04 / 05 / 2024

lüks daire vergi oranı

lüks daire vergi oranı

Yeni KDV oranları ile gözler lüks konut projelerine çevrildi, ruhsat işlemini tamamlayan lüks dairelerin vergi oranı yüzde 1...

Dünyaca ünlü AVM iflasın eşiğinde! AVM yerine lüks 200 daire yapılacak...

Dünyaca ünlü firmalardan bir bir iflas açıklamaları yapılıyor. Buna göre, dünyanın dört bir yanından müşteriyi buluşturan dünyaca ünlü AVM iflas bayrağını çekti. Garaj olarak da kullanılan AVM’den yıkım kararı çıkarken yerine 200 lüks daire yapılacağı duyuruldu.

Serenay Sarıkaya Ortaköy'den aldığı lüks daire için kesenin ağzını açtı! 

Güzel oyuncu Serenay Sarıkaya, geçtiğimiz aylarda Marmaris'ten aldığı yazlık evin ardından şimdi de Ortaköy'de lüks bir siteden ev aldı. 

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Lüks konuta vergi yürürlükte!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca yayımlanan Değerli Konut Vergisi Uygulama Genel Tebliği kapsamında, lüks konut sahipleri 20 Şubat’a kadar beyanname verecek. Yeni yasa ile üst sınır 5 milyon 227 bin liraya yükseldi.

Jeff Bezos New York’ta ultra lüks daire aldı!

Koronavirüsün ardından servetini katlayan ve 140 milyar dolar barajına ulaşan tarihteki ilk isim olan dünyanın en zengin insanı Jeff Bezos New York'ta ultra lüks bir apartman dairesine tam olarak 16 milyon dolar (110 milyon TL) ödedi...

Lüks konutta vergi bilmecesi!

Lüks Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, Değerli Konut Vergisi uygulamasıyla birlikte değerlemenin nasıl yapıldığı konusunda soru işaretleri olduğunu söyledi...

Lüks konuta vergi Şubat’ta başlıyor!

Vergi paketiyle konut piyasasında adeta yeni dönem başlıyor ve gayrimenkulde değerleme zorunluluğu geliyor.  5 milyon TL'yi aşan evlere Şubat 2020'den itibaren 'değerli konut vergisi' getirilirken, değerleme çalışmaları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Faik Öztrak'tan lüks konut vergisi yorumu!

CHP Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Faik Öztrak, yeni vergi paketindeki lüks konut vergileri ile ilgili olarak, sürdürülebilirlik açısından bir kerelik vergiler ile iyi bir etki yaratılamayacağını savundu…

Beşiktaş'taki lüks sitede hırsızlık şoku!

Beşiktaş'ta bulunan lüks site sakinleri hırsızlık şoku yaşıyor. Daire fiyatlarının 7 milyon lirayı bulduğu lüks sitede 3 hırsız sitenin demir parmaklıkları keserek içeri girdi. 

Seda Sayan Quasar İstanbul'da lüks daire kiraladı!

Seda Sayan, İstanbul’da birçok gayrimenkulü olmasına rağmen kiracılığı tercih etti.Sanatçı, Mecidiyeköy’deki Quasar İstanbul’da süper lüks bir daire kiraladı. 

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi!

Daire fiyatlarının 199 bin TL'den başladığı Dap İzmir projesinde çalışmalar devam ediyor. Dap İzmir ile doyumsuz deniz manzarasında lüks yaşam keyfi sunuluyor. 

lüks daire vergi oranı Haberi

lüks daire vergi oranı

KDV düzenlemesi kapsamında 1 Ocak 2013 tarihine kadar ruhsat işlemini tamamlamış ve satışa çıkmış projelere sahip olmak isteyenler yüzde 1 vergi...