05 / 05 / 2024

Lufthansa grev

Lufthansa grev

Bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamaya göre Lufthansa pilotları iş bırakma eyleminden vazgeçti. Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi.

Münih Havalimanı'nda 110 uçak seferi iptal edildi!

Alman hava yolu şirketi Lufthansa'nın pilotlarının toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlanamadığı için greve gidecek olması nedeniyle Münih Havalimanı'nda yarın 110 uçak seferinin iptal edildiği bildirildi.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

Almanya demir yolunda çalışanlar greve girdi! Tam 50 saat grev kararı alındı! 

Almanya Demiryolu Sendikası Çalışanları Sendikası (EGV) bir greve imza atıyor. Çalışanlar 14 Mayıs’ta 50 saatlik grevde olacak. 14 Mayıs Pazar saat 22.00’da başlayacak olan grev, 16 Mayıs gecesine kadar sürecek. 

THY 49 seferini iptal etti! Peki ama neden? İşte THY'nin iptal olan seferleri ve iptal nedeni

Türk Hava Yolları (THY), Almanya'da yapılması planlanan grev sebebiyle pazar ve pazartesi günü ikisi kargo olmak üzere toplam 49 seferini iptal ettiğini duyurdu. İşte detaylar...

Ortalama işçi maaşı 15 bini geçti, sosyal yardımlar yüzde 100 arttı

Schneider Elektrik’te grev öncesi sağlanan anlaşmaya göre saat ücretlerine ilk altı ay için yüzde 40 artı 19 TL zam yapılacak, sosyal haklarda yıllık artış oranı yüzde 100 olacak.

8 milyonu aşkın yolcu taşıdı! SunExpress’ten flaş hamle

Türk Hava Yolları ve Alman Lufthansa ortak kuruluşu olan SunExpress, havacılık sektöründeki 30 yılı aşkın tecrübesiyle toplam 30 ülkede 60 destinasyona 175’ten fazla noktaya aktarmasız uçuş sunarak Türkiye turizmine değer katmaya devam ediyor.

Grev dalgası yayılıyor, havacılık ve ulaşım sektörleri kilit

Avrupa ülkelerinde artan enflasyon nedeniyle çalışanların maaşlarında iyileştirme yapılması isteniyor. Hükümetler zam talebine karşı direnirken özellikle havacılık ve ulaşım sektörlerinde yaygınlaşan grevler kaos yaşanmasına neden oluyor.

Müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, 24 Eylül tarihinde sona ermesi planlanan grev süresince çimento fiyatlarında değişiklik olmaması halinde boykot süresini uzatabileceklerini açıklamıştı. Peki müteahhitler ve çimentocuların tartışmasında son durum ne?

İnşaat sektöründe grev krizi!

Koronavirüs pandemisiyle mücadele sürecinde başlayan fiyat yükselişleri inşaat sektörünü olumsuz etkiledi. MKON Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, zamlara tepki gösterdi. 

İnşaat sektöründen grev açıklaması!

Çimento fiyatlarında yaşanan yükselişleri protesto etmek amacıyla iş bırakacaklarının sinyalini ağustos ayı ortasında veren müteahhitler, ‘grev’ yapmaya karar verdi. 

Eyüpsultan Gençlik Parkı'nda yıkım grevi!

Kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yıkım kararı alınan Eyüpsultan Geçnlik Parkı'nda yıkım kararının bozulmasını isteyen vatandaşlar grev yapıyor. 

Maaşlarını alamayan İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri grev yaptı!

İzmir Bayraklı 'da inşa edilen İzmir Şehir Hastanesi inşaat işçileri maaşlarını alamadıklarını söyleyerek grev yaptı.

Avcılar Belediyesi'nde arazi tazminatı krizi!

Avcılar Belediyesi önünde işçiler ile birlikte grev yapan TÜM BEL- SEN 1 No'lu Şube Başkanı İbrahim Sönmez, 2017 yılından bu yana belediyede çalışan teknik personelin arazi tazminatının ödenmediğini dile getirdi. 

Türk inşaat işçileri Malta’da mahsur kaldı!

Çalışmak için Türkiye’den Malta’ya giden 80 inşaat işçisi, 19 gündür grev yapıyor. Uçuşlar kapalı olduğu için Türkiye’ye de dönemediklerinden bahseden işçiler, ‘Sesimizi ne Türkiye ne de Malta yetkililerine duyurabildik’ diye konuştu.

Lufthansa grev Haberi

Lufthansa grev

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi. 


VC, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının salı günü yerel saatle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Frankfurt Havalimanı'nda iş bırakacağını duyurmuştu. Ancak sendikadan yapılan yeni açıklamada, iş bırakma eyleminin gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi. 


Açıklamada grev kararından vazgeçilmesine ilişkin "Lufthansa yönetimi bugün VC'ye pilotların emekliliğe geçişi konusunda yeni bir teklif sundu. Bunun üzerine VC Toplu Sözleşme Komisyonu, Lufthansa'ya bu hafta içinde müzakereleri başlatmak için randevu teklif etti. Bu çerçevede VC, iş bırakma grevini gerçekleştirmeme kararı aldı" denildi.  


Sendikanın anlaşma konusunda her zaman hazır olduğu bildirilen açıklamada, yeni gelişmeyle kalıcı iş bırakma eyleminin önlenip önlenemeyeceğinin henüz belli olmadığı kaydedildi.  


Lufthansa yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşayan pilotlar,...