Gazete Oksijen yazarı Kerim Rota, konut fiyatlarındaki artışı kaleme aldı.

Konut fiyatları metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttı!

Ülke genelinde konut fiyatları fahiş fiyatlara ulaştı. Özellikle büyükşehirlerde konut fiyatları cep yakmaya başladı. İstanbul'da ortalama bir konutun fiyatı 4,9 milyon TL oldu. Uzman isim konut fiyatlarının metrekare başına son dört yılda 100 dolar arttığını açıkladı.

İstanbul'da konut fiyatları 4 yılda yüzde 750 arttı! Ortalama bir konutun fiyatı şu anda 4,9 milyon TL!

Konut fiyatları 2020 yılında bu yana yüzde 750 arttı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası verilerine göre İstanbul'da bir konutun ortalama fiyatı şu anda 4,9 milyon TL oldu.

Konutu yüksek faiz vurdu! Konut değerinin yüzde 27'sine kredi kullanılırken, yüzde 73'ü nakit ödendi!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ortalama bir konutun değerinin yüzde 27'lik kısmına kredi kullanılırken, yüzde 73'lük bakiyesinin nakit ödendiğini belirtti.

İstanbul'da ortalama bir konut kaç Toyota Corolla ediyor?

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Corolla İstanbul Konut Fiyat İndeksi yatayda seyrettiğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir konutun 2,8 Toyota Corolla ettiğini açıkladı.

İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı!

İnşaat maliyetlerindeki artış konut sektörünü olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor. Maliyetlerin artması ile inşaat yapmakta zorlanan müteahhitlerin sayısı da her geçen gün artıyor. İstanbul'da 100 metrekarelik bir evin ortalama maliyeti 5 Milyon TL'ye dayandı. 

İstanbul'da ortalama bir ev 2,8 Toyota Corolla ediyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu yaptığı paylaşımda Toyota Corolla baz model İstanbul ortalama konut fiyat indeksine göre indeksin geçen aya göre belirgin değişim göstermediğini belirterek, İstanbul'da ortalama bir evin 2,8 Toyota Corolla ettiğini belirtti.

Buğra Gökce: Türkiye'de ortalama bir çalışanın ev sahibi olması mümkün değil!

Konut sahipliği oranı gittikçe düşüyor. Şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, konuyla ilgili X sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ortalama bir konutun fiyatı 15 yıllık asgari ücrete eşitlendi!

Ülke genelinde konut fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Fahiş rakamlardan dolayı vatandaşlar konut sahibi olmakta zorlanırken, Şehir Plancısı Celal Erdoğdu konut fiyatlarını asgari ücretle karşılaştırdı ve ortalama bir konut fiyatının 15 yıllık asgari ücrete eşit olduğunu söyledi. 

Konut fiyatlarının en çok arttığı illerin başında geliyor! Ortalama konut fiyatı 3.1 milyon lirayı aştı!

Konut fiyatları ülke genelinde artmaya devam ediyor. Son zamanlarda konut fiyatlarındaki en yüksek artışlarla dikkat çeken Kocaeli'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon 100 bin TL oldu.

Ev hayalleri kabus oldu: Hem faizler hem de fiyatlar uçunca, vatandaşlar banka kapısından geri döndü!

Türkiye'de ortalama bir konutun fiyatı 3 milyon TL'ye yaklaşırken, yeni bir konut sahibi olmak isteyenler de yüksek faiz oranları sebebiyle bankaların kapısından geri döndü. 

londra ortalama bir konut fiyatı Haberi

londra ortalama bir konut fiyatı

WALL Street Joıırnal'ın haberine göre de konut balonuyla başı dertte olan bir diğer şehir de Londra. Özellikle yabancıların talebi karşısında şehirdeki konut fiyatları bir yılda yüzde 10 arttı. Bugün Londra'da ortalama bir konut fiyatı 544 bin sterline (1.74 milyon lira) ulaşarak rekor seviyeye...