06 / 05 / 2024

Lübnan Kilikya Manastırı

Lübnan Kilikya Manastırı

Lübnan'daki Ermeni Kilikya Manastırı 27 Nisan 2015 tarihinde Avukat Cem Sofuoğlu aracılığı ile AYM'ye başvuruda bulunarak Ermeni'lere iadesi talep edildi. Başvuru AYM tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderildi.

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Didim’deki Manastır Koyu'nun yapılaşma hakkı artırıldı mı? 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, son günlerde sık sık gündeme gelen Didim’deki Manastır Koyu ile ilgili bazı çarpıcı açıklamalar yaptı.

Didim Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor mu?

Didim'in Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan yapılaşmaya açılıyor. Bölgesel emsal değeri 0.10 olan inşaat hakkı, tam 5 katı artırılıyor...

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela Manastırı ve Ortahisar Ayasofya Camisi açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii’nin restorasyon sonrası gerçekleştirilen açılış törenlerinde konuştu.

Sümela Manastırı'nın restorasyonu tamamlandı! Bugün açılıyor!

Türkiye'nin önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Şubat 2016'da başlayan restorasyon, çevre düzenlemesi, kayalıkların jeolojik ve jeoteknik bakımdan araştırılması ve güçlendirilmesi çalışmalarında sona gelindi...

Suriyeli mülteciler çadır kurdukları araziler için 2 milyon Lübnan lirası kira ödüyor!

Suriyeli mülteciler kampta çadırlarını kurdukları arazi sahibine yıllık olarak 2 milyon Lübnan lirası (1300 dolar) kira ödüyor...

1600 yıllık Mor Kuryakus Manastırı turizme kazandırılıyor!

Batman'ın Beşiri ilçesinde yer alan Mor Kuryakus Manastırı'nda üç aşama şeklinde yapılması planlanan restorasyon çalışmalarının ilk etabı tamamlandı.

Lübnan'da ekonomik kriz emlak sektörünü de olumsuz etkiledi!

Lübnan bankaları, sermayenin yurt dışına çıkışının önüne geçmek amacıyla vatandaşın mevduatına el koydu. Ülkede doları baz alan emlak sektörü mevcut ekonomik krizden etkilenen sektörlerden oldu.

Lübnan Cascada AVM, Türklere emanet!

İş insanları Rıfat Nedim Kabakcı ve Abdulwahid Özkaya, kurdukları ‘VR Consulting’ işbirliğiyle Lübnan’ın en büyük alışveriş ve yaşam alanlarından birinin işletme, yönetim ve kiralama hizmetlerini aldı...

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

İskenderun'daki Kızlar Manastırı'nın Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddiası!

İskenderun’daki tarihi Kızlar Manastırı, İskenderun Belediyesi’nin borcu karşılığında Hazine ve Maliye Bakanlığına devredildiği iddia edildi. 

Lübnan Kilikya Manastırı Haberi

Lübnan Kilikya Manastırı


Lübnan'daki Ermeni Kilikya Katolikosluğu, 27 Nisan 2015 tarihinde Avukat Cem Sofuoğlu aracılığı ile AYM'ye başvuruda bulunarak Kozan'daki Kilikya Manastırı'nın kendilerine iadesini talep etti. Ermeni cemaati AYM'den çıkacak kararı beklerken, iade davasında ilginç bir gelişme yaşandı. 27 Nisan 2015 tarihinde yapılan bireysel başvuru sonrasında geçtiğimiz 5 Mayıs tarihinde AYM tarafından Adalet Bakanlığı'na gönderilen dilekçede bakanlığın görüşleri soruldu. 



Adalet Bakanlığı ise AYM gönderdiği cevap yazısında davanın kabul edilemeyeceğine dair görüş bildirdi. Adalet Bakanlığının gönderdiği dilekçede söz konusu başvurunun, AYM'nin zaman yönünden yetkisi kapsamında olmadığı, başvuru konusuyla ilgili olarak iç hukuk yollarının tüketilmemiş olduğu, başvurunun AYM'nin konu bakımından yetkisi kapsamında olmadığı görüşlerine yer verildi. Kilikya Katolikosluğu'nun Türkiye'deki hukuk danışmanı avukat Cem Murat Sofuoğlu ise yaşanan duruma tepki göstererek, AYM'ye bir dilekçe gönderdi ve...