05 / 05 / 2024

Los Angelesta evsiz oranı arttı mı

Los Angelesta evsiz oranı arttı mı

Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki seneye göre yüzde 13 artış gösterdi.

1938 yılında Çin'de 2 milyon kişi evsiz kaldı! 

Çin'de 1938 yılında, Sarı Nehir'in taşması sonucu meydana gelen selde 2 milyon kişi evsiz kalmış. 

Acil konut ihtiyacı kontrolden çıktı! 167 bin kişi yeni yıla evsiz girecek!

İngiltere'deki barınma sorunu gittikçe büyüyor. Londra'da bu yıl  82 bini çocuk, en az 167 bin kişinin evsiz olduğu açıklandı.

Tapusu olanlar dikkat! Bu ayrıntıyı gözden kaçıranlar evsiz, arsasız kalabilir!

Gayrimenkulü olan vatandaşlar için kritik bir uyarı geldi. Elinde arsası ve evi olanları ilgilendiren tapu detayı milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor. Bu detayı atlayanlar evsiz ve arsasız kalabilir. İşte ayrıntılar...

İngiltere’de evsiz sayısı son 25 yılın rekorunu kırdı!

İngiltere’de açıklanan son resmi verilere evsiz sayısı son 25 yılın en yüksek seviyesini görerek rekor kırdı. Bu kapsamda, bu yıl 105 bin hane halkı ve 131 binden fazla çocuk otellerde ya da pansiyonlarda konaklıyor.

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş'tan sert uyarı: Ev fiyatları uçar ve insanlar evsiz kalır

Sosyal medyayı oldukça aktif kullanan ve Twitter'da yazdıklarıyla sık sık gündeme gelen Özgür Demirtaş yeni bir paylaşımda bulundu. "Serbest ekonomiye müdahale her zaman kötü sonuçlanır" diyen ünlü ekonomist, "ev fiyatları uçar ve insanlar bir süre sonra evsiz kalır" diye uyarıda bulundu. İşte detay

Dünya Bankası açıkladı: Deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldı!

Dünya Bankası, 6 Şubat tarihinde Türkiye'yi vuran ve asrın felaketi olarak belirtilen iki büyük depremin yaklaşık 34,2 milyar dolarlık doğrudan fiziksel hasara yol açtığını ve deprem nedeniyle 1,25 milyon kişi evsiz kaldığını açıkladı.

Los Angeles'ta yaklaşık 40 bin evsiz otellere yerleştirilecek!

ABD'nin Los Angeles kentinde yaklaşık olarak 40 bin evsizin otellere yerleştirileceği belirtildi.

Leonardo DiCaprio Los Angeles'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü oyuncu Leonardo DiCaprio, dört sene önce ünlü şarkıcı Moby'den satın aldığı Los Angeles'taki konutunu kar elde etmeden 4,9 milyon dolara satışa sundu. 1926'da Tudor dönemi mimarisine uygun dizayn edilen konut, bugünün moden mimarisiyle harmanlandı.

Belçika'nın büyük şehirlerindeki evsiz sayısı arttı!

Belçika'nın büyük kentlerinde evsiz sayısının yükseldiği, yalnızca başkent Brüksel'de 933'ü çocuk, 5 bin 313 evsiz olduğu ifade edildi. 

İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor!

Mega kent İstanbul'da evsiz sayısı her geçen gün yıl artıyor. Evsizler yetkililere şöyle sesleniyor: "Bize sahip çıkın. Bizim de bir hayatımız vardı. İnsanca yaşamak istiyoruz."

İngiltere ve Galler'de 688 evsiz yaşamını yitirdi!

2020'de İngiltere ve Galler'de toplam 688 evsiz hayatını kaybetti. Hayatını kaybedenlerden 13'ü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. 

Camila Cabello Los Angeles'taki evini satıyor!

Dünyaca ünlü şarkıcı Camila Cabello, Los Angeles'ta bulunan evini 600 bin dolar kar ederek satışa çıkarıyor.

Hilary Swank Los Angeles’taki malikanesini satışa çıkardı!

Kolorado’ya taşınma kararı alan Hilary Swank Los Angeles’taki malikanesini satışa çıkardı...

Los Angelesta evsiz oranı arttı mı Haberi

Los Angelesta evsiz oranı arttı mı

Milyonlarca dolarlık yatırıma rağmen, Los Angeles’ta evsiz sayısı bir önceki yıla göre yüzde 13 arttı. Amerika'nın Sesi'nde yer alan habere göre, son altı yılda 5. kez sıçrama yapan evsiz kişi sayısı her sene Ocak ayında tespit ediliyor. Yetkililer son açıklanan rakamın pandemi öncesine ait olduğunu belirtirken, Corona virüsünün oluşturduğu ekonomik bunalım sebebiyle bu sayının çok daha yukarı çıkabileceğinden de kaygı duyuyor.

Los Angeles Evsiz Hizmetleri Dairesi Yöneticisi Heidi Marston, bu sayının, tüm dünyayı etkisi altına alan Corona virüsü yüzünden bütün dengeler yeniden değiştiği için sağlıklı olmadığını belirtiyor.

Marston, Ocak'tan buyana Los Angeles’ta pandeminin de etkisiyle 600 bin kişinin işini kaybettiğini hatırlatırken, sokaklarda yaşayan insan sayısının bu süreçte de artmış olabileceğini söyledi.

Açıklanan son rakamlara göre Los Angeles’ta bölge genelinde yüzde 13’lük artışla toplam evsiz...