18 / 05 / 2024

Lüksemburglular türkiyeden ev alabilir mi

Lüksemburglular türkiyeden ev alabilir mi

Lüksemburg vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul satın alma hakları bulunuyor mu? Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye' den işyeri alabilir mi?

Ev alamayan tasarrufu bırakıyor, araba alıyor: Lüks tüketim katlanıyor!

Son zamanlarda artan konut fiyatları sebebiyle yatırımcıların da tercihleri peş peşe değişiyor. Ev alamayan tasarrufu bırakıp lüks tüketime yöneliyor. İşte ayrıntılar...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı! 

Ucuz konut kredisi ev almak isteyen binlerce kişi tarafından merakla bekleniyor. Peki ucuz konut kredisi ev fiyatlarını nasıl etkileyecek? Türkiye'de konut krizi alarmı!

Kaan Demirağ, Aslışah Alkoçlar için 15 milyon TL'ye kütük ev aldı!

Geçtiğimiz aylarda Kaan Demirağ ile evlenen Aslışah Alkoçlar'a eşinden büyük jest geldi. Demirağ eşine Kemer Country'den 15 milyon TL değerinde kütük ev hediye etti. 

Lütfü Türkkan: Sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarını almayın!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TESK Başkanı Bendevi Palandöken'e çağrı yaptı. Lütfü Türkkan, sanayici ve tüccarın yıllık aidatlarının alınmamasını istedi.

Thodex'in sahibi Faruk Fatih Özer nasıl kaçtı?

Yaklaşık 400 bin kişiyi dolandırarak yurtdışına kaçtığı iddia edilen Fatih Özer'in yurt dışına nasıl kaçtığı merak konusu oldu. Peki Özer, yurt dışına nasıl kaçtı. İşte detaylar...

Gülşen Barcelona'da ev kiraladı!

Koronavirüs salgınından itibaren Türkiye-İspanya arasında gidip gelen şarkıcı Gülşen, Barcelona’da ev kiraladı. Gülşen, yeni dairesi için aylık 4 bin 500 Euro ödeyecek. 

Adil Karaismailoğlu: 2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "2020 yılı ulaştırma altyapı yatırımları açısından çok verimli geçti. 2021 yılı da bu yatırımların vatandaşımıza hizmet noktasında artarak devam edeceği bir yıl olacaktır inşallah." diye konuştu.

Eminevim'den tek tıkla ev sahibi olma imkanı!

Türkiye’de araç ve konut pazarında faizsiz finansman modeli Elbirliği Sistemi ile hizmet veren Eminevim, 'Dijital Kayıt Sistemi'ni hayata geçirdi. Dijital Kayıt Sistemi ile tek tıkla ev ve otomobil sahibi olma imkanı sunuluyor. 

Lütfü Türkkan'dan Kanal İstanbul eleştirisi!

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan yaptığı açıklamada, Kanal İstanbul'un bir devlet projesi değil gayrimenkul projesi olduğunu iddia etti.

Seda Sayan 1 yıl içerisinde 2 ev satın aldı!

Yılın büyük bir bölümünü Bodrum'da geçiren başarılı şarkıcı Seda Sayan 1 yıl içerisinde 2 ev aldı...

AB'den 2021 yılı bütçesi hazırlığı!

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu, 2021 yılı bütçesinin 166,7 milyar avro olmasını teklif etti.

Lütfü Türkkan'ın kaçak eklentili çiftliğine yıkım kararı!

Dilovası Belediyesi, İYİ Parti Grup Başkan Vekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın çiftliğiyle ilgili belge ibraz edememesi sonucunda çiftliğin kaçak bölümleri mühürlenirken, 1 ay süre verildi. 1 ay içerisinde gerekli işlemlerin yerine getirilmemesi durumunda yapılar yıkılacak.

Lüksemburglular türkiyeden ev alabilir mi Haberi

Lüksemburglular türkiyeden ev alabilir mi

Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi?

Lüksemburg, Batı Avrupa'da denize kıyısı olmayan küçük bir devlettir. Toprakları Belçika, Fransa ve Almanya ile çevrelenmiştir. 


Başkenti, ülkeyle aynı adı taşıyan Lüksemburg'tur. Lüksemburg'un nüfusu yarım milyonun biraz altında ve yüzölçümü yaklaşık 2.586 kilometrekaredir.


Peki, Lüksemburg vatandaşlarının Türkiye'den gayrimenkul satın alma hakları bulunuyor mu? Lüksemburglular Türkiye'den ev alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den arsa alabilir mi? Lüksemburglular Türkiye'den işyeri alabilir mi?


Lüksemburg vatandaşları, mütekabiliyet şartı olmadan Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Türkiye'den ev almak isteyen Lüksemburgluların gerekli belgeleri temin ederek, tapu dairesine başvuruda bulunmaları gerekiyor.


Tapuda gereken belgeler şu şekilde sıralanıyor:

-Kimlik belgeleri veya pasaportları,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkereleri,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber vekaletnamelerin aslı veya onaylanmış bir...